Honza z Nera Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 Ahoj všem. V podstatě se ptám na jednoduchou otázku nejlépe uživatelů těchto motorů. - jak jste s motorem všeobecně spokojeni? - jsou známi nejčastější poruchy či má motor nějakou skrytou potenciální závadu, která je třeba ohlídat? - jaké byli vaše závady na motoru ( bez ohledu na model vozu ) - jak často měníte olej, filtry, případně jaký olej používáte? - a poslední: v kolika km jste vaší ojetinu kupovali a kolik ročně aktuálně najedete? Děkuji za vaše podněty. O motorech HDi je toho všude plno, ale sehnat nějaké relevantní info je trochu horší. Honza Quote
Guest StibTo Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 Zdar. Nevím zda se ptáš na motor v 407 soudím, že jo, dle 155kW (ne 152kW) u toho třílitru. Pak teda se hodí dodat že 2,2 ještě z 406 s výkonem 116kW byla do r. 05 pak jí nahradila 2,2 120kW. Zatím jsem s tím najel jen 4.000km takže o spolehlivosti mnoho neporadím (problém jsem zatím neměl), olej se dával 5W40 a zatím jsem nemusel dolévat. Jediné co je trochu podezřelé je cinkavý tichý zvuk co zmizí pár sekund po nastartování. Nevím, zda to je něco na rozvodech, či třeba hydroštely, či jak se tomu říká. Neřešil jsem zatím. Jinak od koupě mám dlouhodobou 9,3/100, pomalu ale pomalounku to slézá dolu, aktuálně jsem 600km z nádrže vyjezdil za 8,5/100 Quote
Honza z Nera Posted February 11, 2015 Author Posted February 11, 2015 Aha. Tak tím pádem to mám napsané blbě, protože si spíš myslím na 807 či C8. Dnes jsem mluvil s Pe.trem po telefonu a opravdu tyto motory mají trochu slyšet hydroštěly, ale prý to není problém. Důležité je tomu nedávat kouř, když je to studené ( ale čemu jo, že ) Ale díky za postřeh, máš pěknou spotřebu . . . Quote
John Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 Osobně mám 152kw verzi.. v 406 coupe ..je to to samý jak 155kw verze atd ...a jsem s tím nadmíru spokojený... osobně bych neměnil...jinak hydroštely jsou slyšet většinou po nastartování když je to studený pak už jen občas...jinak pokud to chceš tak počítej s drazším servisem hlavně rozvody..jinak ten motor je držák a pokud to nemělo prase co tomu dáválo za studena atd. tak ten motor věř, že vydrží opravdu hoodně mooc. Quote
Honza z Nera Posted February 11, 2015 Author Posted February 11, 2015 S dražším servisem počítám. Slyšel jsem, že rozvody u třílitra i s prací cca 20tis.atd. Každá sranda něco stojí. Quote
John Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 Pak je to ok... jj v autorizáku to tak bude co vím cena s prací... každopádně pokud tě tohle neodradí ten motor za to stojí.. Quote
xpetrix Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 Aha. Tak tím pádem to mám napsané blbě, protože si spíš myslím na 807 či C8. Dnes jsem mluvil s Pe.trem po telefonu a opravdu tyto motory mají trochu slyšet hydroštěly, ale prý to není problém. Důležité je tomu nedávat kouř, když je to studené ( ale čemu jo, že ) Ale díky za postřeh, máš pěknou spotřebu . . . P807,C8,Phedra a Ulysse II maju 3.0i 150kW. Quote
Honza z Nera Posted February 11, 2015 Author Posted February 11, 2015 Aktuálně hledám hlavně trochu informací, jak to dopadne zatím nevím. Tak nějak jsem spíš uvažoval o té 2,2 ( provozní ekonomické důvody třeba ), ale co jsem zatím zjistil i jinde, tak takový rozdíl tam není. Navíc ten 3.0 je víc chválený . . . . Quote
Honza z Nera Posted February 11, 2015 Author Posted February 11, 2015 xpetrix: jj už to vím. A jak ty jsi třeba spokojen? Quote
xpetrix Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 Benzinove autobusy sa hladaju dost tazko.A 3.0i sa robilo iba s automatom,takze musis byt fanusik AT. Quote
xpetrix Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 Spotreba dlhodobo 11,6l/100km,olej Total Quartz 9000 5W40,hydrostely ako pises a vravel ti Pe.Tr a u nasho autobusu velmi motoru neprospieva dlha odstavka.Vela nejazdim,nie je velmi kde a ked stoji dlhsie tak motor(asi) trocha strajkuje,po cca 20 km akoby vynechavali valce(viac ako jeden),rezonancia/vibracie celeho auta,hlavne na volante,akoby siel motor na volnobeh,bez reakcie na plyn,trva to cca 5-10 sekund a potom je uz vsetko OK.PC nehlasi a ani diagnostika nic.Nerozumiem tomu. Quote
Charlie 1 Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 ta 2.2 odchází elektronická škrtící klapka... před nedavnem Stejsn....Scratch ji měnil už 2x je to sranda asi za 6000Kč,jsou tam nějaký plastový převody co se vylamou,jestli si dobře pamatuju... Quote
xpetrix Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 Ja som mal smolu,ze sme to kupili akurat v obdobi,kedy odchadzali veci este od vyroby-cely vyfuk,tlmice...,teraz idem menit komplet zadne brzdy...Niektore veci na to sa tazko zhanaju,ale Pe.Tr mi dost pomohol. Quote
Honza z Nera Posted February 11, 2015 Author Posted February 11, 2015 Tak na kus, který bude potřebovat velký servis můžu klidně narazit i já. Ty auta se sice prodávají za pár šupů, ale servis udělat musíš. Jinak zatím vám všem děkuji za informace ( i Pe.trovi po telefonu ). Třeba se ještě někdo najde a přispěje trochou do mlýna. Quote
xpetrix Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 Len do rozvodov sa nechcel nikto pustit,kazdy chcel vyberat motor. Quote
Honza z Nera Posted February 11, 2015 Author Posted February 11, 2015 . . . tak to asi nechápu proč. Quote
xpetrix Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 Videl si ten motor pod kapotou,respektive priestor okolo neho? Quote
Honza z Nera Posted February 12, 2015 Author Posted February 12, 2015 Jo aha. Viděl, jasně chápu. Podobná potíž jako s 2,2 HDi. Quote
Ducatista Posted February 12, 2015 Posted February 12, 2015 mám na 3.0 najeto něco přes 20 tis km a bez sebemenší závady. Měla 140 tis km, ted má přes 160 tis km. Spotřeba byla 9,0-9,5 L, pak jsem to předělal na LPG. Quote
Guest StibTo Posted February 12, 2015 Posted February 12, 2015 Na 2,2 je u me pristup v pohode minimum oplastovani fotka motoru je v mem vlakne v sekci Nase kary > 407 Quote
Recommended Posts