Jump to content
  • Aktuální cíle darů

P206 vnější teploměr - výměna

Recommended Posts

Posted

Dobrý večer,

nemáte někdo zkušenosti s výměnou teploměru/snímače, který vede z pravého zrcátka? Po poslední opravě v servisu mi permanentně ukazuje 48-50°C. 

Kam až se musím dostat s rozebráním zrcátka? Objednal jsem si nový (z Litvy :) ) a podle délky kabelu to musí končit někde za dveřmi.

Beru jakoukoli radu, protože na první pohled to vypadá na kvalitní sborka-rozborka..

Díky moc,

n

Posted

Zrcátko má konektor pod tím plastovým trojúhelníkem. Tam by jsi měl dráty od čidla dát. ;) Jinak musí taky sklíčko ven.

Nemusí zlobit čidlo, ale problém může být i na kabelech (většinou u dveří). Zaoxidováno. :papa

Posted

Takže komplet sborka-rozborka? 

Co jsem se koukal, tak když vyndám šroubky, tak je zrcátko spojený těmi táhly. Jak tohle sundám? Nějaká rada?

Posted

Jo to je manuální. :myslim

To jsem nikdy nesundaval.

Mělo by jít sundat ze dveří i s tím ovládáním a sklíčko vyndat. Tam je vícero možností. Buďto jen nacvaklé nebo jej drží pružnej drát (ten je vidět  při naklopení zrcátka nahoru).

Posted (edited)

Hlavně jde o to, že tvoje staré čidlo asi není vadné, ale nepřipojené, nebo zkratované. Takže musíš najít místo, kde ho nepřipojili, nebo zkratovali.

V servise sundávali tapacír? Nebo zasahovali do ohebného kabelu mez dveřmi a karoserií?

Edited by P607Olda
Posted (edited)

Takže musíš najít místo, kde ho nepřipojili, nebo zkratovali.

V servise sundávali tapacír? Nebo zasahovali do ohebného kabelu mez dveřmi a karoserií?

Ještě zopakovat?

Zaměř se na to, co v servise demontovali. Tam bude zkrat.

Edited by P607Olda
Posted

S teploměrem, tapecírem ani do kabelu ve dveřích nikdo nesahal. Oprava tehdy spočívala tuším v ABS konektoru, který se mi podařilo ufiknout při výměně předního ramena.

Kabel na konci nemá žádný konektor, proto mě zajímá, kam až to budu muset rozebrat a do čeho se dá na konci připojit. Na druhou stranu kablík zase není tak dlouhý, aby se dal natahovat až bůhvíkam (cca 30cm).

Cestu zjišťování, co se v servise mohlo stát, prosím opusťme..

Posted (edited)

Konektor by mal byť pod vnútorným krytom,viac v SZ

Edited by ferinko2
Posted (edited)

Závady mají svou příčinu. Pokud jednoznačně napíšeš "po poslední opravě v servisu", tak je to jednoznačné vodítko. Nicméně, tato stopa je pryč, předpokládejme tedy, že se to stalo nezávisle na servise.

Nepíšeš, který ročník máš, tedy zda MUX nebo NEMUX. Měnilo se to v průběhu 2001, schemata se pak liší.

Ve tvém případě je potřebné vzít si schema, najít si, na kterých pinech konektoru je signál čidla, rozpojit konektor a měřit, zda zkrat je směrem k čidlu anebo směrem do auta. Tak postupně najdeš ten zkrat.

Sám od sebe vznikne zkrat snad jen v ohebném kabelu mezi dveřmi a karoserií, ale taky to není typická závada. Zkrat jinde obvykle někdo zapříčiní, proto je vhodné zamýšlet se spíše "detektivně", než "elektrikářsky" - kdo do toho šťoural.

Při hledání elektrických závad je třeba postupovat logicky až detektivně. To, že jsi nejprve objednal čidlo, aniž by sis zjistil, jaká je pravděpodobná příčina, něco signalizuje.

A teď napřímo:

pokud neumíš ustříhnout čidlo a namísto něj připájet nové a zaizolovat, tak se raději obrať na elektrikáře. ("a do čeho se dá na konci připojit") Na konektoru se špatně pájí, to je lepší to spojovat na rovném úseku kablíku, a to asi 5 až 15 cm od čidla. Před montáží si to připoj na zkoušku, jestli to koupené čidlo ukazuje správnou teplotu - jestli tam není nějaký omyl. Z Litvy - to je divné, to není obvyklý zdroj čidel pro Peugeot.

Edited by P607Olda
Guest servisman
Posted (edited)

přesně tak pin 3 a 4 

post-7382-0-99418800-1424943761_thumb.jp

Edited by servisman
Posted

Jo, tomuhle rikam pomoc. Moc diky.

Nez se do toho pustim, tak to bude chvilku trvat, ale pak bych sem dal vysledek.

Jo a Oldo, mas pravdu, jsem nemehlo :)

• 11 months later...