infausto Odesláno 23. srpen 2015 Odesláno 23. srpen 2015 Zdravím, čítal som tu o dennom svietení toho veľa ale nikde som nenašiel stručný popis. Trochu som sa s tým hral a prišiel som na toto zistenie. Hovorím o verzii 308 ktorá nemá origo LED a na páčke pri volante nemá polohu AUTO (a teda nemá ani snímač svetelnej intenzity). Cez diagnostiku je možné vybrať si z dvoch typov denného svietenia: TYP1: Po naštarovaní sa automaticky rozsvieti stretávacie svetlo H7 + palubná doska + svetlá v zadu TYP2: Po naštartovaní sa rozsvieti parkovacie svetlo konkrétne 21W vlákno určené na denné svietenie, palubná doska a svetlá v zadu nesvietia. Snáď toto vysvetlenie niekomu pomôže. Ja som mal od výroby nastavený TYP1 a často dochádzalo k vyhoretiu H7 kedže svietli zbytočne aj cez deň (a to som používal žiarovky OSRAM). V servise mi najskôr nevedeli ani povedať či sa to dá zmeniť no neskôr keď zistili že áno, za tento zásah chceli 28€. Kto má možnosť si to spraviť sám, nech si to určite spraví. TYP1 je úplne zbytočný a nákladný a bezproblémovo sa to dá prepnúť na TYP2. Pozor po odpojení diagnostiky mi palubný počítač vypol denné svietenie takže si to pre istotu skontrolujte a znova cez ovládanie na rádiu zapnite ;-) Citovat
tukator Odesláno 3. září 2015 Odesláno 3. září 2015 Zdravím! My tedy máme auto, ale nepoužívám to. Natvrdo svícení H7 (aby to svítilo i vzadu a podsvěcovalo palubku). A co znamená často spalovalo žárovky? U nás obě měněny za 5 let 1x. A to jima svítíme furt. Citovat
P308 Odesláno 9. červenec 2019 Odesláno 9. červenec 2019 Ďakujem. Veľmi si mi pomohol touto správou V 23. 8. 2015 at 13:49, infausto napsal: Zdravím, čítal som tu o dennom svietení toho veľa ale nikde som nenašiel stručný popis. Trochu som sa s tým hral a prišiel som na toto zistenie. Hovorím o verzii 308 ktorá nemá origo LED a na páčke pri volante nemá polohu AUTO (a teda nemá ani snímač svetelnej intenzity). Cez diagnostiku je možné vybrať si z dvoch typov denného svietenia: TYP1: Po naštarovaní sa automaticky rozsvieti stretávacie svetlo H7 + palubná doska + svetlá v zadu TYP2: Po naštartovaní sa rozsvieti parkovacie svetlo konkrétne 21W vlákno určené na denné svietenie, palubná doska a svetlá v zadu nesvietia. Snáď toto vysvetlenie niekomu pomôže. Ja som mal od výroby nastavený TYP1 a často dochádzalo k vyhoretiu H7 kedže svietli zbytočne aj cez deň (a to som používal žiarovky OSRAM). V servise mi najskôr nevedeli ani povedať či sa to dá zmeniť no neskôr keď zistili že áno, za tento zásah chceli 28€. Kto má možnosť si to spraviť sám, nech si to určite spraví. TYP1 je úplne zbytočný a nákladný a bezproblémovo sa to dá prepnúť na TYP2. Pozor po odpojení diagnostiky mi palubný počítač vypol denné svietenie takže si to pre istotu skontrolujte a znova cez ovládanie na rádiu zapnite Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.