Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Je potřeba na převoz KAPALNÉHO louhu ADR?

Recommended Posts

Posted (edited)

Mám převážet 2x 5l kanystr kapalného louhu. Musím na to mít ADR nebo jiné "papíry"?

Edited by Medvěd
Posted

jestli to stačí v pindilí, tak ti napíšu, páč manželka se v tom vyzná. Co je to za louh? sodný, draselný..?

Nevím, co znamená pindilí. Jinak já jsem hledal, kolik můžu vést ethanolu denaturovanéhovo bez ADR.
Posted

Ja som teraz nedávno obnovoval ADR, ale knihu s látkami som nechal v robote. Ale tiež si myslím, že to bude podlimitka.

A kde si to obnovoval v Senci alebo BA ?

Posted

Prvý krát v Senci a o mesiac navyšovačku zas v Senci a potom obnovovačku v prístave v BA. No až teraz si uvedomujem, že tá nedávna obnovovačka bola v septembri 2013. :D

A ty?

Posted

Celkom dost to stoji a okrem toho zbytocne by som sa tyzden poflakoval s knihou v ruke. Robim teraz pre firmy ktore absolutne nevozia ADR. Ako si to ty zvladal? Ked som otvoril prvy krat tu ucebnicu tak mi padla sanka ale nakoniec to nebolo az take hrozne. Dokonca test som pomahal pisat aj spolusediacemu mal cez 50 r a nemal o tom ani paru .

Posted

Nevím, co znamená pindilí. Jinak já jsem hledal, kolik můžu vést ethanolu denaturovanéhovo bez ADR.

pindilí je pondělí, trocha familiérnosti :)

Já sem nic o lihu nečetl, nahoře je dotaz na roztok louhu. Chceš ten líh taky zjistit?

Posted

Staci nastudovat pravidla podlimitnej prepravy a je to O.K. Ak by si toho prepravoval viac ta to je ine ale dodavok s ADR je ako safranu. Ja som vozil pre firmu 100 km odo mna lebo vo svojom okoli nikoho nenasli.

Posted

pindilí je pondělí, trocha familiérnosti :)

Já sem nic o lihu nečetl, nahoře je dotaz na roztok louhu. Chceš ten líh taky zjistit?

Jestli mi to zjištíš budu rád, ale spíš jestli nevíte o nějaké ucelené příručce. Do toho čsekého překladu na stránkách MDČR jsem se díval parkrát, ale nenašel jsem to tam
Posted

Celkom dost to stoji a okrem toho zbytocne by som sa tyzden poflakoval s knihou v ruke. Robim teraz pre firmy ktore absolutne nevozia ADR. Ako si to ty zvladal? Ked som otvoril prvy krat tu ucebnicu tak mi padla sanka ale nakoniec to nebolo az take hrozne. Dokonca test som pomahal pisat aj spolusediacemu mal cez 50 r a nemal o tom ani paru .

No prvý krát som aj ja kukal na to ako puk, ale chvalabohu pani Žigová mala dobrý výklad, tak stačilo počúvať. :D Pomáhať som trošku pomáhal aj ja, ale je fakt, že sa tam nájdu aj úplné tupelá :D.

Pri predlžovačke mali somnou dilemu ako mi dať otázky, lebo mám všetky skupiny okrem sedmičky, ale nakoniec som to zvládol aj ja aj aj oni :D