Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Rozdíly litých kol Atlantis / Challenger


Getík

Recommended Posts

Dobry den,

mam zajem o koupi techto dvou typu kol. Mam moznost koupit Challenger. Idealne bych vsak chtel koupit originalni kola z 206 RC tedy Atlantis. Muzete mi nekdo popsat hlavni rozdily mezi typem kol Atlantis a Challenger? Podle me jde hlavne o stredovou krytku, která je u Challenger vydelavaci a u Atlantis napevno. Je tomu tak? Nebo jsou zde jeste dalsi dulezite rozdily?

 

Ps. Jeste bych se chtel zeptat jake je originalni pneu na 206RC a jestli ho dostanu tedy i na eventuelne koupeny Challenger...

 

Diky:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, Challenger je původně určen pro P307, má rozměr 6,50 J17 CH 4-31 a má středovou díru. Atlantis je určen pro P206 a má rozměry 7,00 J17 CH 4-28 a nemá středovou díru. Jsou pro něj pneu 205/40 R17. P206 má mít ET 28 (zális disku). Pokud se dá ET 31, tak bude menší rozchod. Challenger má menší šířku disku, nevím jak by na tom seděla guma 205mm. Asi bych spíš zvolil origo pro P206, Atlantis. Toť vše, co jsem zjistil v service boxu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta šířka ničemu nevadí. Na 7" disku jsem měl pneu 195 a taky se vešla. A klidně by tam mohla být 225. Z praktického hlediska bych volil Challengery, vyváží je všude a bez keců, ne jako Atlantisy. ;)

 

marecik: Ne, Challengery jsou jenom 17". Ve velikosti 16" existují disky, které jsou podobné, ale mají označení Ariane. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hoši díky za věcné připomínky.

 

Chci do budoucna koupit 206 - spis nejakou HDi, doted jsem mel Gti, ktere rozprodavam na dily. Momentalne mam k dispozici starou 306 a 308. Mam takove plany ze dlouhodobe sleduji tyto kola (nedostatkove zbozi) a chci koupit Atlantis/Challenger. Zatim je nahodit na 306/308 a az koupim peknou 206 tak na 206. Chci aby to vypadalo jako 206RC, nicmene sehnat Atlantisy je nadlidsky ukol. Nasel jsem jen 3 sady Challengeru a bal jsem se aby to nevypadala trosku jinak nez original Atlantis (o stredovou krytku mi nejde - spis velikosti). 

 

Takze moje predstava je - koupim Challengery a nahodim na ne pnez 205/40. Pokud vse bude pasovat, budu vicemene spokojeny.

Nasel jsem i krasny rusky clanek na porovnani Atlantis/Challenger mrknete: https://www.drive2.ru/l/4347840/

 

S pozdravem Getík 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten článek je zajímavý. Sice jsem prošel jenom obrázky, ale odpovídá to tomu, co jsme tu psali my. 

Jak jsem psal, z praktického pohledu bych vzal Challengery. Takový typ kol je nadčasový a budou vždy krásné, to se nedá říci o současných designech ... nynější kola se mi nelíbí. :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zajímavý článek, aspoň jsem zkusil co mi ještě zůstalo z ruštiny, a vychází z něj, že i když je Atlantis širší, tak je lehčí. Je otázkou, jak bude pevný. Jedna věc ovšem je, že Challengery jsou pro 307 a ta je přece jenom těžší než 206. S Atlantis bude mít auto menší neodpružené hmoty. Takže pro 206 je to v podstatě jedno a záleží jenom na tom která seženeš a která se ti víc líbí. Na 307 bych ovšem Atlantis asi nedal. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem na 306 měl 16" Avantage a disk vážil 12 kg a byl opravdu tvrdý. Když jsem vymetl pořádnou díru, disk mi protrhl gumu, odštípl se malý kousek hliníku, ale jinak disku nic nebylo. Spíše to odneslo auto - povytáhla se poloosa z převodovky, poškodilo se ložisko poloosy a vytekl mi olej. 

 

Ale příliš bych se nebál Atlantisů na 307, přecijen je to originální disk, ty jsou většinou tvrdé. Avšak je pravdou, že disky, které vypadají jako Cyclony, ale mají 17" (ted si nevzpomenu na název, něco jako "Liones") jsou krásná kola, nedostupná a děsně drahá, ale šílený bláta - disk váží snad jenom 8 kg. :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...