Jump to content
  • Aktuální cíle darů

P 406, 2,0 HDi (66/90), r.v. 2001 - NEUKAZUJE TACHOMETR

Recommended Posts

Posted

Ahoj všem, už delší dobu se potýkám s tím, že mi občas spadla ručička tachometru na nulu, chvíli "byla mrtvá" a pak zase naběhla. Ale celý včerejšek se už ani nepohnula. Chci se optat, kde je v tachometru problém, popřípadě kde jinde ještě může závada být a zda-li někdo z Vás tady by měl k dispozici náhradní díl? Nevím, zda-li celý tachometr, nebo jen někde nějaké čidlo... Je to nepříjemný pocit jezdit a nevědět, jak rychle člověk jede :-(  ...

Díky moc všem.

Posted

je to tady popsáno tisíc krát--pokud neukazuje jen rychloměr, je problém v tacho, když neukazuje ani ujetou vzdálenost, je to v čidle nad výstupem pravé poloosy z převodovky

Posted

Moc díky. Jdu ověřit, zda počítá ujetou vzdálenost

Tak jsem to vyzkoušel a vypadá to, ze to je tak, ze nejde tachometr ani rychlomer.

Tady na fóru se ještě píše, ze b to mohl být nejaky kontakt na sdruženém přístroji.. Tak nevím. Prosím, máte někdo to čidlo k dispozici?

Díky.

Posted

Pokud to nepočítá, tak to nebude v budíkách podle mě, ale v čidle umístěném zezadu na pravé straně převodovky - na výstupu na pravou poloosu, jak píše ozzy56. Problém může být v samotném čidle, hřídelce nebo v jeho náhonu umístěném v "domečku".

Posted

Ahoj, díky moc za odpověď. No, občas to naběhne, ale uz to delší dobu je mrtvé.. A jaký je dle Tebe nejlepší postup? Nejprve to čidlo? Našel jsem to tady: www.autokseft.cz - jen asi nepoznam to prave. Koukl by ses prosím, ktere to je?

Posted

V service boxu nemůžu to tvoje čidlo vůbec najít, resp. to které si dal do odkazu je v serviceboxu vedené k jiným modelům, ale nemůžu najít správné číslo.

Posted

Výkon vůbec nepadá.. Auto táhne furt stejně, i kdyz je rychlomer na nule.. Jdu se podívat dle toho katal.čísla, co ta sranda stojí.. Tamten odkaz, který jsem tam dával, tak ten samý vyrobek je u jiného prodejce veden v katalogu i pro moji 406ku.. Divné..

Posted

Tak to je přesně ono - tady na tom webu je tento snímač rychlosti, na který jsem dával odkaz výše uveden přímo po mojí 406kou: http://www.autokseft.cz/TOPRAN-Snimac-rychlost-TPR-721-912-721912-nd475369

A to, co píšeš Ty, dle katalog.čísla 6160 70 je tady také: http://www.autokseft.cz/VALEO-Snimac-rychlost-VA-255304-255304-nd408711 - ale toto je dle mě to samé, ne? Akorát to je od VALEA, takže 3x dražší.... Nebo je v těch čidlech nějaký rozdíl?

Posted

Osobně bych nejdřív zkusil diagnostiku, co je vidět tam.

OK, a máte, prosím, někdo diagnostiku? S autem bych dorazil, není problém, ale nechci v servisu nechat celý život - finančně...

Posted (edited)

na dia nezistis nic pretoze ked ti ten tachac nevypadne v momente napojenia nic ti neukaze(v pameti zavad nic nebolo) mne to tiez nic nezapisalo snimac ma vysiel na nejakych 23 eur 10 minut vymena od tej doby klud,inac to ozubene kolecko je zvlast so snimacom sa nedodava ale na nom som problem nemal

Edited by krtek 2