ozzy56 Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 http://www.novinky.cz/ekonomika/362725-ministerstvo-navrhuje-zvysit-ekologickou-dan-na-starsi-auta.html Quote
Haryk Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 jo jo taky jsem to čet, chtěj omladit park, ale kde na to vzít Quote
Guest servisman Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 S takovou to neomladí ,taky jsem to četl .Spíš neví kde by brali peníze. Quote
Radek Hurvajz Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 No, tak když se stane auto kvuli tak vysoké dani neprodejné co se asi stane? Bude jezdit u puvodního majitele do rozpadnutí, takže se obnoví velký prd, bude to horší než to je teď. Starší auta budou meně měnit majitele. Quote
oddie Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 (edited) Tak to byla jen otázka času... edit: jo aha, až od 03/2016, ještě rok v klidu. Edited February 26, 2015 by oddie Quote
Guest Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 Já myslím že se tím podaří vyřadit hodně "vraků" který dneska jezději. Už teď jsou lidi kteří prostě nechtěji držet při životě starou shnilou a olítanou vránu a likvidujou to. Jen za únor jsem zajišťoval likvidaci jednoho Fordu Ka a jednoho na kaši shnilýho Focuse. A nebyli to žádní boháči co kupujou každý tři roky nový auto - prostě když viděli jaký patálie je čekají s případným prodejem a spočítli si pro a proti, tak ty auta šli na likvidaci. Ten majitel Káčka mi vysloveně řekl, že když to nabídl k prodeji hned se ozvali dva zájemci a každej hned smlouval o ceně. Eko poplatek + cena, takže jemu by zbyly možná 3 000,- a to že mu nestojí zato. Má ještě jedno Káčko, tak vyměnil špatný věci za dobrý a fííí do lisu. Quote
oddie Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 Stejná zkušenost. Hlavně totiž, na inzeráty na ta nejstarší a hodně levná auta volají převážně hodně divné existence, a prodat jim to může přinést dost problémů, ostatně poměrně nedávno tu něco takového popisovala třeba Aluška, co pamatuju - prodej její původní 306. A dost lidem takové problémy za utržených pár tisíc nestojí, tak jsou radši, když to za ně někdo spolehlivě zlikviduje. Quote
Guest Džůny Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 Už jim někdo řekl, že neekologické je především sekat ty nové krámy po tisících denně? To furt všichni vykřikují něco o "značně nižších emisích"; ta moje plechovka podle všeho vypouští 182 g/km, 308 1,6 VTI vypouští 152 g/km. Kde že jsou ty "značně nižší emise", zvlášť po započítání výrobního procesu? Pobavil bych se o tom s nima, kreténama ekologickýma. Vystudujou fildu a jdou dutýma hlavama škodit na ministerstvo, zjevně… Quote
vix Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 Má 205D plnila snad normu Euro -7 (čti: mínus sedm), a efektem bylo, že byla neprodejná. Tak holt jezdila, jezdila, a nakonec šla grátis a bez starostí do vysokých pecí. Spíše: Ví někdo, na co tyhle prachy jdou? Protože zatím mi nikdo nic rozumného nedal. Teda, kdomě poslance Sekyry. Ten to v roce 2011 rozseknul: http://ekonomika.idnes.cz/ekologicka-dan-se-zvysi-platit-se-bude-i-za-mladsi-ojetiny-pmk-/eko-doprava.aspx?c=A110621_211605_eko-doprava_abr Quote
Vvitty Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 Kam by ty prachy sly, prece do statniho rozpoctu a pak na "bohulibe" projekty, jako vzdycky, ne? Z neceho se ty predvolebni sliby zaplatit musi a rozdat se taky neco "musi", zas budou volby, ne? Quote
Tony Stark Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 To byla jenom otázka času. Ale když má v TP napsáno E3-E4 tak co z toho si mám vybrat. rv.2001. Quote
Béďa Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 ještě aby vymysleli dorovnávání eko daně u aut které už mají zaplaceno a bude komplet vymalováno.. Quote
Guest Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 Teď Béďo doufej že si to nějakej vůl co o tom rozhoduje neprečte :-) Quote
oddie Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 Ty prachy jdou částečně zpracovatelům. Sběrna s patřičným razítkem může při splnění podmínek dostat prachy nejen za šrot, ale ještě z tohoto. Quote
Stejsn Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 Já myslím že se tím podaří vyřadit hodně "vraků" který dneska jezději. No ale tohle má vyřešit STK, ne tohle státní ekovydírání. Quote
Lukaydo 407 Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 Na STK taky prd vyřeší stačí zajit za známým nebo se nějak domluvit a projdeš,ale zas nesmí být v total vrak Quote
Laďa Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 Proto jsem při koupi své 407 trval na euro4, protože jsem si myslel že než dojde k její prodeji, tak přijde poplatek za euro3. Quote
celda1970 Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 Taky proto moje stará udržovaná Vectra B 1.8 16V 1998 Euro 3.....přešla na syna.....dojezdit...prodávat se nic nebude... Jestli si myslí že v dnešní době si každej bude á tři roky měnit auto kvůli jejich ekologii tak to dopadne přesně jak píše výše Hurvajz...... Protože když si koupíte dnes slušné 6-8let staré auto.....tak ho máte napořád......a nakonec rozmlátit palicí..... Kam ten dnešní zku....j ekologickej svět spěje......hlavně pod záminkou ekologie vytřískat co nejvíce peněz...... Quote
MilanF1 Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 Tohle bude na sebe navazovat, poté to postihne i E4. Já jsem tohle čekal a je to tady. Spíše se jen bojím toho, zda se nebude muset dorovnávat výše eko daně na aktuální úroveň, když jednou byla placená. To by v tom byl zaprvé bordel a za druhé by to tahalo z lidí zase prachy. Kam to jde? Nevím o konkrétním směřování, ale asi státní rozpočet a je to prostě v tom obrovském balíku, který se přerozděluje. Quote
Lukaydo 407 Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 Euro 4 bude ještě na dlouho než dopadne jako euro 3 to by si nemohli dovolit Quote
Recommended Posts