Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Připojení dvou monitorů k notebooku


Goldinka

Recommended Posts

Ahojda,
řeším drobný problém. Potřebuju připojit dva monitory k notebooku, Dell Vostro V131 má HDMI a VGA. Oba připojované monitory mají Full HD rozlišení, ntb má HD Ready (ten hnusný standard 1366x768). Notebook má integrovanou grafiku Intel HD Graphics 3000. Monitor připojený samostatně do VGA je funkční, připojení samostatně do HDMI je funkční, připojení obou - pracuje jen ten monitor, který je v HDMI. Ráda bych oba monitory funkční. Jak se to dá řešit? Domnívám se, že grafika má toto nějakým způsobem řešené snad kvůli napájení (tzn neutáhnu dva monitory, rozsvítím jen ten na HDMi, které upřednostním nebo tak něco).

 

Dá se s tím něco udělat? Koupit nějaký rozbočovač nebo tak něco?

 

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já to na svém Dellu E6530 vyřešil ovladači ke grafickým kartám. Mám tam Intel HD Graphics 4000 a zároveň Nvidia NVS 5200M. Monitor připojený přes D-SUB a projektor přes HDMI. Ale myslím, že se dva monitory musí zrcadlit, nešlo mít třímonitorové pracoviště.

post-1123-0-32927100-1428954049_thumb.jp

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle mě uměj... Měly by tam být 4 volby: 1. monitor A, 2. monitor B, 3. rozšíření (zde je možnost přetažením umístit je vůči sobě a volí se, který je primární), 4. duplikace, nebo zrcadlení. Ovšem tyto volby se zobrazí jen při připojení obou. Ještě si nejsem jist, jestli u NTB se mohou zobrazit tři, tedy včetně integrovanýho displeje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozšíření mám standardně nastavené při připojení jednoho monitoru. teď sem si dotáhla konečně druhý, zapojila jsem oba, a jeden monitor se mi v nastavení zobrazení hlásí jako nedostupný, prostě jeho ikonka displeje je černá. když na něj aplikuju rozšířit obrazovku, tak mi zčerná ikona monitoru druhého a ten v tu chvíli funkční se jakoby odpojí a místo něj můžu fungovat na tom druhém. Ale ne na obou dohromady... Zrcadlení tam nemám, při zapojení obou monitorů mám aktivní pouze jeden (je jedno který, zaktivnit lze jen jeden) a displej notebooku, mám pouze možnosti duplikovat na obrazovky 1 a 2 nebo na 2 a 3, rozšířit na monitor - ale pouze na jeden, druhý se zenaktivní, a odpojit tento displej. Zrcadlení tam nemám :( 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli teda rozumím správně, pak jedna plocha je na NTB druhá externě, ano? Zkus nastavit externí jako primární, pak dej "identifikaci"... Na monitorech se zobrazej numera. Pak by mohlo jít příslušně ozšířit plochy na externí stroje s tím, že nepůjde disp. na NTB. Asi opravdu nejde použít víc, jak dva monitory. Takhle bez dalších záležitostí...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nelze mít zapnutý displej na HD a  současně dva monitory. Dva monitory (bez integrovaného panelu) ale grafika zobrazit umí. Je ovšem omezena maximálním rozlišením 2560x1600 (Intel 3000), takže dva fullHD v plném rozlišení nezobrazí. Intel HD 4000 už ano.

Upraveno uživatelem Pacho69
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

MJSytic - appka dobrá, ale druhý monitor je stále neaktivní :( ale appku si nechám :) druhá lišta se hodí.

 

A když to teda nepůjde. U jiné - lepší - notebookové grafiky to půjde tzn koukat po nějaké hybrid grafice nebo stačí novější integrovaná nebo naopak koukat spíš po výkonnější? tak do půl roku budu muset stejně zainvestovat do nového ntb kvůli výkonu, tak abych případně koukala na nějaké konkrétnější parametry... Bohužel jsem se v této problematice přestala pohybovat a nemám už představu o kvalitách nových komponent různých značek :/ Proto až tak hloupý dotaz :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nové herní notebooky umí i víc než 3 displeje zároveň, ale na méně náročné použití by podle mě mohl stačit i nějaký moderní integrovaný čip. Já teď sháním nějaký starší noteboo a zjistil jsem, že třeba HDMI najít je celkem oříšek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano grafiky typu GTX, možná i některé starší, dokáží v rozlišení podpořit i dva nebo dokonce 4 monitory 4K (možná že i některé GT a u AMD do bude podobné, u R9 určitě) Což už je pekelný výpočetní výkon. Nevím, jestli to umí i M verze, tedy verze do notebooků. Je potřeba se podívat na maximální podporované rozlišení a zjistit, jestli se tam vejdeš. Na normální práci už HD4000/HD4400 (Ivy Bridge) umí dva full HD monitory a notebooky umožňují vypnout integrovaný display. Pokud chceš ale víc, potřebuješ separátní grafiku. Je třeba se podívat na maximální použitelné rozlišení a spočítat si, jestli to stačí. HD4200 a výš myslím zvládne 3840x2160, ale ono je to závislé na typu procesoru a výstupu. Na DVI bude dostupné jiné rozlišení, než na displayportu a jiné než na HDMI. To je třeba si zjistit předem. Míval jsem NB(tuším HP6710b) zapojený v dokině, která měla DVI, ale NB to nepodporoval, takže na DVI žádná signál nebyl, dokina byla prostě univerzální i pro jiné modely a část její výbavy se nedala využít, přičemž ten samý model s jiným procesorem to už uměl. Pokud plánuješ využití externích monitorů, je potřeba si projít specifikaci NB, než ho koupíš. A i modely se stejným označením (řada) mohou mít různé výbavy(specifikace). Nejspíš i výše zmiňované Vostro 131 se dělá v několika specifikacích. A některá ze specifikací může mít separátní grafiku.

 

HDMI mívají NB určené domů, levnější řady. Vyšší řady mají displayport. Displayport umožňuje vyšší rozlišení i vyšší fps, schvalování a rozšiřování jeho specifikace je pružnější než u HDMI, které je standardem spotřební elektroniky.

Upraveno uživatelem Pacho69
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasný.

 

Já mám ntb i místo stolního PC, a hlavně pracovní - programování - tzn Visual Studio, MSSQL a další podobné app musí ntb zvládat lusknutím prstu a pokud možno ve větším množství (SSD podmínkou :) ). 

 

Tak jo no, pořeším to teda až se rozhodnu, že jsou finance a nejvyšší čas zakoupit nový stroj.

Tak děkuju :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No na věci jako SQL, VS a podobně netřeba výkonné GTX, to jsou vyhozený prachy (v notebooku třeba i 10tis navíc). Taky si myslím, že dva monitory by měly stačit. Pracuji v podobném režimu dvou fullHD panelů, buď NB/Monitor nebo je NB zavřený a mám dva fullHD monitory (jeden DVI, druhý HDMI, připojené k dokině).

 

Pokud máš SQL lokálně, SSD disk na transakční logy a temp není zrovna terno, bohužel, nečekej žádnou extra životnost.

Když koukám na výbavu V131, tak nejspíš situace nákupu nového stroje nastane nejspíš docela brzo ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Netřeba to možná není, ale výkonnější grafika bude OK i na nového zaklínače (jediná hra na kterou si najdu jednou za čtvrt roku čas :D ) který má vyjít :) Moje představa je tak do 30k, aby mi ntb vydržel zase nějaké alespoň tři roky a já byla spokojená. Vostro má za sebou přes tři roky a obměna je potřeba, výkonově už pokulhává, měla jsem sestavu se SSD diskem, i5kou a 8GB raměti, takže se to ještě dá, ale jak říkám, tenhle rok už budu měnit. Dřív než po svatbě to ale nebude :) 

Se pak přijdu poradit :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jo do 30k se dá pořídit jak plasťák na hry s celkem solidním výkonem, tak pracovní stroj, co vydrží časté přenášení (rám hořčík nebo hliník, kvalitní mechanické zpracování). Kombinace obou, to se bude chtít porozhlédnout. Zaklínače neznám, ani nároky, třeba si vystačí i nějakou R7 nebo GTčkem :) )

No je tam i5 SandyBridge, což je i docela topení. Ale SSD a dostatek paměti hodně pomohou.

Ale nono je to těžký, za chvíli bude $ víc než € a dnešních 30k nemusí být 30k za půl roku... Uvidíme, mě čeká nákup NB synátorovi, takže i když programuje, půjde o plasťák s "brutálním" grafickým výkonem. Důvod je celkem jasný, že :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...