Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Olej viz tabulka.

Přejíždění intervalu může vést k porušení záručních podmínek. Prohlídka po 30.000 km není jenom výměna oleje a filtru, ale i kontrola celkového stavu vozidla včetně načtění paměti chyb všech jednotek a vynulování servisního intervalu.

post-0-14109602918478_thumb.gif

• O 3 týdny později...
Odesláno

mam taky zaciatocnicky dotaz na ktory nechcem zakladat nove vlakno. kontroloval som stav oleha.. ale moc som sa nedozvedel.. na konci je len mierka s mriezkami. , momentalne mam 13 000 najazdene a olej siahal do troch stvrtin tej mierky, ci je to malo nikde som sa nedocital..

Odesláno
Původně zaslal: raydowe

mam taky zaciatocnicky dotaz na ktory nechcem zakladat nove vlakno. kontroloval som stav oleha.. ale moc som sa nedozvedel.. na konci je len mierka s mriezkami. , momentalne mam 13 000 najazdene a olej siahal do troch stvrtin tej mierky, ci je to malo nikde som sa nedocital..

Nepíšeš aké auto ani aký model tak iba všeobecne. Na olejovej mierke sú v spodnej časti vždy dve značky. Hladina oleja má byť medzi nimi. Horná je maximálna hladina a spodná je minimálna. Pri meraní je treba stáť na rovine. Vytiahnuť mierku, utrieť, strčiť späť na doraz a znova vytiahnuť. Vtedy vidíš hladinu.

Odesláno

postup poznam.. je to 1.4e . len ked som to vitiahol na spodu je mierka.. nie dve znacky ale mierka zo stupnicov.. aspon tak mi to pripadalo.. ma to dieliky, ale kedze som niekde v tristvrte tak by to malo byt ok podla toho co pises.. mozem odfotit ak by to zaujimalo.:)

Odesláno
Původně zaslal: raydowe

postup poznam.. je to 1.4e . len ked som to vitiahol na spodu je mierka.. nie dve znacky ale mierka zo stupnicov.. aspon tak mi to pripadalo.. ma to dieliky, ale kedze som niekde v tristvrte tak by to malo byt ok podla toho co pises.. mozem odfotit ak by to zaujimalo.:)

Malo by to byť v poriadku ale tá fotka to poistí.

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Chtěl bych se taky připojit s dotazem... bude tomu rok co sem si přivez svoje fáro domů a mám najeto necelých 13.000km ... řikal sem si že se objednám do servisu na prohlídku ,ale najednou koukám , že u 1.4 16V je to po dvou letech nebo po 30.000km .... přijde mi to docela dlouhá doba .... nechci nic zameškat - jako prohlídku beru celkovou prohlídku auta jako je olej ,filtr ,geometrie apod.(upřímně nevim co všechno to skýtá) ... myslíte , že mam počkat další rok , nebo jít hned , nebo až po 15.000 km? to by bylo počítám tak v létě , s mou jízdou....třeba co se týká fitru tak mam novej bavlněnej od léta , takže ten si měnim a čistim sám a geometrii mam taky nedávno , když mi tam dávali sportovní pružiny ... ale rád bych aby se mi mrkli na motor a tak...každopádně děkuju za odpověď pro někoho možná na hloupý dotaz!;)

Odesláno

Tak tých 30000km sa aj mne zda celkom dost.Ja mam teraz cca 23tkm...v sobotu idem na Slovenko a ked sa vratim tak sa hned objednam na prehliadku nech to mam za sebou.Ja to budem servisovat v horizonte 20-25tkm.Samozrejme ak to budeš nechavat na 30tkm tak tým nič neskazíš.

Odesláno

Takže když počkám na těch 15.000 km a dám to do servisu , bude myslím učiněno technické opatrnosti za dost....;) ... já jen že táta má stejně staré auto (ovšem je to renault megan - 2.0 nafťák- ale vim že je to závislý na typu motoru) a automaticky po roce a to má najeto hodně málo , má prohlídku...ale co sem se ptal tak optimálně je to těch 15.000 km... ikdyž o taky jde o podmínky a hlavně o dobu za jakou to člověk ujede a podobně ... prostě mi to vrtalo hlavou;)

• O 7 měsíců později...
Odesláno
Původně zaslal: tomastynka

chtel jsem se zeptat jestli mozne ze tam mam motor.olej 10W40?nevadi to mam 1.6 16Vmotor....diky za radu....

tak 1.6 16V nestaci, lebo 2 typy su, jedno je peugeotacke, druhe uz s bmw spolupracou, to je to VTi

ale:

Do vsetkych EP motorov je povoleny a davany olej 0W-30 alebo 5W-30 C2 ECS Ineo

Odesláno

diky za radu...je to motor normalni peugeot myslis ze to vadi ze tam dali ve Francii motor.olej 10W40?je to na stitku a v servisce....ma to najeto 15 000km na ten olej a celkove 29000...diky za radu.....

Odesláno
Původně zaslal: tomastynka

diky za radu...je to motor normalni peugeot myslis ze to vadi ze tam dali ve Francii motor.olej 10W40?je to na stitku a v servisce....ma to najeto 15 000km na ten olej a celkove 29000...diky za radu.....

neviem, ale ked to tam dali od vyroby hadam to zleee nebude ;)

ci nejaka sukromna osoba to tam dala? asi vo vyrobe uz, ci?:myslim

Odesláno

jeste poslední rada myslis ze tam mam dat teda ten 5w30 a nebo 0w30ktery je lepsi nebo je to stejny?a jak poznam typ motoru popripade oznaceni...ve velkym TP.mam typ motoru NFU nic jineho 1,6 16V a 80kW...diky musim to vymenit co nejdriv.....diky poslu ti pak kdyztak fota kdyz budes chtit,,,,cau a diky..

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...