Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zravím, potrebuju poradit, jestli někdo řešil problén z volnoběžkou alternátoru? Můj dotaz je Jakým způsobem ji určit- objednat. Našel jsem zde několik vláken, a jsem z toho jelen. Nikde se to přímo neřešilo, akorát v jednom vlaknu je někdo objednal 3 ,a žádná nepasovala. Najdu li si treba v Elitu volnoběžky,tam jsou pod řemenama, jsou tam pro moje auto Peugeot 307 SW 2L HDI 90 tři kusy. Je možné si vybrat jednu z nich ,nebo musím dál řešit jakej je alternátor, popřípadě něco jiného...? toť můj dotaz.

Odesláno

No jo , to víš, že jsem na to koukal, akorát furt nevím, alternátor mam bosch, na spojce jsem vyčetl číslo INA F.232369.2 což by mělo být podle převodníku toto 535 00 59 10, ale pak jsem si stahl tady toto http://www.luk-as.com/mediaDB/rel%20PubLanguage/2564194/PubFile/-/-/-/schaeffler_internet/ina_gfl_katalog

a v jejich katalogu uvadějí 535 00 39 10 tak fakt nevím.

mě vlastně zajímá co? jenom šířka řemenice ne?? bosch 33,6 valeo 34,1 a nahrada valeo 34,3.

Odesláno

doplňuji, že tento dokument je vlastně ten převodník, takže podle převodníku by tam mela byt 535 00 59 10

podle auta v dokumentu 535 00 39 10.

tak fakt nevím, řemenici asi bez pořádného měřidla na desetiny nezmeřím. asi by se to ch tělo orientovat podle klimy , nebo řemenice klikovky, kdybych našel rozměry, nebo mate lepší nápad.??

Odesláno

no původně jsem taky myslel timto směrem, ale v globálu by to mělo být vlastně dáno podle auta a ne podle alternátoru,

tzn, jaka je řemenice na klice, a klime, by měla být taky na altiku aby pasoval řemen do drážek a neku..vil se, ne?

Takový je můj názor po celodením přemýšlení.

Odesláno

Drážky na remeniciach sú štandartizované. Inak by si aj remene musel vyberať podľa remeníc. Tá voľnobežka je určite podľa výrobcu alternátora a type motora na ktorom je namontovaný.

Odesláno

tak nakonec jsem to nechal na obchodníkovi, kterej ji objednal dle alternátoru, ovšem číslo na alternátoru musel převést na náhradu a pak se to podařilo. Nicméně doporučená prodejní cena je pánové 2750 + DPh a nákupka je 1600 + dph, tak jsem se s ním domluvil na pěkných 1900 + dph, jsem z toho troch v šoku, jak se dělají ceny!!!!!!!!

Závěr, po výměně volnoběžky je motor opět tichej a pěkně si přede.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...