Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Posted

Ahoj, mám dotázek. Jak se dá zjistit, jestli je na autě namontován (případně odstraněn) FAP filtr? Jde mi konkrétně o 607 s 2,2HDi kde z výroby fap byl.

V různých článcích uvádějí, že v německu a rakousku toto policie důsledně kontroluje, a jelikož mám auti z druhé ruky, zajímá mě, jak to zkontrolovat.

Posted

Ahoj nejjednodušší je se podívat na koncovku výfuku... pokud je úplně čístá tak je pravděpodobný, že ještě máš FAP funkční .... pokud je černý tak už máš FAPoff.
Pokud si pamatuju dobře tak 607 mají už kontrolku regenerace, že se ti rozsvítí když to regeneruje.
Dále pak je možnost ,,očuchat" kolem výfuku když máš nastartováno zda to lehce smrdí a nebo ne :)

Posted (edited)

U nás zjistí prd jen Němeco,Rakousko dává pokutu ale jak to zjistí nevím když emise a kouřivost bude ok jedině rozebrat vše co potřebujou aby vyndali fap.Taky mám off už 6 let cca a no problém srat na ekology je horší jak fap regeneruje a vypustí to najednou  :)

"Neodborné vymontovávání DPF filtrů je velmi vážným problémem s negativními ekologickými dopady"

Ale prdy, DPF jen zachycuje víceméně neškodný saze, který jediný co, tak že smrděj.

Zato když se DPF "řízeně regeneruje", tak se propálí a ze sazí vznikne mikropopílek, kterej se jinak ve výfukových plynech skoro nevyskytuje a je silně karcinogenní - vskutku čirá ekologie.

U DPF jde v podstatě jen o "vyvezení smradu za město", po městě se saze chytaj v něm a za městem když se motor vytočí, tak se filtr vypálí. Ekologie v tom vůbec nemá roli.

Pěkně napsane to má. :)

Edited by Lukaydo 407
Posted (edited)

celda1970

byl jsi v ostravě v posledních cca deseti letech, že tak hloupě píšeš? ostrava patří mezi nejzelenější města v republice, i když s ovzduším to je zatím na pikaču, dost za to může i polsko..., ale hlavně ostrava už není to město, které většina republiky stále považuje za ,,černé''

Edited by ozzy56
  • 1 month later...
Posted

to ti zjistěj v servisu když to napíchnou na diagnostiku cca 800,-kč

do tvého auta se vejde 3,5 litru náplně aditiv , ale pozor na každej typ auta jsou jiný aditivita cena v ofiko servisu 3500,-kč nápln + práce s diagnostikou celkem mi řekli 4500,-kč

a nebo si ho nechat vyndat jednou pro vždy cca 5000,-kč , ale ofiko servis demontování na vždy nedělá!!!

Posted

nový FAP pro starší pežotí diesely stojí v autorizáku 5500--8000 kč včetně montáže a diagnostiky, jen je třeba si domluvit termín montáže :P

Posted

Vlastni zkusenost.

Ano takova cena je za FAP.

Ale nerezova trubka nesla povolit 1600,- navic.....pak samozrejme dolit aditivum 3000,- az 5000,- navic....spatny meric nebo cerpadlo aditiva dalsich 4000,- 7000,- navic.......spatny snimac nadrze dalsich 1800,- navic.

Posted

straki ma pravdu, cena za fap ako taky je relativne OK, ale autorizak ma nejake postupy a predpisy co vsetko vymenit (a to si mozte byt isti, ze tam bude vacsina spojov zapecenych/zhrdzavenych)+ kvapalina, takze vysledna cena je skor 2x tolko co pisal ozzy56

a to si uz clovek rozmysli. Vsetci vieme, ze 607 uz maju povacsine dnes 2.-3. majitelov, ktori maju daleko do kapsy

• 1 year later...
Posted
V 23. 2. 2015 at 9:59, straki007 napsal:

No jen tak pro rychle info.

Koncovka klidne muze byt cerna a FAP tam bude.

Zbavite me nekdo fap?

Posted

Kdo me zbavite fap?

Uz jsem do auta dal nekrestanske penize s nulovym vysledkem

Myslím ze po svete jezdi škodlivejsi auta nez auto s fap-off

Posted

A co máš za problém?? Zajeď někam kde tomu rozuměj, tu na foru zjistíš kde.., když to nezvládneš auto prodej, bez fapu neprojdeš emisema..auto ti bude úplně nanic a za nekřesťanské peníze. Prostě ekologové v tomto zvítězili a nemáš jinou možnost.