Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Zkušenosti s Mazdou?

Recommended Posts

Guest Džůny
Posted

Pomáhám kamarádovi s výběrem auta. Shodli jsme se (podle jeho požadavků a preferencí) nad Mazdou. Základní otázka kterou řeší je, jestli koupit starší 626 za pár korun, nebo jestli radši koupit rovnou novější 6 (analogicky pro 323 a 3).

Řekl jsem mu, že jediné budoucí auto-likvidační faktory jsou a) koroze, b) dostupnost ND, c) EU, ne nutně v tomto pořadí. Ostatní se dá opravit a vyměnit. Jenže co čert nechtěl, zrovna ohledně reznutí jsem o Mazdách nečetl snad nic pozitivního. Na druhou stranu, víme, jak vypadají české automobilové diskuse… a jaké je na ně spolehnutí.

Většinu času tráví v práci, bude jezdit málo, takže benzin. Na velikosti taky moc nezáleží, nemá zvířata ani děti, jenom mrňavou přítelkyni. Řešit spolehlivost japonských benzinových motorů předpokládám nemá u aut okolo roků 02-04 řešit, co?

Zkrátka, kdyby někdo dal co nejvíc informací o těchle autech, budu rád a poděkuji mu. Mimo jiné i proto, že je v budoucnu (3 a 6) sám budu zvažovat.

Díky všem.  :papa

Posted

Mazda 3 : má jí známá , jezdí se jí dobře. Malé auto , docela hbité . Garážované , takže rez zatím nic . Je spokojená .

Mazda 323f : měli jsme na vyblbnutí , byla už rezavá když jsme si ji koupili .  Byl to takový vrak , co se měl celý předělat na hobby . Nakonec z toho sešlo , protože prahy byly už K.O.Jinak výkon parádní , jelo to jak pila ale zase to žralo strašně moc . Celkově jsem se v tom autě necítil bezpečně.

Posted

Kamarádka s manželem pořizovali na podzim Mazdu 6 první generace v naftě. Dle jejich slov najít zachovalý a nerezatý kus je hledání na delší dobu. Původně měli vyhlídnutou Mazdu 5. Ale ty prý byly snad v ještě horším stavu. Navíc výběr na trhu byl mizerný. Povedlo se sehnat kus s pravým počtem kilometrů, který není rezatý s kůží a v černé metalíze. Kůži ani černý lak původně nechtěli. :D V Mazdě jim bylo doporučeno nástřik spodku a dutin. S autem jsou spokojeni.

Posted

V práci jsme jich měli několik v naftě, koroze problém nebyla vůbec co si pamatuji. Problémy vznikaly akorát přetěžováním. Jinak já jezdil hlavně s 6 a to byl parádní kočár co se týče jízdních vlastností. Já bych se mazdy nebál, ale samozřejmě jako u každého auta se musí vybírat.

Posted

Jezdí ke mně na servis a údržbu jedna Mazda 6 sedan. Majitel jí kupoval novou zde v CZ r.v. myslím 2005. Jak sám píšeš koroze je hrozná, dokonce mám obavu že letos už na STK ani nepojede. Majitel sám říká, že shnila během tří let na sračku. Motor v tom má nějakej dvoulitr naftu, ten je bez problémů - jen se mění olej a filtry. ND jsem zatím nijak zásadně nesháněl, destičky, kotouče, čepy bez problémů v Kelly. 

Ovšem tohle auto není žádná leštěnka, drží si to jen proto že prodat to za cenu eko poplatku nemá pro něj význam a tak to dojezdí až na vrakoviště.

Osobně mi Mazda nesedí a nekoupil bych si ji asi ani novou, ale takhle z blízka znám jen tuto jednu.. 

Posted (edited)

Máme v rodine novú Mazdu 6 kombi kupovanú v 01/2014 s motorom 2,2CD v plnej výbave okrem strešného okna. Najazdené doteraz menej ako 20t km. Majiteľ bol nadšený, parádne auto. Túto zimu sa prejavili prvé problémy. Ranné štarty po mraze záhadný hlasný klepotavý zvuk z motora, ktorý po chvíli ustál. Po pátraní na internete a známych majiteľov rovnakých áut bolo zistené, že ide pravdepodobne o chybu vačkového hriadeľa, ktorý v istej sérii nebol dostatočne kalený a vydrel sa. Ako následok kovové špony v oleji s fatálnym následkom pre obe turbá. Po reklamácii v servise táto bola uznaná a bola vačka vrátane jedného turba vymenená. Záhadný neprirodzený zvuk sa však ozýva počase zas. Zatiaľ sa nepodarilo ani v servise identifikovať o čo ide a majiteľ je na prášky. Po ukončení lízingu auto pôjde okamžite z domu. Hrdzavieť ešte nezačalo :). Toľko moja skúsenosť.

Edited by AnotherOne
Posted

Taky přispěju svou troškou do mlýna

V roce 1994 jsem dostal ve firmě novou Mazdu E 2200 (nejlevnější naftová dodávka prodávaná tehdy v ČR). Ve firmě v té době jezdila jedna benzínová (jezdila jen po Praze) a následně přibylo 7 naftových (/včetně té mojí). Auta fungovala na rozvozy zboží, tzn. že měla nájezd cca 2000 km týdně. Naftová verze pod mojí nohou se nestyděla spapat kolem 12 l/100 km, což teda vzhledem k 2,2 motoru a výkonu kolem 50 kobylek nebylo vůbec bůhvíco. Záruka tehdy byla 100 000 km a 6 let na PROREZIVĚNÍ karoserie. Na všech 7mi naftových kusech kolem 140 000 km praskla hlava (oprava tehdy v autorizáku klem 30 000,- Kč), u mé konkrétní pak ještě ve 165 000 km vylítl pístní čep = oprava motoru opět v Mazdě kolem 80 000,- Kč. Velká fraška byla taky když jsme se pokusili uplatnit záruku na kastli, která na všech bílých (tedy naftových, na červené - benzínové to asi jen nebylo tak vidět) rezla na bocích pod gumami držícími boční plechové výplně oken. Technik přišel, okem znalce se podíval na zrzavá místa a suše nám oznámil, že to ještě NENÍ DÍRA a že stejně nemáme v servisce orazítkovanou prohlídku karoserie v 50 000 km. Na námitku, že celých 100 000 km jezdíme jen do autorizáků řekl, že se prohlídka karoserie připlácí, ale vzhledem k tomu, že tam ještě není díra vůbec netuší co po něm chceme.

626ka se mi vzhledově hlavně počátkem 90. let líbila, ale osobně bych Mazdu obcházel velkým obloukem - i když ty osobáky můžou být jiná liga.

Posted

Jo tak s tou dodávkou 2200 mám taky zkušenosti. Byla tady v práci a měli jsme jí tu na úseku na pohotovosti. Ten motor dokázal jezdit i bez vody a oleje. :D Jednou jsme tam dolívali chladicí kapalinu a když už to byl čtvrtý litr, tak jsme lezli pod auto a koukali, že to někde musí téct. :D Nakonec se tam vešlo pomalu 5l. To samý olej, měrka naprosto suchá. Skončilo to 4l oleje. Že rezla, to je fakt. Byla polepená reklamou, nakonec šel celý zadek do laku. Taky furt odcházel omezovač na zadní osu k brzdám. Takže se jezdilo bez něho. V zimě se vozil v boudě starý lisovací nástroj, aby to aspoň někam vyjelo. :D Jinak to byl nezmar. :D Mám dojem, že jezdí dodnes. Teď máme Mercedes.

Posted

A má smysl korozi u auta okolo roku 02-04 nějak řešit?

Vždyť stejně dříve dojede na jiné věci, popř. bude rád, že dojede s tím vůbec na STK.

Jinak, ať se ten kamarád zeptá té mrňavé přítelkyně. Tento hlas bude rozhodující.

Posted

Mazda 6 kombi rv. 2003, benzín tuším 1.8i.  V práci to bylo auto šéfa provozu, ani ne 200tisíc km a motor kaput, po GEO se vysmolila převodovka. Po opravě to přestalo brzdit, komplet brzdy 22.000,-. Nyní to jezdí dál bez problému. tak těžko říct.

Ale co jsem měl možnost nahlížet do nákladů na servis tak to byl maras, čepy a jiné běžné věci 3x dráž než na pežotka.

Guest Džůny
Posted (edited)

Hmmm, to jsou dost schizofrenní odpovědi. :D Půlka pro, půlce se to sype. Ono stejně asi bude nakonec záležet na konkrétním autě. Každopádně díky všem za vypsání zkušenosti. ;)

vix: Proč by nemělo? Je rozdíl orezlý blatník nebo dveře a vyžrané díry v prazích a podlaze. Zrovna Pežoty jsou na tom dost dobře (a to i starší ročníky), tak jsem chtěl porovnání s Mazdama.

Přítelkyni je to pokud vím jedno, a díky mým radám má velký rozpočet na ponákupní servis. Odrovnat se da i auto rok staré.

Edited by Džůny
Posted

Ještě dodám, že ty Mazdy, které firma už vyřadila, byly zakoupeny zaměstnanci a kdybych v té době hledal auto, tak bych byl asi jedním z nich. Podle mého jsou Mazdy, jako každá velká značka v zásadě srovnatelné a holt jsou lepší a horší motorizace a jednotlivé kousky.

Posted

Testovali jsme novou  mazdu  6 skyaktiv tatik ji chtěl kupovat -- a ty plechy jsou jak papír jestli to začne reznout časem tak to bude rychlovka,šetřili na všem aby to odlehčily,každy na mazda forum musel ošetřit spodek auta protože už to chytá rez hlavně vyfuk a ještě řeší každy folie pruhledne protože ten lak je minimalní a maji to už oklepané  :D  odhlučněne to je taky blbě .

Do mazdy bych nešel.

Posted

jak vix prohlásil že auto dojede dříve na technický stav než na korozi tak nemá chlapec pravdu.

mám 323F rok 98 a technický stav + - výborný jen karoserie je dost zasáhlá korozí...

i první 6ky dost trpí především na zadní lemy a podlahu, troufám si říct že v porovnání s mojí 323 šestka hnije rychleji.

Guest Scratch
Posted

Jestli jsi na fcb tak kontaktuj uzivatele Jiří Beran. Ze jsi ode mne. Pomerne dost se angazuje v Mazdach......

Posted

Dneska jsem si cestou z nákupu u tohodle auta vzpomněl na zdejší debatu, tak jsem to cvaknul. Nevím jak moc je to auto staré, ale myslím že ty dveře mluví za vše.

mazda626.jpg

Posted

Osobní zkušenost s žádnou Mazdou nemám a ani mít nechci, ale vzpomněl jsem si na známého kombíkovou, říká tomu Magda, má to rok odhadem tak 97, jestli ne ještě starší, s nějakým dieselem, co vůbec neznám, hodnotu už to nemá asi žádnou, a normálně mu to jezdí a je s tím spokojený. A prý, když se to rozsype, koupí si zase nějakou podobnou...