Přejít na obsah

renda.j

Uživatel
  • Počet příspěvků

    92
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 508
  • Rok výroby
    2018

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Mirošov
  • Stát
    Česká republika

Kontakty

  • Veřejný E-mail
    renda.j@volny.cz
  • Webová stránka
    www.rjcompany.eu

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

renda.j's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Ahoj, děkuju, koupím adetivum a zkusím najít nádržku.
  2. Ahoj kamarádi, Chtěl jsem se zeptat, jestli Expert 1.6 BlueHDi s mtorem BHX potřebuje dolít adetivum pro regeneraci FAP. Myslel jsem, že to měli jen starší auta, a nové používají ADBlue. Dnes jsem se mi rozsvítilo: Engine fault: Repair need. Načetl jsem dia a kod chyby je P15B3, tedy nízká hladina adetiva- Přidání adetiva. Aktuální množství je 192ml a nádržka je na 1440 ml. To nemůže Být ADBlue, neb se tam vejde asi 10l a dolýval jsem nedávno. Pravda je, že se mi chyba rozsvítila po vyjetí od benzínky. Případně kam se to leje. Dolejval jsem to kdysi do407 a bylo to celkem krkolomné. Děkuji za radu. Renda
  3. renda.j

    Pojistky

    VF3XS9HUC64229017 Díky
  4. Ahoj kamárádi tak mám zas rébus. Přestal mi stříkat ostřikovač předního okna na Expertu 1.6 hdi vyrobenej 2009. myslel jsem si, že to bude pojistkou, našel jsem tedy holandský návod, kteej jsem dostal k autu a v něm umístění pojistek, podle návodu je to 3 pojistka v pojistkové skříni v motorovém prostoru. Když jsem víko od pojistek otevřel, nestačil jsem se divit. Deska s pojistkami a konektory v autě vypadá úplně stejně jako na obrázku, ale rozmístění pojistek je úplně jiný. Jako že pojistky jsou prostě umístěné jinde na té desce. Zkontroloval jsem tedy všechny pojistky a jsou v pořádku. Ostřikovač ale pořád nestříká. Zkusil jsem tedy najít na stránkách pana Peugeota návod a našel jsem příručky na všechny modely, ale obrázek s pojistkami je stejný jako v mém holandském návodu a neshoduje se s pojistkami v autě. Chtěl bych tedy poradit, jestli nemáte páru kde hledat pojistku od ostřikovače, nebo proč by to mohlo nestříkat. Jestli se oteplí zkusím jestli přitéká elektrika do čerpadla. Ale budu operovat venku před barákem, tak se mi nechce se moc válet v těch sračkách, proto bych si to chtěl usnadnit a jít najisto. Předem děkuji a přikládám fotku špatnýho rozpisu pojistek. Renda
  5. Ahoj kamarádi, Chtěl jsem se zeptat na rozvody. Koupil jsem experta 1.6 HDI/ 2009 a měl najeto necelejch 220 tis. Než jsem se rozkoukal mám najeto 240 tis. Počítám, že je nejvyšší čas vyměnit rozvody. Jestli se dělaj po 120 tis, tak už budou potřeba znova a jestli 180 -240 tis tak nejspíš budou ještě původní. A nevím jestli se taky u tohoto motoru při rozvodech mění i vodní pumpa. Chtěl jsem hlavně poradit dobrej servis, nebo nějakáho pašáka servismena nejlépe kolem Prahy 10. Nehledám nejlevnější servis. Myslel jsem, že to nejlepší co můžu svýmu autu dopřát je značkovej servis, ale v Peugeotu ve Strašnicích ani na Chodově to rozhodně neni, a nevím jestli mám chuť zkoušet dalšího Peugeota, když se mi podepasali na 407. Nebo jestli Mám ještě zkusit Domanskýho? Děkuji za moudré rady. Renda
  6. Ahoj kamarádi, potřeboval bych jestli nemáte někdo elektro schéma, případně plán pojistek na EXPERTA 1,6 hdi, vyrobenej 2009. Potřeboval bych najít stálej + a 15, tedy kde se objeví napájení po zuapnutí klíčku. Případně jak se dostanu pod palubku, nebo jak vyndat příhrádku před spolujezdcem. Chtěl bych namontovat GSM tracker a budu rád za jakékoliv rady, abych to měl rychleji namontovaný, bo to budu mordovat v Praze na ulici před barákem. Předem děkuju. Víc hlav, víc ví.
  7. Kámo, mě auto občas vynechalo, a na vině byla právě chyba snímače otéček KLIKOVÉHO hřídele, u PEUGEOTA napíchli auto na dia, a chtěli měnit celou rídící jednotku. Nakonec stačilo vyčistit konektor snímače otáček, kterej je na bloku motroru u řemenice na klice. Je to vidět když sundáš přední pravý kolo. Ale o snímači vačkovýho hřídele nevím nic.
  8. Čau kamarádi, Ctěl jsem se zeptat co mám dělat. Kolega mi omylem dolil olej do EXPERTA, je tam 1,6HDI najeto cca 200 000km a v něm syntetika TOTAL 5W40. Ten trouba tam dolil cca 0,5 litru nějakýho minerálu. Mám to vyměnit, nebo jezdit dál? může to ten motor odrovnat. Děkuju za názory. Renda
  9. renda.j

    Filtry expert

    vin:VF3XS9HUC64229017 DÍKY
  10. renda.j

    Filtry expert

    Oukej dík. koupím total ten všichni chválej, A kde hledat filtry nevíš? please.
  11. renda.j

    Filtry expert

    FAP nemám. A jsem z toho na švestku. Pročítal jsem diskuse, a někdo zásadně dává 40 někdo 30. obě skupiny maj zaručenou pravdu. A nic jinýho by nedávali. Tak prostě nevím.
  12. Ahoj kamarádi, tak jsem dovezl experta. Chtěl jsem se tedy zeptat kde najdu kabinovej a vzduchovej filtr. Nečekal jsem jsem, že to bude takovej rébus. Chtěl jsem je vyměnit, ale vzdal jsem to. Myslim, že vzduchovej bude někde pod tou černou rourou co vede vzduch do kabiny, ale nechtělo se mi to rozebírat, když jsem si nebil jistej. Taky jsem se chtěl zeptat, jestli mám dát do 1.6 hdi 2009 olej 5w40 nebo 5w30. sice tam patří 5w30 ale prej na starší motor- má najeto 224 000 lepší hustější, tedy 5w40 tak nevím. Přede dík.
  13. renda.j

    1.6HDI nebo 2.0HDI

    Děkuji kamarádi, Příští pátek jedu do západního německa pro 1.6 z 2008 ještě mě napadlo zeptat se, jestli má tohle auto nějaké slabé místo, na co si tedy dát pozor při koupi. Protože pojedu kus cesty tak to auto nejspíš přivezu. A i když autum celkem rozumím, těžko najdu nějakou skrytou vadu při koupi v bazaru. Ještě jednou děkuji.
  14. Kamarádi, četl jsem několik článků o prokluzování vyměněné spojky. Shodli jste se že to asi měnil nějakej lempl. Já si nechal vyměnit spojku, setrvák a gufero u Federál cars v Praze na Chodově. Takže bych čekal, že to hoši budou umět. Přesně už nevím kolik to stálo, ale asi bych to dohledal, dostal jsem sice slevu na díly, ale nechal jsem tam tehdy dost peněz, bo dělali ještě rozvody. Výsledek je že po roce a půl a 27 000 km spojka začla na 5 a 6 znova prokluzovat. Né pokaždý, ale počítám že se to bude stupňovat. Reklamovat to nejde, bo auto mám na ičo, a tedy podle platnejch zákonů je záruka jen 1 rok. Tak by mě tedy zajímalo jestli jsou zaměstnaný lemplové v origo servisu, nebo kupujou pánové od Federálu nový díly od pana Wonga z Číny. Ještě čekaj, že si to nechám u nich znova opravit, a když jsem jim řekl, že si u nich už nenecham vyměnit ani žárovku, ještě se divili. Skoro mám strach že mi ještě rupne ten rozvoďák. To bych se asi smíchy neudržel.
  15. renda.j

    1,6 nebo 2.0

    Hoši děkuju za rady. Samozřejmě svůj dotaz jsem vložil i do sekce EXPERT. Do sekce 407 jsem to vložil proto, že 407 se prodává taky s motory 1.6 a 2.0 a čekal jsem že se najde moudrej týpek kterej napíše svoje názory na tyto motory v 407. Protože 407 a EXPERT jsou podobně těžký. Případně někdo, kdo má zkušenosti s oběma motory v jednom autě. No a nový vlákno jsem založil proto, že většinou jedno vlákno má třeba 50 odpovědí od pseudochytráků který melou hovna a navíc né k danýmu tématu. Takže hledám a čtu třeba hodinu a stejně prd dozvím.
×
×
  • Vytvořit...