Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Mi16 - Volnoběch + nově - nejede tak jak má

Recommended Posts

Odesláno

mám 405 Mi16

koupil jsem ji jako nepojídnou, včera se mi podařilo ji rozchodit

nejdřív netočila vůbec - vada byla na kabelech u startéru

pak točila, ale nenaskočila - vada byla v relátku k čerpadlu

tak to je vše jenom ať jste v obraze

a teď co dělá ten volnoběch

auto se nedusí (ikdyž možná malinko) a pochvíli, když to nechám tak si to přidává jak kdyby někdo prošlapoval plyn

jěště když s tím jedu a řadím tak zmáčknu spojku pustím plyn a otáčky vyletí nahoru a pak začnou klesa

vyblikal jsem si chyby z řídící jednotky a vyšla mi chyba 52 - \"Poměr vzduchu a paliva mimo toleranci\"

Nevíte na co bych se měl zaměřit

[upravil dne 25/4/08 Hanys55]

Odesláno

Měl jsem stejně se tvářící závadu.V mém případě to dělal špatný spínač škrtící klapky.Už jsme to tu řešili,zkus příště použít hledání.

Odesláno

sem hledal ale ni podobného jsem nenašel, podle mě je tady někdy něco najít celkem problém

a kdyby to byla škrtící klapa tak by mi to ta diagnostika řekla ne

nevím ale kouknu se na to do jistoty

Odesláno

Zaměř se na krokový motorek nebo čidlo tlaku vzduchu(MAP senzor). Ve většině případů to dělá krokáč!!! :roker Stačí aby měl větší vuli a otačky ti potom budou lítat jao zběsilé, časem ti to začne chcípat a nebude držet otáčky vubec.

Odesláno

IMHO si to mozna uz nepamatuju, ale tusim, ze na micku krokac neni...

podle 52ky bych to tipoval na: (drz se)

1)vaha vzduchu

2)mozna spinac na klapce - jeto obyc 2xmikrospinac v krabicce (to co vypada jako jinde potenciometr)

3)lambda

MAP tohle vubec nema

Soude podle toho co pises to auto muselo byt skoro zadarmo, ne?

Odesláno
Původně zaslal: voštík

IMHO si to mozna uz nepamatuju, ale tusim, ze na micku krokac neni...

podle 52ky bych to tipoval na: (drz se)

1)vaha vzduchu

2)mozna spinac na klapce - jeto obyc 2xmikrospinac v krabicce (to co vypada jako jinde potenciometr)

3)lambda

MAP tohle vubec nema

Soude podle toho co pises to auto muselo byt skoro zadarmo, ne?

No uplně za darmo nee, ale bylo k tomu ještě jedno:D

můžeš mi to trochu upřesnit, váha v zduchu.... kde to mám hledat, ať nehrabu někde jinde, plus mínus vím, ale do jistoty;)

Odesláno

no... vidis tu krabici s filtrem? a na ni takova stribrna vec s ctvrtkruhovym patvarem? a vede do toho asi 9pinovy konektor cerne barvy? Jo tak to je ono :D

Jo a jeste by asi nezaskodilo vyrvat z toho throttlebody a cely to vycistit o humusu. U starsich micek jsem to vzycky videl strasne zamaraseny

[upravil dne 17/4/2008 voštík]

Odesláno

ok zítra to podrobím podrobné prohlídce:D

a ještě něco by stálo za to rozkuchat a vyčistit ??? (a neříkej že celé auto :aut;))

[upravil dne 18/4/08 Hanys55]

Odesláno

tak dneska jsem přišel na to, po tom co jsem podrobil tu klapu pdorobné prohlídce (komlet rozkucháno a složeno) že : pokud tam nechám jenom tu klapu bez filtru tak to se to chová \"normáůně\" (pokud je normální po přidání plynu aby to kleslo na cca 1500 otáček \"rychle\" a potom to pomaleji jde pod cca těch 950 na ten volnoběch) a když zadekluju ten filtr tak jak to má být tak to zase dělá bordel

jinak klapa se otvírá podle mě tak jak má (přidám a otevře...)

mě jěště napadlo, jak sem to kupoval tak mi borec říkal že je tam asi čerpadlo hin, tak bych se chtěl zeptat : jde nějak zjistit jestli to čerpadlo dost tlačí ???

měnil jsem totiž palivový filtr a nedistal jsem žádný opstřik po povolení a vytažení hadiček, jenom to prostě vyteklo

Odesláno

Tak po delší době další poznatky

Provedl jsem opravu výfuku - u svodu to profukovalo, sem tam díra ....

Vyměnil jsem lambda sondu z auta které jede normálně (sonda je stejná)

Zkontroloval svíčky vypadají OK (po neděli však kupuju nové, i s kabelama)

Zkotroloval a vyčistil rozdělovač, taky vypadá zdravě.

Zjištění po projížďce

Když je auto studené, lítají mu lechce volnoběžné otáčky a místy se dusí, jed ovšem bez \"problému\"

Po zahřátí začne venychávat, netáchne a zdechá jako kdyby to jelo na tři válce, nedělá to ovšem pořád sem tam se chytne a jede zase normálně.

Zítra se budu dívat na vstřiky ikdyž nevím co mám čekat.

Neví někdo co to může být, nesetkal se už s tím někdo u tohoto auta ???

[upravil dne 25/4/08 Hanys55]

Odesláno

To kolísanie otáčok môže robiť zle nastavený spínač na škrtiacej klapke alebo samotné dovieranie klapky.

To vynechávanie ak je vo vyšších otáčkach o po pridaní plynu by mohol byť malý tlak paliva alebo nerozprašujúci vstrekovač.

Na tvojom mieste by som vymenil sviečky (napíšeš či si ich menil) a skontroloval tesnosť podtlakovej časti sania vrátane hadíc.

Ak sa nemýlim tak i tento motor by mal mať ventil prídavného vzduchu, skontroloval by som jeho funkčnosť.

Odesláno

podle mně máš na některém válci špatnou zapalovací rampu... když jsem u své V6 taky řešil podobný problém, servisák mi řekl, že tole řešil i u MI 405, kde vadná rampa dělala podobný problém... zkus zkontrolovat rampy...

Odesláno
Původně zaslal: @re

podle mně máš na některém válci špatnou zapalovací rampu... když jsem u své V6 taky řešil podobný problém, servisák mi řekl, že tole řešil i u MI 405, kde vadná rampa dělala podobný problém... zkus zkontrolovat rampy...

:o tak a z toho sem úplně mimo, co to je, kde to je ...???:mad:

Odesláno
Původně zaslal: Hanys55

jj to jsem našel, ale co s tím ??? jak zjistit jestli je ok

Vnútri je šupátko. Normálne je zatvorené a je vidieť len malá štrbina. Po pripojení na 12V sa má do 30 sekúnd úplne otvoriť a je vidieť celý priemer rúrky.

Odesláno

Tak svíčky jsem vyměnil a zkontroloval ten ventil - když startuju tak se otevře, takže by měl být funkční.

A výsledek, je z toho pořád tříválec a otáčky už to nedrží vůbec.

V úterý budu mít nové kabely ke svíčkám tak uvidím co potom.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...