Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Angel Eyes s Fade Out efektom NÁVOD


307swTT

Recommended Posts

Ahojte klubáci. Chcem sa s vami podeliť s mojou prácou. Mal som pár dní voľno, tak som sa pustil do výmeny predných svetiel za „tuningové“, keďže tie moje pôvodné boli dosť zničené hlavne pravé svetlo držalo asi len na jednej skrutke a silou vôle.

Svetlá som tam dával tieto: http://www.angeleyes.sk/predne-cire-svetla-angel-eyes-307/ a kedže som chcel aj FADE OUT efekt tak som použil aj kabeláž: http://www.bmwjakes.cz/ccfl-svitici-krouzky/816-angel-eyes-rele-kabelaz.html.

Takže ako prvé je treba zhodiť dole predný nárazník čo je dosť veľká babračka, ale dá sa to. Ako ďalšie treba demontovať staré svetlá ( sú upevnené 3 skrutkami o karosériu).

 

A teraz prišlo na rad špekulovanie ako zapojiť elektriku. Totiž v budúcnosti by som chcel krúžky používať ako denné svietenie (teda keď našetrím na vysoko svietivé LED krúžky ako majú BMW). V návode na pripojenie kabeláže k EA bolo popísané ktorý kábel kam pripojiť ale ja som to trošku pozmenil práve z dôvodu denného svietenia. Originálny návod ku kabeláži je tu: http://www.bmwstyle.sk/navody/LED-AngelEyes-Rele-Zapojenie.jpg. Biely kábel sa má pripojiť k + na parkovačky, ale keďže som chcel aby sa krúžky zapli automaticky pri naštartovaní musel som hľadať kábel na ktorom je 12V len pri otočení kľuča do polohy 2 a teda aj pri naštartovanom motore. Ten kábel som našiel v BSI na červenom konektore a bol to červený kábel.

 

Ďalej som sa musel trošku potrápiť s pripojením na interiérové osvetlenie. Keďže nemám osvetlenie pri nohách musel som sa napojiť priamo na stropnú lampu ( teda na kábel čo ku nej vedie). Problém bol ale skôr ten, že kadiaľ ťahať kábel z interiéru do motorového priestoru a tak som sa pustil do hľadania. Výsledkom bola hlavná prechodka káblového zväzku na ktorej bola dierka presne pre tento jeden kábel J.

 

 

Kábel od interiérového osvetlenia som našiel v Ačkovom stĺpiku pod obkladom. Je to fialový kábel, ale pozor sú tam 3 fialové ale iba v jednom je 12V pri zapnutom interiérovom osvetlení.

 

 

Teraz už ostáva len pripojiť hlavné + a kostru a kabeláž je hotová. Teraz treba všetko popripájať, teda spojiť hlavný káblový zväzok zo svetiel s káblom s auta a káble čo vedú od ledky a od kružkov treba spojiť dokopy všetky červené a pripojiť na červený kábel z pripravenej kabeláže a s čiernymi treba urobiť to isté. Už len namontovať svetlá, predný nárazník a je hotovo. Toto je výsledný efekt.

 

Už mi zostáva len dať skontrolovať nastavenie svetiel v servise, ale na prvý pohľad to vyzerá, že by to mohlo svietiť dobre.

Na záver mi zostáva popriať vám veľa zdaru, kto sa do toho pusti. Snáď vám tento návod trošku uľahčí prácu.

post-47789-0-46674900-1426960822_thumb.j

post-47789-0-00326800-1426960901_thumb.j

post-47789-0-73568200-1426960932_thumb.j

post-47789-0-89987900-1426960966_thumb.j

post-47789-0-55013400-1426960990_thumb.j

VID_20150319_182408.mp4

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ďakujem za pochvalu :) .........wojtěch - ešte som nebol na skúšobnej jazde v noci ale vyzerá to tak že to bude svietiť v pohode....a áno mám ich aj s motorčekmi takže v prípade že to bude moc vysoko tak ich sklopím nižšie. Ale ja mám tiež jednu otázku na teba: Keď si mal tie svetlá tak nemajú oni niekde aj štelovacie skrutky teda na nastavenie výšky svietenia?

Havlicek.Lukas - To zapínanie svetiel spolu s interiérovým osvetlením má napríklad ten význam, že keď po tme hľadáš auto na parkovisku, tak ho ľahšie nájdeš a tiež to aj v noci dobre vyzerá, teda keď je tma tak tie krúžky svietia ako šľak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a tu nastává ten problém, že ten šroubek tam není....  na STK s tím mají velký problém... prostě ty světla nejdou seštelovat manuálně.. pouze motorkem takže se může stát, že každé bude svítit jinak vysoko.. .  mi se stalo ještě, že i na nejnižší polohu oslňovaly... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...