Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zbraně a společnost


Krt€K

Recommended Posts

Ahoj všem, koukal jste někdo včera na pořad Máte slovo s Jílkovou a co na to říkáte? A jaký je váš názor na nošení zbraní a na zbraně ve společnosti? A jak se vy cítíte ve společnosti lidí, kteří legálně drží zbraně, pokud to o nich víte? Mělo by se vydávání zpřísnit?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest servisman

Když se člověku zachce tak mu nezabráníš. Ať je to zbraň či auto , vytáhne a postřílí to samé jako v autě vjede do protisměru a neuděláš nic.

To zase bude téma. :aut

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je pravda a zažil jsem to osobně, že stejně jako občas roste agresivita s velkým silným autem, tak i může stoupnout u ozbrojeného člověka. A je jedno zda má bejsbolku (nemyslím čepici) a nebo kulomet. Vždy je to o lidech. A než zpřísňovat podmínky k získání ZP tak více pracovat s potencionálním ohrožením na základě příznaků u lidí všeobecně. Když vidím jak se někteří lidé chovají agresivně a někdo na to upozorní a nic se neděje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Džůny

Áno, budou. A proč ne? To je snad na zvážení každého individua, proč a kdy půjde nebo nepůjde do hospody. Já jsem se dva roky alkoholu ani nedotkl, a stejně za kamarádama chodím na Kofolu a zázvorovou limonádu, protože se v jednom městě všichni sejdeme maximálně jednou za měsíc.

 

Měl jsem za to, že podchytíš princip, ne že mě budeš chytat za slovo.

 

Bavíme se o lidských bytostech, komplexních, složitých organismech, které mají pocity, touhy, cíle, pohnůtky. Něco takového zákony a zákazy postihnout ve 100% případů prostě nejde, a čím dřív to někdo pochopí, tím líp.

 

Policie nemůže být vždycky všude. Díkybohu jsou stále legální pepřové spreje, kamaráda dva měsíce zpátky v Olomouci napadlo dvoumetrové hovado za bílého dne, výsledkem byl přeražený nos a několikadenní pracovní neschopnost.

Od té doby uvažuje o pořízení zbrojáku, a pepřák nosí v kapse.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak když chceš tak děsně "podchycovat princip", tak by to právě chtělo se nejprv naučit přemýšlet v širších souvislostech, a ne jen "hurá, pořídím si zbroják a všechny problémy budou vyřešeny". Zbroják je především o ODPOVĚDNOSTI a řadě omezení, které přináší, což je třeba si uvědomovat PŘEDEVŠÍM. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám rád slovíčko "kdyby" - nutí mě přemýšlet nad věcmi, kterými bych se normálně nezabýval.... Nezabýval, protože mám už dávno jasno - chci svobodu - ve všem, nechci aby za mě rozhodoval nějakej buzerant v parlamentu (nebo kdekoli jinde), chci svobodu slova, vůle a rozhodování - třeba o tom, jestli si koupim, nebo nekoupim bouchačku.

 

A-mWQS5CMAEgCLB.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Džůny

Oddie, souhlasím. Nejde o právo, ale odpovědnost.

 

Pravidelně jsem střílel z Yugo-Mauseru (M48), Glocku 19, CZ 75 a Sa vz. 58, takže mi o tom vyprávět nemusíš.

 

Já si (opravdu) nemyslím, že zbroják všechno vyřeší. Asi chápu co se snažíš říct; ani zdaleka nejsou všichni způsobilí k nošení zbraně. A kdyby (naráz) byli, byl by to důvod bát se. Já jen říkám, že starat se o dospělé lidi jako o malé děcka (a vymýšlet nové a nové zákazy a příkazy) je naprosto stupidní přístup, který nevyřeší vůbec nic. Lobby psychiatrů, kteří by bez posudků neměli co žrát, nechávám stranou.

 

Rád si o sobě myslím, že v širších souvislostech uvažovat umím, jinak mě nejspíš brzo čeká vyhazov z práce a místo programování budu zametat chodníky.  :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osobně papíry (ZP) nemám, před lety jsem si je dělal přes jednoho známého jsem docházel na jakési přednášky díky kterým se dalo dobře připravit na ty zkoušky. Ale v té době jsem se dal dohromady s tehdejší přítelkyní a ta o kvéru doma nechtěla ani slyšet takže jsem si tehdy papíry nedodělal dnes toho lituju neb časově a finančně je to pro mě momentálně nedostupné ale vážně uvažuju že si papíry udělám. Přednášela nám tam nějaká paní která se nechala slyšet že je doložitelné že lidi kteří drží zbraň legálně se z jakéhokoliv konfliktu snaží vycouvat a maximálně minimalizovat dopady svého jednání v tomto konfliktu. A také je prý doložitelné že držitelé zbraně zbraň vytahují až opravdu v nejkrajnější mezi. Což nelegální nosiči zbraní nedokážou.

Je pravda že situaci ke které došlo v Brodě se zabránit nedá protože pokud někomu rupne v kouli tak je mu jedno jestli má po ruce kvér a půjde vystřílet hospodu nebo půjde do sklepa kde rozšroubuje armaturu na plynovém potrubí a "nafoukne" sklep domu plynem a počká až někdo půjde do sklepa a rozsvítí, nebo ukradne dodávku nebo náklaďák a vlítne mezi lidi na zastávku veřejné dopravy. Pokud se člověku v choré palici narodí nápad že musí pozabíjet co nejvíc lidí tak tomu nedokáže zabránit nikdo.

Na to co předvádí p. Jílková v TV tak to je pro mě něco co nechápu že se v takovém typu pořadu drží už tolik let a že když ji jedna TV vyobcovala tak že se podobným formátem chytla jinde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ani ZP ani zbraň nevyřeší vůbec nic. Jsou to jen DALŠÍ možnosti. Ono se říká, že zbraň dává svému držiteli moc. Ale ono jde o tom že mu dává moc nad sebou samotným, rozuměj nad svým vlastním osudem. Taky zbraň na opasku vede držitele k odpovědnosti. Navíc zdaleka ne každý se propracuje k získání ZP. Nástroje existují.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to jednoduchy, cim vic zbrani mezi lidma, tim vic zastrelenych, at v sebeobrane ci zachvatu agresivity apod. Ono kdyz udela psychotesty na zbrojak psychicky labilni clovek, tak to dobre neni

Kdes tohle vyčetl? To totiž vůbec není pravda. Viz třeba ČR a Švýcarsko versus Velká Británie. Ono totiž paradoxně tam, kde se podstatně zpřísnila pravidla pro držení zbraní počet tr.č. se zbraní neskutečně stoupl.

 

A kdes přišel na to, že lablní člověk udělá psychotesty? A jestli ano, pak nemá smysl je dělat vůbec. A buď si jist, že i v dnešních předpisech existují nástroje, jak žadatele k psychoušovi dostat. Tedy opět NULA...

Upraveno uživatelem Edison
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Džůny

Člověku, který někdy zažil záchvat agresivity někoho jiného (nebo zažíval pravidelně) je jasné, že takovému záchvatérovi je úplně jedno, jestli má v ruce střelnou zbraň, trubku, židli, nebo talíř…

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...