Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Splněný sen S16


Honza1977

Recommended Posts

Dobrý večer všem, jsem tu úplně nový, tak poprosím o trochu té shovívavosti když budu dělat nějaké "boty". Tak je to tu...po více jak dvouletém marném shánění mé vysněné 309GTi, kterou jsem za svých mladých let vlastnil hned dvakrát, se naskytla celkem rozumná možnost pořídit si 306 S16, o které jsem tehdy, v dobách kdy jsem si vozil zadek v 309GTi mohl tak leda snít. A možná o to ji budu mít teď raději. Dnes jsem si ji přivezl...umyl...vyluxoval...pomazlil, a v pondělí začne maraton  s přihlášením. A pak plánuji komplet servis, asi to svěřím ke Kopeckému na rozvody, olej, atd atd atd. K dokonalosti nemá tenhle lvíček zas tak daleko...asi tak 20k Kč. Věřím že to bude láska na hodně let. Pokud se bude na autě  cokoli dělat, rád se tu o to podělím. Zároveň budu moc rád když se mi třeba ozve někdo z Prahy a okolí třeba 100 km se stejným autem, sejít se, pokecat, podělit se o zkušenosti atd. Díky a budu se těšit na fajn chvíle tady na foru nebo třeba někdy osobně. Honza

post-50470-0-81169900-1427586461_thumb.j

post-50470-0-87141900-1427586509_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vítej mezi námi Honzo, z těch dvou fotek vypadá zachovale. Jen se prosím poděl více. Fotka interiéru by byla taky fajn. :)

A jaký tam je motor? V podpisu máš 110 kW, není to spíše 112 kW? 

Co rok výroby, vzhledem ke slabšímu motoru odhaduji max. 1995. Ale to není nic na škodu, raději koupit zachovalý starší kousek, než navoněnou mladou bídu. 

 

S S16 po Praze jezdí Kubík, má červenou old model. Na někoho dalšího z okolí si tedka nevzpomenu. 

 

A tuhle 309 jsi nebyl okoknout? http://auto.bazos.cz/inzerat/44109879/Peugeot-309-GTi16.php

Je to našeho člena, který si s tím autem hodně hrál. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím všechny, fotky určitě rád přidám, jen co projde pořádnou "očistnou kůrou"....už jsem dneska ráno začal :)

Je to opravdu 110 kW, bohužel původních 112kW z "emisních" důvodů tuším právě na přelomu 1995/96 "utlumili" na 110kW. Tohle auto je koupené 4/1996, ale na všech sklech i plastech je 1995 takže předpokládám z fabriky vyjelo konec 1995 nebo na přelomu roku. Zatím jsem s autem ujel jen 180 km z Domažlic z bazaru, ale dojmy super. Má samozřejmě menší mouchy (asi bude menší  dírka ve výfuku, cca 1,5cm pavouček na čelním skle , ale je řekl bych skoro úplně v původním stavu, dokonce na něm jsou skoro nové pneumatiky a má i servisní knížku (i když krom prvních 3 prohlídek nevyplněnou), nikde není zrezlé... je vidět že snad se o to někdo do poslední chvíle alespoň trochu staral.  Dojmy jsou zatím parádní, zatím převládá totalní radost :D .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím všechny, jj to je přesně tohle auto :) . Těch 120kW byla chyba "v Matrixu"...resp. v inzerátu, samotného mě to stálo cca 6 hodin hledání i na francouzských forech, už už jsem si myslel že by to mohl být takový ten mezityp cca od 6/1996, to mělo ještě tenhle starej předek ale už kola myslím Cyclone nebo jak se jim říká...a hlavně už právě ten upravený motor, a 6ti kvalt. Nakonec z toho vylezla klasická stará S16 se 110 kW. Ale když jsem ji viděl naživo, neváhal jsem ani minutu. A žádný "tuning" nechystám...asi zklamu ale ani ty kola měnit nebudu...mně se líbí tak jak je :)  Spíš budu peníze investovat do uvedení do bezchybneho stavu..

Upraveno uživatelem Honza1977
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A tuhle 309 jsi nebyl okoknout? http://auto.bazos.cz/inzerat/44109879/Peugeot-309-GTi16.php

Je to našeho člena, který si s tím autem hodně hrál. 

 

No já o tom autě mám celkem nelichotivý zprávy, můj kamarád se na něj byl podívat asi před třeba lety a zrovna to nechválil. Snad se to auto od tý doby zlepšilo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kola nechat, jsou to origo S16. ;) Podle mě Cyclony se více hodí na faceliftovaný model. 

 

Stejsn: Já jeho auto moc neznám ... ale možná to je zrovna to, kde se mu skočily rozvody ... ale o tom toto téma není, 306tka je hezčí. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...