Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zvýšení otáček při volnoběhu a pořádné vibrace 2.0HDI 80kW


sweetyboy

Recommended Posts

Hledal jsem ale nenasel jsem problem, ktery mam ja. Obcas, ne vzdy mi po delsi jizde po vyrazeni a dojizdeji treba ke krizovatce zacne celkem intenzivne vibrovat motor ale je to vzdy doprovazeno zvysenim otacek motoru o cca 150 - 300ot./min....volnobeh mam cca 800ot./min....opravdu to zacne intenzivne hazet celym vozem.!...v clancich jsem se docetl, ze to muze delat dvouhmota. Tu jsem vyloucil, protoze jsem do auta daval jednohmotu. Pouzivam pravidelne Diesel Aditivuv. Vozidlo jezdi uplne v pohode. Rozjezdy v klidu a i normalne tahle. Jinak pravidelny chod motoru. Po novem rozjezdu po predchozi vibraci, kdy otacky byly nekde okolo 1000-1100ot./min se obcas stane pri popojizdeni, ze otacky zustanou v teto vysi a popojizdim v kolone na dvoujku v tech samych otackach 1000-1100ot. bez plynu na tento volnobeh, ktery sam vznikl. Pak bud nekdy hned nebo po nejakem casovem useku otacky spadnou samy z niceho nic opet na mych cca 800ot./min jak mam nastaveno. Objevuje se to vzdy uplne z niceho nic a z niceho nic to mizi. Nekdy se to neobjevi ani po nekolika jizdach. I po novem palivovem filtru to dela..fakt uz nevim. Nevim jestli tohle muze udelat nejaky silentblok ale podle me by to delalo porad. Opravdu si nevim rady. Na diagnostice mi nikdy nic nenasly :-(

Upraveno uživatelem sweetyboy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně tuto "nezjistitelnou" závadu jsem měl také. Měl jsem pozdření na špatnou naftu, pak na vstřiky, ale nakonec to dělal DRV ventil, který odešel (motor chcípnul při jízdě a pak nechtěl nastartovat) a po výměně už mi to motor nikdy neudělal, jede jak švýcary :) Mě se to dělo vždy po nastartování při studeném motoru a jak popisuješ při dojíždění ke křižovatkám - náhodně.

Možná tam máš sítko (já ho tam něměl) a možná by ti pomohlo jen ho vyčistit.

Upraveno uživatelem chury721
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Právě že diagnostika nic neukazovala a potom když už auto nejelo tak také ne. DRV ventil mě napadl jako poslední (pak už jedině vysokotlaké čerpadlo), protože předtím už jsem měl vše vyměněné nebo odzkoušené (vstřiky) objednal jsem si ho abych ho mohl popř. vrátit a ono to tim nakonec bylo. Uvidíš já si myslím, že by to tím mohlo být. Po tom co to takhle samo odešlo, tak mi to od té doby nikdy neudělalo a fakt to bylo u těch křižovatek nepříjemné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...
  • O 3 týdny později...
  • O 1 měsíc později...
  • O 1 měsíc později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...