Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Posted

Zdravim, pred mesicem jsem koupil 407  2.0hdi 100kw. Bohuzel jsemnejspise mel smulu na spatny kus. Auto jede normalne do cca 1900-2000 otacek potom s lehce prislaplym plynem take, problem nastava kdyz chci pridat auto zacne stridave tahnout a zpomalovat jako kdybych slapal rychle za sebou na brzdu pote cca u 3500 otacek to je o neco lepsi a intervaly cukani se zvetsi. Pri kazdem cuknuti je slyset zasyceni turba jako kdyby na nem byl blow off ventilna auto cerne zakouri. Na diagnostice je videt propad tlaku turba pokazde kdyz auto cukne a v zavadach je ulozena chyba cidla na westgate ventilu . cidlo jsem vymenil spolecne s turbem, natahnul k nemu nove draty od rj. Zkontroloval komplet sani na unik tlaku pomoci vody s jarem a nikde nic neuchazi zaslepil jsem klapky na sani nechal odstranit egr a dpf zkontroloval podtlaky a vyzkousel jiny rprepousteci ventil tlaku turba kekteremu jsem pro jistotu natahl take nove kabely od jednotky protoze mely vetsi odpor nez mel byt . auto vsak stale cuka a zavada je stale stejna netusi nekdo kde by mohl byt problem ? Jinak je auto moc pohodlne a libi se mmi, bojim se vsak ze kvuli teto zavade bude muset jit z domu :-( 

Posted

V první řadě bych to asi řešil s prodejcem, jestli se problém objevuje od počátku, co jsi auto koupil. Myslím, že asi sám bude vědět, kde je problém a jestli bych do takového auta měl vrážet nehorázné peníze, dohodnout s ním slevu, nebo odstoupit od smlouvy, vrátit auto za skrytou závadu.

Posted

Auto se zacalo takhle chovat az cca pred tydnem  predtim sem snim nic nedelal, dokonce jsem predtim ani netankoval takze i vadne palivo je vyloucene. Snazil jsem se strakimu dovolat zatim vsak neuspesne.. Pevne ale verim ze se najde nekdo s podobnou zkusenosti a nasmeruje me spravnym smerem.

Posted

Tak dnes sem pripojil auto k diagnostice a ta vypisuje chybovy kod p1198- prilis velky tlak ventil na dorazu . pri 2105 otackach auto v tu dobu melo tlak na liste 700 bar ale pozadovany tlak byl 0 ... Uz mi vazne dochazeji napady ..

Posted (edited)

Počítač řízení motoru SIEMENS SID803 Kód závady   P1198   Podezřelé zóny:  

Elektrický svazek   ,

Konektor  

Vysokotlaké čerpadlo  

Počítač řízení motoru   

Edited by baffy
Posted

u me p1198 resila vymena Vysokotlakého čerpadla, dia vypsala nízký tlak na rampě, ale auto necukalo, při plném kotli se to hodilo do nouzáku.., popřípadně mám jeden nový drv ventil v garáži, ten jsem zkusil vyměnit jako první, ale pak jsem koupil nové čerpadlo, kde už byl ventil.., mám ho na prodej :), jinak hodně štěstí..