Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

výměn obložení. bubnových brzd


Ráďa

Recommended Posts

potřeboval jsem vyměnit pakny na 405ce,protože už byly slabý a jedno obložení se mi odlepilo.Všechno šlo celkem v pohodě,až jsem narazil na systém zajištění (přidržení)paken ke štítu brzdy.nemohl jsem zaboha přijít na to jak to tam drží a jak to sundat.Z jedné strany pružinka a z druhé takové plechové téčko s dírkou.No tak dlouho jsem se s tím drbal,až jsem to zkurvil a zpátky už jsem to tam nedal.Mohl by mě prosím někdo vysvětlit,jak se to správně dělá?Čeká mě ještě druhá strana.Děkuji.:myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli je to stejný jako u 406ky tak vezmi kombinačky chytni ten plíšek na krajích a stlač tím tu pružinku. Je potřeba i případně zezadu přimáčknout ten čep na štít, aby nezalejzal. No až bude koukat to téčko tak jen pootoč tím plíškem o 90°, aby to téčko prolezlo zářezem v tom plíšku. A je hotovo. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na 406kách to je asi jinak,spíš potáhnout,abych natáhnul tu pružinu a mohl to vyháknout.To jsem zkoušel,na jedné straně se háček na pružince narovnal a na druhé dokonce praskl.Kašlu na to udělám to jinak,nějak jak to bylo na škodovkách (čep,pružina,podložka).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U 405 jsou vzadu dva různé systémy, Bendix a Girling. Girling se dává na všechny modely s omezovačem - tzn. combi a silnější sedany. Bendix má integrovaný omezovač ve válečcích. Girling má ono zajištění tím plíškem, který se pootočí, Bendix má tu debilní pružinku. Jak se to sundavá si takhle z hlavy nepamatuju, musel bych to vidět, ale zkusím kdyžtak kouknout do katalogu, jestli si nevzpomenu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no asi tak.Do pruzinky zvenku strcis sroubovak(musi se vejit akorat),a ted!Zatlacis na prizinku vnitrkem pruziny aby se natahla a zobacek pruziny vyskocil z plisku a jeste tomu pomoz pacenim zaroven dostrany.Ale pozor,pruzinka ma konec(hacek)z jedne strany.Takze jeste jeno,musis az budes tlacit uvnitr pruziny zvnejsku jeste bejcit mirne do strany.Kdyz zkurvis plisek,neni nic jednodussiho jinej si udelat do pismene \"T\" z plisku a provrtat dirku..Uz sem to delal X krat.Je to napoprve \"ficak\",ale pak az ziskas fortel,tak to jde raz dva.A zpatky presne naopak!Doporucuju si svitit nejakou mezirkou presne na to jak je to tam zajisteny.Pak i pochopis,jak ti te radim.M

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...