Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Chyba dobíjení - oprava nebo nový? Kolik A?


Sagic

Recommended Posts

Ahoj,

 

   auto mi přestalo dobíjet. Nejprve lehce svítila kontrolka dobíjení, druhý den bylo vše v pořádku a následující den se opět rozsvítila s tím, že baterka se nedobíjí a je vybitá.

 

Napětí na baterce při nastartovaném motoru bylo jen 12V.

 

Má někdo zkušenosti s alternátory LCE, DRI? Jsou to nejlevnější alternátory s cenami kolem 3 tis, což je srovnatelná cena s rozsáhlejší opravou tak mám dilema zda to nechávat opravit nebo rovnou koupit nový.

 

Ještě nevím, kolik A by měl mít, servicebox říká 95A nebo 80A repasovaný. V nabídkách pro mou motorizaci (1,9TD, servo, bez klimy) jsou 70A, 80A i 90A a 95A.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

406 td. jenom servo  bez klim. motor XUD9  66KW    to je stejný motor jako máš ty                pasuje do všech motoru 1.9 td 66kw

 

Objednací kód: BO 0986038781       pro auto kelly

 

 

 

 

 nyní   mám 307 1.6HDI  80kw , tento motor má 150A 

post-35742-0-54156000-1428171314_thumb.j

Upraveno uživatelem kacaba12
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prečo hneď meniť celý alternátor? Na 99% budú iba opotrebované uhlíky v regulátore napätia,pravdepodobne aj zodraté zberacie krúžky,príp vadný celý regulátor.Oprava je jednoduchá a finančne nenáročná.Uhlíky cca 2 eurá,krúžky 3 a celý regler cca13 eur.Ja som kupoval tu:http://www.interlink.sk/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím Pes žoťáky a měl bych dotaz:

Jaký odběr proudu /mA/ má mít P 407 HDI při klidovém stavu při vypnutí všech spotřebičů. Já jsem naměříl 180 mA, což se mi zdá dost a dosud jsem tento problém řešil odpojením aku. Jinak po dvou dnech nestartuji - jen cvaká pastorek. a po nabití aku nastartuju, ale vždy mám zapnutou automatickou klimatizaci a 100% jsem ji měl vypnutou. Ale nevidím souvislost, co má klima společné s tímto velkým odběrem proudu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

většinou se to zjišťuje tak, že zapojíš měřák a postupně vytahuješ pojistku jednu po druhé, dá se tak zjistit proudový okruh, který má na svědomí vyšší odběr proudu (než je obvyklé) a pak aspon víš, kde hledat...

 

počkej ještě na odborníky přes elektro

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koľko má byť odber v kľude neviem,ale ak je dobrá baterka za  2 dni  by ju ani pri tomto odbere vybiť nemalo.Začal by som odpojením trvalého plus do alternátora,potom štartéra,ďalej ako píše ozzy.Klímu ti zapne na auto práve pre veľký pokles napätia.Asi to skočí do nejakých predvolených hodnôt.Správalo sa mi to presne tak isto pri slabej baterke počas štartu + na diagnostike vypisovalo chybu komunikácie po sieti can.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera jsem byl v Pes žot servisu a závada se našla. Ten vysoký odběr proudu /180mA/ v klidu dělá altík. Je to nejnovější typ a ještě neměli náhradní díly na tento typ. Bylo mi nabídnuto buď nový alternátor cca něco přes 22000.- s DPH a nebo výměnný systém /kus za kus/ ale ten opravený nebude ten nejnovější typ. Tak budu přemýšlet - jak to vyřešit asi ta druhá varianta věděl by někdo z vás - co by bylo vhodnější.? Ještě uvažuji o možnosti nového altíku , původní nechat opravit a mít ho v rezervě /ale kolik alternátorů za život spotřebuju? Jinak je auto OK

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na atorizák sa vys.r a urob ako ti píše ozzy.Aj tak to iba dajú opraviť niekde do elektrodielne a navýšia cenu.Oprava by mala byť oveľa ale  naozaj oveľa lacnejšia,záleží však čo sa bude meniť.Ono aj v tých opravovniach sa zvykne meniť aj to čo netreba,lebo laik tomu neozumie,tak to treba využiť.Tým ale nechcem hádzať všetkých do jedného vreca.Hádam sa sem tam ešte nájde aj poctivec s remeselnou cťou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...