niemand Posted February 23, 2015 Posted February 23, 2015 Dobrý večer, nemáte někdo zkušenosti s výměnou teploměru/snímače, který vede z pravého zrcátka? Po poslední opravě v servisu mi permanentně ukazuje 48-50°C. Kam až se musím dostat s rozebráním zrcátka? Objednal jsem si nový (z Litvy ) a podle délky kabelu to musí končit někde za dveřmi. Beru jakoukoli radu, protože na první pohled to vypadá na kvalitní sborka-rozborka.. Díky moc, n Quote
P607Olda Posted February 23, 2015 Posted February 23, 2015 Po poslední opravě v servisu? Na něm nemohli nic pokazit, ale špatně ho připojili. Tak ať ho připojí dobře. Quote
niemand Posted February 23, 2015 Author Posted February 23, 2015 Jasně, ale tohle už jsou, tak nějak, loňský sněhy.. To už nezreklamuju.. Quote
Dave_k Posted February 24, 2015 Posted February 24, 2015 Zrcátko má konektor pod tím plastovým trojúhelníkem. Tam by jsi měl dráty od čidla dát. Jinak musí taky sklíčko ven. Nemusí zlobit čidlo, ale problém může být i na kabelech (většinou u dveří). Zaoxidováno. Quote
niemand Posted February 24, 2015 Author Posted February 24, 2015 Takže komplet sborka-rozborka? Co jsem se koukal, tak když vyndám šroubky, tak je zrcátko spojený těmi táhly. Jak tohle sundám? Nějaká rada? Quote
Dave_k Posted February 24, 2015 Posted February 24, 2015 Jo to je manuální. To jsem nikdy nesundaval. Mělo by jít sundat ze dveří i s tím ovládáním a sklíčko vyndat. Tam je vícero možností. Buďto jen nacvaklé nebo jej drží pružnej drát (ten je vidět při naklopení zrcátka nahoru). Quote
P607Olda Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 (edited) Hlavně jde o to, že tvoje staré čidlo asi není vadné, ale nepřipojené, nebo zkratované. Takže musíš najít místo, kde ho nepřipojili, nebo zkratovali. V servise sundávali tapacír? Nebo zasahovali do ohebného kabelu mez dveřmi a karoserií? Edited February 25, 2015 by P607Olda Quote
ferinko2 Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 Je v skrate - NTC čidlo v skrate ukazuje max.naprogramovanú hodnotu. Quote
niemand Posted February 25, 2015 Author Posted February 25, 2015 Co to pro me znamena? Vymenit? Vycistit? Nechcete nekdo novy, zabaleny teplomer pro P206? Uz mi totiz prisel novy Quote
P607Olda Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 (edited) Takže musíš najít místo, kde ho nepřipojili, nebo zkratovali. V servise sundávali tapacír? Nebo zasahovali do ohebného kabelu mez dveřmi a karoserií? Ještě zopakovat? Zaměř se na to, co v servise demontovali. Tam bude zkrat. Edited February 25, 2015 by P607Olda Quote
niemand Posted February 26, 2015 Author Posted February 26, 2015 S teploměrem, tapecírem ani do kabelu ve dveřích nikdo nesahal. Oprava tehdy spočívala tuším v ABS konektoru, který se mi podařilo ufiknout při výměně předního ramena. Kabel na konci nemá žádný konektor, proto mě zajímá, kam až to budu muset rozebrat a do čeho se dá na konci připojit. Na druhou stranu kablík zase není tak dlouhý, aby se dal natahovat až bůhvíkam (cca 30cm). Cestu zjišťování, co se v servise mohlo stát, prosím opusťme.. Quote
ferinko2 Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 (edited) Konektor by mal byť pod vnútorným krytom,viac v SZ Edited February 26, 2015 by ferinko2 Quote
P607Olda Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 (edited) Závady mají svou příčinu. Pokud jednoznačně napíšeš "po poslední opravě v servisu", tak je to jednoznačné vodítko. Nicméně, tato stopa je pryč, předpokládejme tedy, že se to stalo nezávisle na servise. Nepíšeš, který ročník máš, tedy zda MUX nebo NEMUX. Měnilo se to v průběhu 2001, schemata se pak liší. Ve tvém případě je potřebné vzít si schema, najít si, na kterých pinech konektoru je signál čidla, rozpojit konektor a měřit, zda zkrat je směrem k čidlu anebo směrem do auta. Tak postupně najdeš ten zkrat. Sám od sebe vznikne zkrat snad jen v ohebném kabelu mezi dveřmi a karoserií, ale taky to není typická závada. Zkrat jinde obvykle někdo zapříčiní, proto je vhodné zamýšlet se spíše "detektivně", než "elektrikářsky" - kdo do toho šťoural. Při hledání elektrických závad je třeba postupovat logicky až detektivně. To, že jsi nejprve objednal čidlo, aniž by sis zjistil, jaká je pravděpodobná příčina, něco signalizuje. A teď napřímo: pokud neumíš ustříhnout čidlo a namísto něj připájet nové a zaizolovat, tak se raději obrať na elektrikáře. ("a do čeho se dá na konci připojit") Na konektoru se špatně pájí, to je lepší to spojovat na rovném úseku kablíku, a to asi 5 až 15 cm od čidla. Před montáží si to připoj na zkoušku, jestli to koupené čidlo ukazuje správnou teplotu - jestli tam není nějaký omyl. Z Litvy - to je divné, to není obvyklý zdroj čidel pro Peugeot. Edited February 26, 2015 by P607Olda Quote
P607Olda Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 Pro výměnu čidla knížka Jak na to praví toto: Quote
P607Olda Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 Ovšem, jak píše ferinko2, začni raději na konektoru pod krytem, ten rozpoj a změř ohmmetrem, zda je zkrat na čidle, nebo na kabeláži dovnitř auta. Quote
P607Olda Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 Podle schematu by čidlo mělo být na svorkách 3 a 4 konektoru. Ověříš ohmmetrem Quote
Guest servisman Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 (edited) přesně tak pin 3 a 4 Edited February 26, 2015 by servisman Quote
niemand Posted February 26, 2015 Author Posted February 26, 2015 Jo, tomuhle rikam pomoc. Moc diky. Nez se do toho pustim, tak to bude chvilku trvat, ale pak bych sem dal vysledek. Jo a Oldo, mas pravdu, jsem nemehlo Quote
hrasek Posted February 9, 2016 Posted February 9, 2016 Odkud je tohle schéma? Nějaká schémata na Peugeot 206 mám, ale tohle vypadá mnohem podrobněji. přesně tak pin 3 a 4 Quote
Recommended Posts