Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Posted
Posted

Vím že je to tady už po několikáte ale máte někdo zkušenosti co se týká 3,0 140KW Jak je na tom po všech stránkách ten motor? Předem děkuji za jakoukoliv odpověd :)

Posted (edited)

Chceš vedieť môj názor?...Nebudem riešiť veci podobné tomu, že určite tu na fóre je o tomto aute a motore niečo napísané. Po prečítaní témy a prezretí tvojho profilu je hneď jasné koľko máš rokov, takže chápem prečo pozeráš práve po coupe a ešte dokonca s takou motorizáciou. Plus k tomu ešte čerstvý vodičák. Áno, chceš byť frajer, ukázať sa s kupéčkom a ešte s trojlitrom pod kapotou pred rovesníkmi. Čo si ale neuvedomuješ, že to auto samotné niečo stojí a že len jeho servis je dosť nákladný. Nehovoriac ešte o tom, že to je už staršie auto. Prvý odkaz nefunguje, druhý áno...Prezerám fotky, absolútne sa mi nepáči, prepínam ďalej, predposledná fotka na nej mladá čaja. Hovorím si, noo má ho nejaký zhruba v tvojom veku. Vyhľadám si ho podľa mena...a moje tušenie sa stalo pravdou...nechápem, asi sa zo mňa stal veštec...mladý chalan...len tak si položme otázku, prečo ho asi kúpil on? Dobre, o tom by sa dalo polemizovať. No najskôr si myslím, že si ho kúpil presne kvôli tomu, prečo si ho ty práve pozeráš. Vieš, mladí ľudia sú často nerozvážni a ženú sa za tým, čo sa im na oko páči a s čím "spravia dojem". Stalo sa to tak už neraz. Nie si prvý, kto tak rozmýšľa, dokonca ani posledný...Priznám sa, tiež som mladý, ale určite mám viac skúseností, ako máš ty. Aj ja pozerám také autá, obdivujem ich, ale netúžim po tom, aby som ho mal teraz. Stav auta, motora a ostatných vecí zhodnotiť neviem, vždy si to treba overiť s mechanikom alebo s človekom, ktorý sa v konkrétnom aute vyzná skvele, ak sa do toho veľmi nerozumieš...Bude len v takom stave, ako sa o neho starali samotní majitelia...Ďalšia vec je spotreba...Pri takom motore je samozrejmosť, že spotreba bude vyššia, tým pádom nechci, že to bude jazdiť napr. len za...dajme tomu, aby som nebol veľký "optimista"...7l/100km...Servis? Nechci vedieť koľko stoja napr. také rozvody...a nehovorím ostatné veci okolo motora...Máš na všetky tieto veci nejaký budget naviac? Keď si chceš kúpiť opicu, rozmýšľaj či budeš mať aj na banány...Môj názor, ak chceš auto, pozeraj po niečom inom...Ale ak ho silou mocou chceš, tak si ho kúp...Vieš na čom jazdím ja? 406 sedan, 2.0 HDi, 66kW...už ho mám skoro 8 rokov...Žiaden veľký problém s ním nebol, bežný servis, čo si už auto s toľkými km žiada ako bežnú vec. A vieš čo? Nehodlám sa ho zatiaľ predať...výkon? áno slabší...ale dôležitejšie je, že ma hlavne dovezie tam, kde chcem a ak by sa náhodou niečo pokazilo, tak by som to vedel utiahnuť zo svojho...Kdežto do toho by si asi vrážal viac peňazí, ako by to išlo a tak budeš šťastný dvakrát...prvýkrát keď ho kúpiš a druhýkrát, keď ho predáš...ale to len najskôr nejakému kamošovi, ktorý bude rovnako rozmýšľať, ako ty teraz

Je to môj názor, nemusíš ho brať osobne, ale myslím si, že ti neradím zle. Hlavne najprv naberaj skúsenosti čo sa týka samotného jazdenia a nehovoriac o krízových situáciách.
Pekný večer :)

Edited by misho.1709
  • 4 weeks later...
Posted

ahoj ja mam coupe 3l 152kw plna vybava automat a spolahlivost nad moje ocakavania. musim zaklopat ale zatial ziaden problem. bude treba dat zrepasovat prevodovku ale s tym som pocital. Super auto a da sa povedat ze za par rokov bude rarita visiet taketo auta lebo castokrat ich vidavam na totalku. Moj nazor nadcasove auto s dobrou spolahlivostou. odporucam. Mam aj 406 1.9td a tiez spolahlive neznicitelne auto. Staci sa o neho starat a ziadnem broblem. Ale 207koni je predsa len ina kava a iny zazitok z jazdy.