Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jaký motor 5008 nebo 3008


vovca

Recommended Posts

Dobrý den,

chtěl bych Vás požádat o radu a o zkušenosti. Chceme s manželkou koupit druhé auto do rodiny, kam by se vešel kočárek a případně i jiná zavazadla. Do vozu chceme investovat max 300t. Nájezd bude malý, hlavně po Praze, spíše kratší vzdálenosti. Ročně max 10t. Ideální bude pro nás benzín, ale četl jsem nejenom tady problémy s benzínovými motory. Dokonce, že se jim raději vyhnout. http://www.autorevue.cz/techto-20-motoru-obejdete-v-bazaru-sirokym-obloukem  Týká se to prý hlavně motorů výroby do 2010 včetně.

Rádi bychom větší auto, protože toho sebou vozíme poměrně hodně. Vyhlídli jsme si 5008, popř. 3008, i když ta má již menší prostor. Má smysl uvyžovat o benzínovém motoru a pokud ano o kterém? Jaké problémy hlavně má a jak se pohybují servisní opravy u dealera? Nebyl by i při takto malém nájezdu vhodnější 1,6 Hdi? Jak je to s filtrem pevných částic u dieselu? Kolik stojí výměna? Koukal jsem se na Ford, ale výměna za 60t mě odradila...zvlášť, když při takto malém nájezdu by motor trpěl.

Děkuji Vám moc za rady a informace.

Zdenek

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nový fap nebude stat určitě 60tisic na peugeot.

Když budeš měnit olej do 15tisic km a někdy auto protáhneš kvuli fapu tak by neměl byt nějaký problém,do kolika km daleko by si jezdil po městě.Benzínové motory peugeot moc neumí proto radí i v testech atd raději diesel 1.6hdi jsou dobré motory a dobrá spotřeba,pružný motor

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tatik jezdil 7let do práce 8,5km 1.6hdi v 407mě najel 85tisic km bez problemu jen dělal fap off protože ho tam nechtěl ikdyž fungoval jak měl,ted  jezdím já 407mou,spotřebu v létě měl 5,5l.

Ale taky jsme jezdily každy rok do chorvatska takže auto se protáhlo. Tech 120tisic km je v poho jen setrvak a spojku otestuj,ve městě dostáva celkem zabrat.

 

V dnešní době má diesel skoro každý i do města,počkej co ti napíšou další :) někteří by diesel do města nikdy nechtěli :)  jenže ty benziny v peugeotech nejsou moc spolehlivé.

 

Nejlepší je projed si tu 1.6hdi a 1.6 thp,vti a uvidíte  co vám vyhovuje lépe.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...