PeugeotHDi Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 Zdravim, asi pred tyzdnom som postrehol, ked som zastavil po jazde (motor zohriaty - 2.0HDi) a zaradeni neutralu z pravej strany - od praveho kolesa taky pravidelny klepotavy zvuk. Dnes rano po zastaveni a zaradeny neutralu alebo Parkingu sa to objavilo znova... nejde to vsak z bloku motora, ale od tej strany ako su remene, ci alternator.... Stretol sa s tym prosim Vas niekto? Vdaka za rady a pomoc. Quote
AnotherOne Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 Koľko máš najazdené? Mohla by to byť remenica kľukového hriadeľa. Quote
PeugeotHDi Posted February 10, 2015 Author Posted February 10, 2015 Koľko máš najazdené? Mohla by to byť remenica kľukového hriadeľa. Cca. 47tis km Quote
maraaa Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 (edited) Me to dela neco podobnyho taky - jakoby tam fakt hodne vibroval nejaky plast. Za 14 dni jdu do servisu na pravidelny servis, nahlasim a uvidim, co s tim udelaji. Mám najeto 31 tis. km. Edited February 10, 2015 by maraaa Quote
PeugeotHDi Posted February 11, 2015 Author Posted February 11, 2015 (edited) Tak som to dnes rano nahral a v prilohe to prikladam...je to pocut v popredi, ako suchot/sramot..v pozadi je pocut zahriaty motor vo volnobeznych otackach... Ked som tvoril kapotu, tak ten zvuk ide z miesta ako mam rozvodovu retaz medzi vackovymi hriadelmi... Zeby bola viacej hlucna, ci? klepot_v_motore_pri_neutrali.mp4 Edited February 11, 2015 by PeugeotHDi Quote
Lukaydo 407 Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 (edited) Nekecej vždyt si psal že 2.0hdi neni poruchovy a už v 47tisic km problemy boom Edited February 11, 2015 by Lukaydo 407 Quote
maraaa Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 Ja to mám taky nahraný, abych to mohl ukázat v servisu. Řekl bych, že máme každý trochu jiný zvuk Peugeot 508 vibrace.mp4 Quote
PeugeotHDi Posted February 12, 2015 Author Posted February 12, 2015 Nekecej vždyt si psal že 2.0hdi neni poruchovy a už v 47tisic km problemy boom Ano pisal, ale viacej problemov je u 1.6HDi ako u 2.0HDi...a nejaky sramot/suchot od rozvodov je len kozmeticka vada...oproti tomu, ked mi odide na 1.6HDi zotrvacnik alebo turbo... Quote
PeugeotHDi Posted February 12, 2015 Author Posted February 12, 2015 Ja to mám taky nahraný, abych to mohl ukázat v servisu. Řekl bych, že máme každý trochu jiný zvuk To vyzera na plasty...ale ukaz v servise a daj prosim vediet ako si dopadol...v mojom pripade sa domnievam, ze to bude niektore lozisko kladicky, alebo hlucnejsia retaz medzi vackovymi hriadelmi... Quote
maraaa Posted February 23, 2015 Posted February 23, 2015 Dnes jsem odvezl auto na servis po 2 letech - zkoumali to a klepe se tam plastová trubka u sání. Pak mi volali, že je to prý konstrukční problém, a že mi na záruku objednávají vylepšený díl sání. Díl příjde až zítra, takže auto zůstává v servise přes noc. Zítra uvidíme... Quote
PeugeotHDi Posted February 24, 2015 Author Posted February 24, 2015 Dnes jsem odvezl auto na servis po 2 letech - zkoumali to a klepe se tam plastová trubka u sání. Pak mi volali, že je to prý konstrukční problém, a že mi na záruku objednávají vylepšený díl sání. Díl příjde až zítra, takže auto zůstává v servise přes noc. Zítra uvidíme... Tak to som zvedavy ci to pomohlo...prikladam druhy subor co som nahral pri pravom prednom kolese...jasne pocut klepot na popredi... v pozadi pocut zvuk zahriateho motora... klepot_v_motorovom_priestore_2.mp4 Quote
AnotherOne Posted February 24, 2015 Posted February 24, 2015 Toto mi nepríde ako klepot plastu, jasné kovové cinkanie. Quote
PeugeotHDi Posted February 24, 2015 Author Posted February 24, 2015 Toto mi nepríde ako klepot plastu, jasné kovové cinkanie. Ved prave...a bojim sa aby to nerobila bud niektora kladicka rozvodov (hrozi zadretie) alebo to robi rozvodova retaz medzi vackovymi hriadelmi, lenze to cinkanie ide od spodu motora a rozvodova retaz je v hornej casti.... Quote
Lukaydo 407 Posted February 24, 2015 Posted February 24, 2015 Řemenice když je špatna ma asi jiny zvuk co,jen nápad Quote
maraaa Posted February 24, 2015 Posted February 24, 2015 Dnes jsem odvezl auto na servis po 2 letech - zkoumali to a klepe se tam plastová trubka u sání. Pak mi volali, že je to prý konstrukční problém, a že mi na záruku objednávají vylepšený díl sání. Díl příjde až zítra, takže auto zůstává v servise přes noc. Zítra uvidíme... Tak potvrzuji, že problém s klepáním plastové trubky sání mi vyřešili v rámci záruky - kdyby to někoho zajímalo, jedná se o TSB (Technical Service Bulletin) číslo A2AW011GQ0. Namontovali mi modifikovaný díl sání, který neklepe. Quote
veldik Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 Super správa, ja som ho pripevnil plastovou sťahovacou páskou, ale pôjdem si objednať ten upravený diel. Vďaka! Quote
PeugeotHDi Posted February 26, 2015 Author Posted February 26, 2015 Super správa, ja som ho pripevnil plastovou sťahovacou páskou, ale pôjdem si objednať ten upravený diel. Vďaka! Prosim Ta daj foto ako si ho pripevnil.... vdaka Quote
PeugeotHDi Posted February 27, 2015 Author Posted February 27, 2015 Zacinam mat podozrenie na kompresor klimatizacie, ktory sa toci aj ked nie je klima zapnuta...v momente, ked zapnem klimatizaciu, tak sa mi zda ze ten kovovy klepotavy zvuk sa stisi (znizi)....Este to budem sledovat... Quote
veldik Posted March 3, 2015 Posted March 3, 2015 Ahoj, prikladám foto ako som pripevnil to sánie.Ako sa hovorí - na hulváta, o kryt ventilátora. Quote
Recommended Posts