Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

olej u 405 1,9SRI


baki

Recommended Posts

cau pežotníci, zrovna se jako cerstvej majitel 405 chystam menit olej a rikam si, ze ty svy potvurce dopreju a hodim tam syntak 0w-40 (Mogul) v kombinaci se Slickem50:mrk. Nezkousel nahodou nekdo tuhle kombinaci a jestli to stoji za ty prasule. jo mimochodem (no spis hlavnimchodem) nevite kolik litriku oleje je ve 405 :myslim???

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Starý olej máš asi 10 nebo 15 W 40, pokud chceš lepší olej 0 W 40 přidávej ho po troškách,protože tyto oleje rychle rozpouštějí úsady v motoru a mohly by se tím ucpat mazací kanály. Slick50 jsem zkoušel,že by motor ožil,nebo by šel slyšitelně lehčeji a tiše jsem nepostřehl.Lepší oleje,třeba Castrol magnetic nebo Mobil 1 jsou i s podobnými aditivy co se týče studených startů. Dokonce jsem četl i výsledky laboratorních zkoušek ze zkušebny TUV a žádná podstatná zlepšení mazání a opotřebení slick 50 motoru nepřináší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Slick si může psát co chce... podle mě je to úplná blbost dávat do motoru 0w-40.... to Sričko už zažilo svoje (kolik má podle tebe najeto?) a hodí se do něho 10W ale nejlépe 15W.

Jestli to hodíš doh¨romady s tou sračkou, to je jkedno, nedělej to.

Čím \"viskozitější\" motor, tím líp... nalij tam 5l 15w40 a je hotovo...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dikas za reakce. na slicka se teda nejspis vyprdnu, ale ta Wnulka me celkem laka (videl jsem 4l Mobila 1 za 1420 Ka, coz uz je celkem zkousnutelny) - sice tusim ze oirg. manual doporucoval w10, ale byly v dobe pred 15 lety vubec bezne dostupny lepsi zaleziti (myslim tim oleje, ktery maj lepsi zimu, ale stale si zachovavaj hodne vysokou soudrznost v lete - 40-60). navic co se tyce viskozity, tak nevim. podle me pokud se olejovej film netrha ani v teplych extremech a presto ma nizsi viskozitu, tak to je jedine dobre - celkove se pak snizi hydrodynamika v motoru a klikovka a spol. trpi min i co se tyce \"uderu do hladiny\". ale nevim nejsu v tomhle odbornik, tak se mozna pletu;)

jinac jeste k tomu pomalymu dolejvani - netusis jak to udelat, kdyz bych potreboval vymenit celou napln vcetne filtru naraz (skoro si ted rikam, ze pomaly liti je asi jedina cesta, jak usazeniny neodparat najednou a v nebezpezne velkych kusech, i kdyz i ty by se snad mely postupne rozpustit a pripadny \"ucpavky\" by se snad ztratily). kazdopadne jestli mas nejakej dobrej tip budu rad (mozna nejaka spec. prisada do soucasnyho oleje, ktera by usazeniny rozpoustela POMALU a chytala na filtr, no a po uplnym vycisteni by se pak soupnul cerstvej olej a filtr.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...