Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Guest servisman
Odesláno

nevím proč by se musel měnit mne v koloně to leze i na 110 a pak se spouští,pokud je zaplá klima u mne točí se větráky pomalu už při zaplé klimě.Jedině zkusit změřit teplotu chladící kapaliny zda odpovídá co máš na budíků.u mne byl rozdíl ,ale byla hejblá ručička,když jsem je měl rozebraný

Odesláno

Len mne to predsa len ide až na okraj červeného poľa i doň, to je ten problém.:myslim

Původně zaslal: honza406

nevím proč by se musel měnit mne v koloně to leze i na 110 a pak se spouští,pokud je zaplá klima u mne točí se větráky pomalu už při zaplé klimě.Jedině zkusit změřit teplotu chladící kapaliny zda odpovídá co máš na budíků.u mne byl rozdíl ,ale byla hejblá ručička,když jsem je měl rozebraný

Guest servisman
Odesláno

a máš tam dostatek kapaliny ? nevím jak u 306 zda-li je tam 2rychlostní větrák pokud se točí jen pomalu tak by to byl problém.

na pojistky v motorovém prostoru jsi koukal taky??

[upravil dne 7/6/08 honza406]

Odesláno

Kvapaliny je dosť dolial som ju a poistky tiež.:myslim

a máš tam dostatek kapaliny ? nevím jak u 306 zda-li je tam 2rychlostní větrák pokud se točí jen pomalu tak by to byl problém.

na pojistky v motorovém prostoru jsi koukal taky??

[upravil dne 7/6/08 honza406]

Odesláno

A co když zapneš klimu?mě když běží tak mám motor na 80stupnů nanejvíš.když máš tenhle problém,tak zapni klimu na plný výkon(větrák+modré pole na stupnici teploty)a musíš tam mít hned 70-80stupnů.pokud ne tak je něco špatný.

Odesláno
Původně zaslal: MiškovičAndrej

ale koukám že máš klimu tak ventilátor je ovládaný elektronickou řídicí jednotkou,jejíž snímač je umístěný v tělese termostatu

Takže vymeniť termostat, že áno?:D

termostat neměn.Hnědé čidlo na tělese termostatu.ale prvně si je nech přeměřit(vyzkoušet)než za ně vyhodíš 500Kč.termostat poznáš podle hadic a chladiče jestli otevře budou teplé nebo studené.a zkus odpojit ten hnědý konektor od čidla při přehřátí,měli by se hned na plno rozjet sahary:papa

[upravil dne 7.6.2008 EXI.60]

• O 2 týdny později...
Odesláno

to EXI.60: Tak jsem se konecne dostal k mereni odporu. Prijel z jsem domu a na aute bylo zhruba tech 98°C, zmeril jsem odpor cidla a byl 2.97kOhm, ale sahara nejela. Vypnul jsem motor, prisel jsem za 3minuty, opet zmeril odpor a byl upne stejny, tedy zase 2.97kOhm, ale jak jsem otocil klickem na dobijeni, tak se rozbehly sahary na pomaly stupen. Vypl jsem tedy zapalovani a sahary se vyply. Nemelo by to byt nahodou tak, ze pokud to cidlo vyhodnoti vysokou teplotu, tak ty sahary bezi i pri vypnutym klicku tak dlouho, nez teplota klesne pod urcitou mez? Spis si myslim, ze to cidlo je teda asi dobry, ale bude problem v tom Bitronu, nebo mate jiny nazor? Pripadne napad?

Odesláno
Původně zaslal: bednarir

to EXI.60: Tak jsem se konecne dostal k mereni odporu. Prijel z jsem domu a na aute bylo zhruba tech 98°C, zmeril jsem odpor cidla a byl 2.97kOhm, ale sahara nejela. Vypnul jsem motor, prisel jsem za 3minuty, opet zmeril odpor a byl upne stejny, tedy zase 2.97kOhm, ale jak jsem otocil klickem na dobijeni, tak se rozbehly sahary na pomaly stupen. Vypl jsem tedy zapalovani a sahary se vyply. Nemelo by to byt nahodou tak, ze pokud to cidlo vyhodnoti vysokou teplotu, tak ty sahary bezi i pri vypnutym klicku tak dlouho, nez teplota klesne pod urcitou mez? Spis si myslim, ze to cidlo je teda asi dobry, ale bude problem v tom Bitronu, nebo mate jiny nazor? Pripadne napad?

mě to vypíná s klíčkem,bez klíčku to bývá u tipů co mají čidlo na chladiči.když mě běží sahary na přehřátej motor tak vypnu zapalování a ještě tak 4 sekundy běží,je to pravidelně stejný i s klimou.předevčírem jsem jel přes znojmo a teplota mi vylezla na 98 bez klimy.sahary se zpustily na pomalý chod a během 20s tam bylo 90C rovných.zkoušel jsi projít všechny kontakty i na Bitronu,jestli jsou čistý?Ale já bych zkusil si pujčit druhej Bitron a vyzkoušet ho přímo na místě(vrakovišti).
Odesláno

Je ale zajímavý,že jsi psal,že při první poloze klíčku se roztočily.stalo se to jen jednou,nebo víckrát?nejde mi to do hlavy:myslim

Odesláno

no stalo se mi to zatim asi 2x ... ale uplne nejzajimavejsi na tom asi je to, ze uz to auto mam skoro 2 roky a celou dobu v pohode, ale ted pred mesicem to zaclo blbnout :-( ... ale predtim ty sahary normalne nevypinaly, pokud jsem vypnul zahratej motor, tak normalne treba jeste minutu jely ;-) ... ale cidlo na chladici nemam ... to jsem koukal ... hodne zvlastni, co? ... zkusim ty kontakty a potom ten nahradni Bitron ... jinak uz nevim :-(

Odesláno

Tak dalsi poznatek ... Vcera prijedu z prace domu, na aute pres 90stupnu, sahary nejdou, vypnu auto, jdu nahoru do baraku pro papir, sejdu dolu, motor vypnutej, sahary bezi na pomaly chod :-( ... uz zacinam mit pocit, ze tam mam bud skritky, nebo tomu autu zacina strasit ve vezi :-)

Odesláno

Zdar, mam dotaz ohlende chlazeni - koupil sme si 2.0 16V bez klimy

v motoru je na chladaku 1cidlo - modre (brano podle barvy pripojky kabelu) pak po trubce dal jsou 3 cidla modra - hneda - zelena

ja mam uprostred kde normalne byva hneda jen sroub (zaslepena dira) a kabel je volne pohozenej v motoru

chci se zeptat co to je za cidlo to hnedy cidlo a jakou ma funknci v aute

motor me slape OK neprehriva se tedy nekdy teploty vylezou na 100 a pak zase klesnou ale asi by byl problem v tom cidle dik za radu

Odesláno
Původně zaslal: bednarir

Tak dalsi poznatek ... Vcera prijedu z prace domu, na aute pres 90stupnu, sahary nejdou, vypnu auto, jdu nahoru do baraku pro papir, sejdu dolu, motor vypnutej, sahary bezi na pomaly chod :-( ... uz zacinam mit pocit, ze tam mam bud skritky, nebo tomu autu zacina strasit ve vezi :-)

To vypadá,že tam máš bud:špatnou kostru k Bitronu,relátkám(Bitron ovládá do relátek -pol)nebo bude někde procvaklej drát z Bitronu do relátek.Zkus prohlídnout dráty,třeba u ostrých hran,atd.Já vím je to hledání na dlouho.
  • O 5 týdnů později...
Odesláno
Původně zaslal: dadada

Nevíte někdo kde je čidlo venkovní teploty pro teploměr vedle hodin v autě?:nevim:myslim

V pravém zrcátku,několikrát to tu na foru bylo.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...