Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Ukazatel teploty se chová "divně" (typ: 207, r.v.: 2007, benzin).

Recommended Posts

Posted

Moje nejdražší si pořídila vcelku nové autíčko - r.v.: 2007.

Po nějaké době si začala všímat že se ukazatel teploty vody chová poněkud divně.

Tak jsem provedl testovací zatěžkávací jízdu a zjistil jsem že pokud je auto pod plynem a v zápřahu tak teploměr ukazuje hodnoty které vcelku odpovídají tomu jak se může auto hřát. Ručka cestovala v rozptylu 60-80 stupňů podle toho jak jsem mu šlapal na krk. Problém se projevil v okamžiku kdy jsem sjížděl dlouhý táhlý kopec. Na hoře jsem nechal zařazenou rychlost a sundal jsem nohu z plynu a jen přibržďoval. Po ujetí cca pěti až osmi set metrů ručka docela rychle spadne na nuluexclamation.gif

Teplotu začne ukazovat zase až když stoupnu na plyn a jde do záběru. Čidlo již vyměněno. A dle pozorování se mojí zdálo, a je potvrzeno, (při manipulaci s měrkou oleje) že je cítit benzín z oleje.

Otázka tedy zní. Co to může být a jak to dát do pořádku??? Jde o to jestli by stačilo třeba přetěsnit hlavu motoru a bylo by vše v pořádku a taky kolik by takový úkon měl stát? Ono totiž do konce měsíce má možnost auto vrátit tak zvažuje jestli se vyplatí investice nebo jít cestou vrácení.

Michal

Posted

Benzin z oleje je cítit pokud se jezdí na krátké trasy a motor se přiliš neohřeje, netěsností kroužků se nějaký benzin do oleje dostane, zaleží jak je to moc, pomohlo by změřit tlaky na válcích.

Ten teploměr, bud muže být chyba v budících, nebo je to jen v termostatu kterej je stale otevřený, teplota by měla být mezi 80 - 90, jak jde pod 80 termostat zavře a přestane se chladit přes chladič, když jde přes 90 sepne sahara a dochladí to. Takže bych začal tím termostatem

Posted (edited)

Je otázka, zda:

- ukazuje to opravdovou teplotu vody a ta takto kolísá (u mne ano, z táhlého kopce klesne až k 60, do kopce vystoupá na 90, mám diesel)

- je tam elektrická závada a měřák ukazuje nesmysly (to by skákalo víc a nepravidelně).

Zatím jezdi a pozoruj, je fakt, že když jsou mrazy a topení zapnuté a ventilátor puštěný, tak topení stíhá uchladit vodu až na těch 60 (hlavně v případě, že se nespaluje žádný benzín). Vodní okruh do topení je u Peugeotů neustále otevřen. Termostat odepíná jenom chladič.

Pokud bys to chtěl řešit, tak zajeď do Zábřeha, tel. 583 411 572.

Edited by P607Olda
Posted

Děkuji za rady. Zatím proběhne asi toto:

- servis kde vymění termostat a komplet chladící kapalinu (zdá se mě nějaká zbytečně kalná a snad i mastná tak pro jistotu).

No a potom budem jezdit a sledovat. Každý den i dvakrát a bude hned vidět co a kde se děje.

Pokud bude nějaká novinka napíšu a podělím se.

Michal