Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Mi16 - Volnoběch + nově - nejede tak jak má

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: @re

podle mně máš na některém válci špatnou zapalovací rampu... když jsem u své V6 taky řešil podobný problém, servisák mi řekl, že tole řešil i u MI 405, kde vadná rampa dělala podobný problém... zkus zkontrolovat rampy...

Zapal.rampu mají až ty novější MIčka/litinový blok.objem plné 2litry/my máme starší verze1,9L.

Odesláno

Tak jsem se doto pustil trochu víc.

V neděli jsem sundal sání abych to vyčistil a když už jsem to měl tak jsem při jednom sundal i víko.

Někomu se nechtělo kupovat nové těsnění k víku, tak to objel tím těsnícím tmelem červený. A objel to pořádně, narval ho všude kam to šlo. Včera jsem hodinu čistil to víko od toho marasu a dneska dvě hodiny čistil zbetek na motru.

Sundal jsem taky rozdělovač abych ho zkotroloval a asi jsem našel problém který to všechno způsoboval, v rozdělovači chybí ta pružinka uprostřed a je řádně opálený.

Se divím že to vůbec jelo bez té pružiny.

Takže zítra jdu opět do obchudu ojednat nový rozdělovač, tak snad už to bude OK

Ještě mě napadlo, když už to mám tak trochu rozebrané, co všechno se dá ještě z toho celkem lechce sundat a vyčistit, chci to totiž co nejvíce vyčistit ...

[upravil dne 29/4/08 Hanys55]

Odesláno

no... muzes treba jeste sundat hlavu a vymenit tesneni :) pri te prilezitosti i rozvody, vodni pumpu... jo a malem bych zapomnel - asi i valce uz by potrbovaly :D

Ale ted vazne: jestli to spravi vicko rozdelovace (100% bych rovnou vymenil i palec, pokud neni jako novy), tak bych to asi uz pak neresil a konecne jezdil, ne? :)

S tim palcem: kdysi jsem takhle kupoval vicko na micko a po par kilometrech zhase problem, vicko bylo v cudu, protoze tam byl palec tusim z GTi, kterej to cely rozsvihal, proto bych ti doporucil i ten palec

Odesláno

No nejradši bych to rozkuchal celé a pořádně prošel, ale bojím se že už to pak nedám do hromady :D

Za chvíli jedu pro ten nový rozdělovač, tak večer dám vědět jak sem dopad.

A ještě jse musím pochlubit, koupil jsem si dva spreje a tady je výsledek

[upravil dne 3/5/08 Hanys55]

post-0-14109600409163_thumb.jpg

Odesláno

Tak dneska jsem to dal už konešně zase celé do hromady :mrk

Projel jsem se s tím asi 500m a jelo to vše OK

Na víc nebyl čas a taky mi tam nedrží ještě jedna hadice, tohle zítra pořeším a půjdem na deší projížďku.

Doufám že už to bude konečně vše OK, uvidíme až se to pořádně zahřeje.

Takže držte mi palce :D jinak už nevím asi :bacha:D

Jo jinak mám další \"záhadu\" (ještě jsem se nedíval, ale pro jistotu se zeptám) než jsem auto po složení poprvé nastartoval tak to bylo OK, ale potom mi po nastartování svítí baterka, když přidám tak svítí víc na volnoběch míň a když to vypnu tak nesvítí vůbec.

Tak nevím, kouknu na řemen jestli není volný, ale nevím proč tam do těch míst jsem nešahal.

takže dotaz: někdo nějaký nápad co to a proč to ???

Odesláno

Takže dneska jsem s autem najel cca 40km po cca20-30 km se auto začlo chovat naprosto stejně než jsem na něho šáhnul, ze začátku jelo normálně.

Je tedy z toho opět tříválec !!! :grr:grr

Čili se opět ptám co s tím ???

Vyměnil jsem za nové - svíčky + kabely + rozdělovač, nové těsnění pod víko a k sání a lambda sondu jsem dal z jiného auta (je stejná a auto jelo normálně)

Vyčistil jsem, sání, vstřiky, klapu volnoběhu, klapu podtlaku (ta u vduchového fitru), a klapu k plynu.

Jinak než jsem auto po složení poprvé nastartoval, tak jsem ručně pomocí drátu zapnul čerpadlo na benzín, ať se je to hned natlakované a netočímto to hodinu na prázdo.

Takže by mě zajímalo, dá se nějak zjistit, jestli to čerpadlo doře tlačí ???

A ještě by mě zajímalo na co jsou ty dvě nevím co, na přívodní hadici paliva a na spátešní hadisi paliva.

Dám foto a upřesním.

Mě osobně to totiž přijde jako by to nemělo benzín.

[upravil dne 4/5/08 Hanys55]

post-0-14109600418699_thumb.jpg

Odesláno

Jestli čerpadlo natlačí správné mn. paliva poznáš zkouškou.Odděláš benz.hadičku před vstupem do rampy, podle toho kolik ti napumpuje za určitý čas do nějaké nádoby.Snad se k tomu zítra dostanu,zjistím ti kolik.To vlevo na fotce je regulátor tlaku,to vpravo tlumič pulzních kmitů benzínu.Najít podobnou závadu stojí čas a často nervy.Často jsem lezl po všem možným v autě i několik měsíců a vyměnil jsem spoustu věcí,celkem zbytečně.Te´t už mám téměř vše náhradní/starší díly lze na toto auto sehnat dnes už za pakatel/.Pokud něco nefunguje,měním jedno za druhým.Mám i špatnou zkušenost s el.přeměřením některých elektronických součástek.Bohužel nezjistíš vždy že jsou vadné.Fungují třeba částečně nebo občas a pak závadu odstraníš až výměnou.Proto moc nefandím členům co se pídí po hodnotách odporu aj.některé elektroniky.Hledej a neztrácej víru v zázrak,čili že to najdeš.:papa

[upravil dne 8/5/08 Jiři II.]

Odesláno

O čas mi tak moc, mám momentálně čím jezdit...

Spíš mě štve že si to chci spravit a nevím jak ...

No ale doufám že se mi to co nejdřív podaří :mrk

Odesláno

Tak pokud tě to ještě zajímá,kontrola mn.paliva se dělá takto.Odpoj hadičku z regulátoru tlaku/ten co máš označený vlevo/dej ji do nádoby.Na 15 vteřin zapni benz.čerpadlo,množství paliva v nádobě musí být větší než 540cm kubických.Pokud ne,koukni na paliv.filtr zda není zanešený,možná i potrubí atd.popř.zkus jiné čerpadlo.Tipuji to ale na jinou závadu.

[upravil dne 12/5/08 Jiři II.]

Odesláno

Filtr jsem dával nový, tím to nebude. Přes víkend to zkusím, teď nějak nestíhám. Taky si sice myslím že to tím nebude, ale jistota je jistota;)

Jinak jsem se jěště někde dočet že můžou být i kroužky na pístech hin.

Dá se to poznat podle oleje ???

Nebo je musím dostat ven. Ani by mi to teď moc nevadilo, mám zrovna dole celou hlavu.

Jestli je musím dotat ven, tak nevíte jak nejlíp by to šlo a jestli to teda vůbec jde když je motor pořád v autě???

Odesláno

Jde,celkem dobře.Odělat vanu,povolit ojniční ložisko a píst i s ojnicí násadou kladívka vyklepnout nahoru.Pozor ať neodlepíš vložku.Kroužek opatrně sundat,vložit do válce,tam kde běhá a změřit vůli.Nový má,pokud se ještě pamatuji asi 0,5mm.Budeš mít možná tak 1,5mm.Nové zn.Goetze=asi 3000,-Na jízdě to je pak dost znát,ale vyplatí se to?Až ho budeš dávat zpět,dej pozor ať ho neotočíš nesprávně.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...