Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zkušenosti Suzuki/Renault/Škoda?


FiFa_cze

Recommended Posts

Ahojte,

nedávno jsem se tu ptal na Peugeot 107 v naftě. Ten neklapl, protože je to prý moc malé auto.

Takže se hledalo hledalo až jsme narazili na pár kousků, co se líbí. Vybrali jsme Suzuki Swift 1.3i/68kW, Renault Clio III 1.2TCE/74kW, Renault Modus 1.2i/55kW nebo ještě jako krajní možnost Škoda Fabia II 1.2HTP/44kW.

Máte někdo s nějakým vozem zkušenosti? Hledáme auto pro ženu (ženy), které bude na poskakování po městě (třeba 3km tam a 3km zpět) a pak drobné výlety mimo město (20km tam 20km zpět) a čas od času jízda cca 100km tam a 100km zpět (olomouc-brno, olomouc-ostrava, olomouc-česká třebová).

Auto by mělo být hlavně spolehlivé a mělo by mít v rámci mezí i nízkou spotřebu.

Fabia je krajní možnost proto, že ženám nesedí sedačky (jsou prý moc tvrdé) a další důvod je design, ale prý pokud bude spolehlivé, tak si na něj dokáží zvyknout.

 

Máte nějaký tip do kterého by jste šli vy?

 

Recenze na netu mám projeté a ani jeden nevychází vyloženě špatně, tak jsem se chtěl zeptat na konkrétní zkušnosti a třeba i reálné spotřeby.

 

Jinak se holkám líbí nejvíc Swift kvůli designu a Modus kvůli výšce a tím spojeného pocitu bezpečí, ale jde jim vážně o tu spolehlivost, protože teď mají Fiat Panda 1.3JTD a tam si elektrika dělá co chce, takže se jim stává dost často, že nenastartují, nebo auto přestane jet během jízdy, sám od sebe se vypíná posilovač řízení atd...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Svagor ma 1.2 htp. Kupoval to nove jazdi iba mesto velmi kratke trasy. Okrem toho ze sa o auto nevie starat jazdi horsie ako blondina takze pri 38 tis !!! motor uplne K.O.Zodrete axialne loziska , zodreta vacka atd takze som mu z polska doviezol druhy motor. Nemalo zmysel opravovat ,,stary'' Co sledujem v servise tak celkom casto na nich odchadzaju hlavy po cca 120 tis.km Takze fobia urcite nie.

Upraveno uživatelem dusan2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ani jedno neznám, ale znám Hondu Jazz. Je to atmosféra, takže spotřeba je odhadnutelná, měli jsme 1.2 VTEC, jezdili jsme kolem 5l, ve městě spíš malinko přes 6. Hbité milé auto. Lil se do něj jen benzín a jezdilo na servisky. U Japonců opatrně, je třeba koukat na ochranu proti korozi. Poslední dobou lepší, ale byla to bída. Na našich přesolených cestách Japonci trpí. My jsme však za cca 4,5 roku provozu žádné problémy nezaznamenali, ale auto se u nás pečlivě udržovalo (pravidelné mytí i spodku, minimálně 1 měsíčně).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za zkušenosti :) Fábku teda vyřazujeme úplně, jelikož má spíše samé protiklady a motoru 1.4 16V je jako šafránu, takže fábka nebude.

 

Pacho69: Honda Jazz je moc pěkná, ale bohužel s tou jsem neuspěl a to hlavně v poměru cena/rok výroby, protože je požadavek min. rok výroby 2007 a mladší a cena max. 90 000,-. Je to škoda, protože japonce bych jim doporučil strašně rád. Proto je ve výběru i Swift, i když ty jsou zrovna z Maďarska :bojim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Opravit Pandu. Protože když ji budeš prodávat, tak na chybu stejně musíš upozornit (jinak se ti vrátí) a slevit tak 20 t. Kč.

Svoji pozornost věnuj vyhledání toho, kdo ji dobře opraví. (Teoreticky můžeš zkusit Zábřeh, zavolej si tam).

 

Jinak bych vybíral podle toho, co se ženám bude líbit, to je u žen nejdůležitější. S Renaulty je na Olomoucku trochu problém, zastoupení má dost nekompromisní jednání. Leda že máš svého opraváře.

 

Tohle bys nechtěl? http://www.sauto.cz/osobni/detail/peugeot/207/16151856?company=1&goFrom=list

Od prodejce jsem už kupoval, jedná seriozně. Je to víc, než 90 t., ale je hezká.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z těchto tří bych koupil Suzuki, ale já bych koupil Suzuki Ignis.

Nedělal se Swift i v Japonsku? Poznáš to podle J na začátku VIN.

Třeba Ignis - auta koupená nová v ČR, jsou z Maďarska, a stejný model dovezený z Itálie nebo Německa je vyrobený v Japonsku.

Nebude to podobné i u Swift.

Teď jsem na to koukal na netu, a u nás se dají koupit Swift vyrobené v Japonsku. J na začátku VIN.

Upraveno uživatelem Roman Bazi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Panda se opraví jen tak, aby dojela do bazaru, jako protiúčet nebo na výkup. V zábřehu v servisu Blažek už byla taky a závady v elektrice se neustále vrací, takže auto jde pryč. Nemá cenu do ni dál vrážet a víc Pandu řešit nebudu, opravdu se to dá za pár švestek do bazaru, prodat ji někomu přes inzerát nemá cenu a ani bych to neudělal, protože to auto prostě nefunguje. Bazar ať si s tím dělá co chce.

 

Vím, že je u žen nejdůležitější design, taky si podle designu vybírali auto, když kupovali Pandu. Tenkrát vybírali mezi Mitsubishi Colt tuším 1.1i a mezi Pandou a designově vyhrála panda a pak se chytali za hlavu, proč vzali naftu na poskakování po městě (postupně jim to říkali i mechanici při opravách). Takže teď už je na prvním místě spolehlivost, pak design a nakonec spotřeba.

 

Jinak P207 určitě ne, protože se do 90ti tisíc shání špatně a ta co jsi sem dal stojí už dost přes 90 tisíc :D

 

Roman Bazi: Máš pravdu, japonské začínají J, ale bohužel těch tu taky moc není a nebo jsou mimo cenovku. Ignis jsem se jim ani neopovážil ukázat. Interiér je sice pěkný, ale exteriér je opravdový designérský "zblujan" :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1007 není špatná. Manželka je spokojená. Celkem mohutné auto, všude upoutá pozornost. Nevýhodou je, že je to vlastně dvoudveřák - nastupování starých lidí je problém.

Interiér je velmi variabilní, zadní sedadla se velmi snadno sklopí a je tam mnoho prostoru.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1007 jsme se také dívali, ale nakonec ji ženy zavrhly z důvodu dvou dveří a nutností sklápění sedaček při nastupování dozadu. Dveře jsou velké a tak je dost možné, že když se člověk sedící vepředu posune se sedačkou co nejvíce dopředu, tak by se možná dozadu dalo protáhnout, ale nakonec se řeklo, že auto musí mít 5 dveří. Ale je pravda, že je to hodně netradiční autíčko a ty já mám rád :)

 

Zatím se stále přikláním k swiftu, i když je pravda, že Clio i Modus mají 6 airbagů, Clio má i tempomat a ESP s ASR, Modus zase všechny okna v el. + EDS + tažné a Swift je dá se říct v základu (přední okna v el., 2 airbagy) + klima, ale i tak se toho Renaultu trochu bojím, takže se mi nejvíc zamlouvá svišť.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám zkušenosti se starším Renaultem. Rodiče mají Clio II. r.v.99 a moje skorotchýně má také Clio II r.v. 2002. Obě jsou to v podstatě bezproblémová auta. To starší má najeto 200tis. km, rodiče ho mají cca 3-4 roky po jednom majiteli. Za tu dobu se na něm řešila akorát prasklá stahovačka v okně a přestali svítit mlhovky kvůli schnilýmu kabelovýmu svazku. Jinak obě auta jezdí spolehlivě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak tady byl zmíněn Mitsubishi Colt, tak to je auto co se dá do 90 tisíc najít. Má 5 dveří, zadní sedačky se přiklánějí k předním, takže je tam i dost variabilního prostoru. Za těch pár let co jsme ho měli, tak s ním nebyl jediný problém. S motorem 1.3 benzín jsem jezdil za 6.5l v průměru. Zpřevodovaní není ideální na dálnici, ale do města a na okresky paráda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Driver: Díky za reakci :) On má Clio III 1.2TCE kolega v práci, má sice grandtour, ale má ho jen 3 měsíce, takže nemůže moc referovat o spolehlivosti. Spotřebu říkal 5.8-6.6, což není vůbec špatné.

 

Almanil: Já jsem Colta, jako jednu z variant doporučoval, nicméně se líbí jen 3dvířko, ale zase nechcou 3 dveře, takže colt taky né...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jeden kolega má Moduse od novoty asi tři roky, motorizaci netuším (benzín určitě) a je s ním nadmíru spokojenej. Další kolega má Fabii II 1.2 TSi, spotřeba cca 6,3 couračky cca 30 km do práce a 30 km z práce, rodinný výlety s plně obsazenym autem a po necelym roce bez jedinýho problému. Jak jsou spolehlivý po delší době provozu netuším, kolega po roce měí auta (operativní leasing). Zatím měl tři ty fabie a jen u jedný řešil závadu- mikrospínač na dveřích kufru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A co citroen c3,c4 nebo kia ceed? Nebo ford fiesta 2009 rok má ho kámoška,benzin-spotřeba 6l cca  a je max spokojena fajn auto,ale stojí o něco více.

 

At si koupí tohle http://www.sauto.cz/osobni/detail/hyundai/i20/16283123?goFrom=list    :D

Upraveno uživatelem Lukaydo 407
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Almanil: Jedno pětidvířko parkuje u nás v ulici, takže ho byly holky omrknout, ale jak říkám, neuspělo...

 

Dundee: Díky za info. Modus je teď asi jako záložní plán ke swiftu. Ten vybraný má i nosič za auto na 2 kola a je k němu letni i zimní sada pneu, navíc vypadá udržovaně (samozřejmě zatím jen dle fotek).

 

Lukaydo 407: Citroen C3 se jim nelíbí (podle nich vypadá staře). C4 je zbytečně velká a KIA Cee'd by musela být v 1.4 a nejsem si jistej, jestli bude 1.4 s 80kW úplně úsporná. Navíc by u nich asi značka KIA nebudila moc důvěru ve spolehlivosti a já o ní taktéž nic nevím. Nicméně to můžu zkusit...
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tady máš spotřeby té kie http://www.spritmonitor.de/en/overview/23-Kia/945-ceed.html?fueltype=2&powerunit=2

 

Ale asi bych bral jen http://www.sauto.cz/osobni/detail/peugeot/308/16287479?goFrom=list  ale asi zbytečně silny motor+spotřeba bude víc,  ale výbava,vzhled,cena+zimni a letní pneu  :super ,suzuki swift moc nevěřim měli problemy s korozí a servis+díly nejsou moc levné

Upraveno uživatelem Lukaydo 407
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

308 je moc pěkná, ale to už bude možná moc velké, určitě je to zbytečně velký motor, což by znamenalo zbytečně dražší pojistku a spotřeba bude určitě vyšší, obzvlášť v městském provozu. Ale musím uznat, že za ty peníze se bude jen těžko hledat lépe vybavené auto  :super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...