Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den dnes jsem někam potřeboval zajet a při cestě z5 jsem nastartoval a že se rozjedu a přidám plyn a ono žádné otáčky. Tak jsem z toho byl špatnej vypnu motor a zkusím znovu a normálně v pohodě to nastartovala a jel sem. Co to mělo znamenat? Mám 307 hdi 2,0 66 kW. r.v. 2002

Odesláno

tak tedy trochu jinak jel otec a jel na neutral a potom zaradil a motor jel na 800otackach a i kdyz pridal plyn tak stale stejne tam zustalo 800 otacek a pak zasatvil vypl motor a pak nastartoval a v pohode.neni to nejaka ochrana motoru?mam diesela ted chvilinku a poprve takze nemame zkusenosti

Odesláno

Pravděpodobně čidlo váhy vzduchu nebo čerpadlo. Dělalo nám to taky. Při jízdě v tom škublo a auto najednou nejelo. Pak se vyměnilo čerpadlo, chvíli byl klid ale pak to začlo znovu, ale nebylo to tak hrozný, že by to dělalo při jízdě. Prostě na neutrál jsi auto vytočil max do 3000 otáček a víc ani prd a ani při jízde auto nemělo plnej výkon (př. je to motor 1,9 JTD a po dálnici max. 135 km/h). Pak nám někdo poradil, abysme odpojili váhu vzduchu, sice to jelo líp, ale pořád ne na plnej výkon, tak jsme jí nechali vyměnit a už je to v pohodě... Nesvítí ti náhodou červená kontrolka vstřikování?

Odesláno

Ja neviem, ja zas nemam 307, ja mam 306. Mne sa stalo asi 2 krat co ju mam nieco podbne. Ale to bolo presne v situacii, ked som rychlo nastartoval, a nenechal som prejst diagnostiku ani nic.

Autu som pridal a nic, vobec nechcelo ist, islo ako keby malo vykon 4 KW :D A smrdel benzin :D Stacilo vypnut, zapnut a isiel v pohode :D

Ale tvoj problem neviem :D

Odesláno

Tak jako rozdíl v těch autech určitě je, ale oboje je to nafťák, takže ty problémy by mohly mít stejnou příčinu, každopádně ta možnost s rychlym nastartovánim bez počkání na zhasnutí kontrolek, je taky reálná... Někdy se takhle může zblbnout počítač a musíš jedině chcípnout motor a znova nastartovat... To mi zase vyprávěl učitel v autoškole:D

Odesláno
Původně zaslal: medacek

hele ja tomu vubec nerozumim ale neni nhodou trosku rozdil v tom tvem autu a v tom nasem?ale kazdopadne diky za radu

A ještě mě tak napadlo, jen pro přesnost, já nemluvil o tom mém autu (205), ale o Fiat Brava 1,9 JTD... Stářim jsou si ty auta dost podobný a řekl bych, že motorově taky... Akorát bude rozdíl mezi JTD a HDi, ale nevim jakej:myslim

Odesláno

Jako na fiatoch som tie rychle starty ked som ponahlal robil pravidelne, nikdy sa nic nestalo :D A tento francouz je na to haklivi, cize musim pockat nez prejde diagnostika a potom start. Ked nepockam, tak zvecsa to ide, ale sem tam to spravi tu vec... Pozeraj ci rychlo nestartujes.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...