Esperkac Odesláno 19. listopad 2024 Odesláno 19. listopad 2024 Mam problém s tlakom turba. Keď som auto kúpil bol problém s vysokým tlakom. Ak som drzal plný plyn tak pri 2000ot stiahlo výkon núdzový režim kontrolka motora a hláška o vysokom tlaku voči požadovanému. Vymenil som ten elektroventil. Nepomohlo a časom sa to ešte zhoršilo. Teraz mam aj chyby o ovládaní tohto ventilu príliš vysoký. Vysoký tlak turba, vysoký prietok cez váhu vzduch plus zhaviče egr.... Zaujíma ma ako sa ma správať pohyb entilu co ovláda geometriu turba na 80kw verzii. Co som zistil tak teda. Nenastartoval auto ventil je hore. Naštartuje sa motor. Podtlakom sa ma stiahnuť na max dole. No a keď sa zhasne motor. Tyčka sa ma vrátiť hore. Lenže mne sa nevráti. Ostane to na plnom výkone. Keď vytiahnem hadičku tak vyletí hore. Čiže po zdochnuti motora je hadička h stále podtlak. Nemá to na pustiť vzduchom??? Ventil ma tak polroka originál PIERBURG a žeby už bol v háji??? Alebo ucpata hadička poraďte ako to presne ma fungovať. Citovat
Esperkac Odesláno 3. květen 2025 Autor Odesláno 3. květen 2025 Nejaky mechanik napojil podtlakove hadicky na ventil naopak. Ja som to ponom samozrejme zlozil tak ako som to nasiel. Ked som sa dival na schemu hned mi to bolo jasne. Ale co je zaujimave. Ono to dlhu dobu celkom fajn fungovalo. Ziadny DTC kod nic iba pri plnom plyne vysoky tlak...teraz to je tak ako to ma byt no vysoky tlak mi ostal stale. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.