Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Výměna RT3 za RD4


Ahmi

Recommended Posts

Zdravím vás, snad nezakládám duplicitní téma, kdyžtak smáznu. řešení ohledně rádií je tu dost ale na můj problém jsem nenašel jednoznačnou odpověd, jeden tvrdí to druhej tohle, tak snad to někdo rozsekne..

 

Takže..mám RD4 s oranžovým klasicky černajícím displejem který neumí MP3 a origo cd přehrává taky velmi sporadicky, a protože rád poslouchám svou hudbu, tak než jen vyměnit displej bych radši rovnou koupil RT3 s velkou obrazovkou,když už tak už..

 

Otázka zní: jde to tedy jen tak přehodit??? (podle mě jde všechno,když se chce:))) ale samo za přijatelnou cenu, dvacet za to nedám....

 

Předem dík za odpověd.

 

Ahmi

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Můžeš koupit například Xcarlink, nebo něco podobného, který se zapojuje místo CD changeru. Je k tomu potřeba nechat nakonfigurovat CD changer na diagnostice. Budeš používat flashku se svojí hudbou. Displej vyměníš a budeš to mít tak maximálně za 5 tisíc. RT3 tě vyjde mnohem dráž, i když se ti to povede sehnat na vrakovišti, a hlavně budeš muset dělat kabeláž atd. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuju moc za tipy, na všechno jsem mrknul. Vzhledem k tomu že navigaci mám v telefonu a stejnak ji použiju jednou za půl roku, jde mi hlavně o hudbu a jsem ochoten do toho dát max. 15k i s prací (nebudu sám nic bastlit, i když Tymros máš to parádní,ale já bych to určitě domrvil :D ), tak se mi nejvíc zamlouvá vyřešit to tím Xcarlinkem a novým displejem, zároven by odpadl problém s cédama, přijde mi to jako praktický, jednoduchý a levný řešení. Takže díky HonzaZ  :)

 

Nebo myslíte že se RT3 dá pořídit tak do 15 i s montáží? Jiný elegantní řešení?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja sehnal RT4 za 5000kč+práce+čeština+aktualizace map 2500+ a to jsem jel ještě za clenem pp205 přes celou republiku a to jsem se nedostal na víc jak 9000kč, ani bych nepřemýšlel tam cpát něco jiného, rt4 je mega mega vychytaná věc a nic ji nenahradí, origo je origo....to jsem si dal ještě práci a protáhl jsem si usb do loketky, v kastlíku mám AV+možnost opět dalšího zvuku přes 3,5jack a o hardisku ani nemluvím co je v radiu,při couvání graf. obraz překážky a o krásné navigaci ani nemluvím.. ovládání klimy na displeji....celé to mají strašně vychytané, jak graficky tak funkčně, vše je taktrochu předchystané, takže pokud ti někdo prodá vše, neváhej!

 

tolik věcí ti žádná ukrajinka ani číňanka neukáže co RT4...

post-45423-0-81280900-1427149136_thumb.j

post-45423-0-56064900-1427149181_thumb.j

post-45423-0-44671100-1427149199_thumb.j

post-45423-0-39172900-1427149229_thumb.j

Upraveno uživatelem OndraAsus
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je ta elegantnejší a dražší varianta, ale pokud bych to pořešil kolem 10k tak neváhám to je jasný, vypadá to mooc parádně :super Hlavně jsem potřeboval vědět jestli to jde přehodit,nerad bych koupil radio k ničemu. Tak tomu ještě chvíli dám, třeba na něco natrefim, jinak jdu do toho xcarlinku, s tím bych si taky vystačil...dík za nasměrování ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja sehnal RT4 za 5000kč+práce+čeština+aktualizace map 2500+ a to jsem jel ještě za clenem pp205 přes celou republiku a to jsem se nedostal na víc jak 9000kč, ani bych nepřemýšlel tam cpát něco jiného, rt4 je mega mega vychytaná věc a nic ji nenahradí, origo je origo....to jsem si dal ještě práci a protáhl jsem si usb do loketky, v kastlíku mám AV+možnost opět dalšího zvuku přes 3,5jack a o hardisku ani nemluvím co je v radiu,při couvání graf. obraz překážky a o krásné navigaci ani nemluvím.. ovládání klimy na displeji....celé to mají strašně vychytané, jak graficky tak funkčně, vše je taktrochu předchystané, takže pokud ti někdo prodá vše, neváhej!

tolik věcí ti žádná ukrajinka ani číňanka neukáže co RT4...

Tak si v tej krasnej navigaci nastav aby nepouzivala dialnice :-) mam to v aute a je to pouzitelne - iba v stave Max. nudze.(vacsinou pouzivane iba na zistenie orientacne kolko este do ciela).

Castokrat aj zname trasy ked som skusal, tak ratala take cesty ze som zasol....

Aby som nesiel moc off-topic, povazujem rt4 za lepsiu volbu ako rt3, ak si dotycny nevybral rt3 kvoli automatickemu spustaniu obrazu z cuvacej kamery samozrejme.

Upraveno uživatelem merlin99
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

merlin99 : nehudruj :D

 

Ja pouzivam tomtom))))))

 

Ale jednou jsem ji pujcil kamaradovi a nahle jsem musel jet 900km a jak jsem byl za rt4 vdecny..a nejak me netahala..jinak clovek je nekdy zvykly nekama jezdit a když to po nem chce aby jel jinama, tak si hned říká co tomu jebe...,ale nekdy je to opravdu rychlejsi........

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Ať nezakládám nové vlákno - právě jsem se pustil do přestavby RD4 za RT3 a měl bych pár otázek na Vás zkušené machry přes francouze. ;)

 

1. restartování rádia - při přehrávání audio cd se rádio každou cca 1 minutu restartuje. Je to problém elektroniky rádia anebo může být problém, že rádio je r.v. 2005 a auto r.v. 2007?

2. větráček - koukal jsem, že pro RT3 je za rádiem větráček a origo (2x větrák + držák) stojí bohužel cca 1.700,-Kč. Je tam nutné, resp. pokud ano tak fouká na rádio anebo tahá vzduch od rádia? Že bych tam frknul obyč. větráček pro PC za dvacku...

3. kde na rádiu zjistím jaká to je verze FW, popř. jestli je to CAN nebo VAN?

4. konektor na display - předpokládám, že display potřebuje pouze 2 drátky (+ a -) + zapojení optiky. Ostatní piny jsou na couvací kamery atp.? Musel jsem totiž koupit v elektro nějaký standardní 12-pin konektor, protože origo, co je v autě, do velkého nepasuje..

Upraveno uživatelem pre.vit
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...