Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Posted

na take tazke auto jedine dvojliter HDi...

V neprospech 1.6 hovori aj to, ze su poruchove a vzhladom na vahu auta dostavaju dost zabrat....

Co sa tyka automatu, tak pri 1.6 boli (alebo aj su) jednospojkove - roboticke automaticke prevodovky...na uplne pohodovu jazdu vikendovych soferov, alebo ludi nad 60 rokov mozno postacujuce, ale inak hanba a vysmech...sa cudujem ze to este predavaju..

Pri dvojlitroch su pouzite automaticke prevodovky s hydrodynamickym menicom zn. AISIN sice len 6 stupnove, ale celkom su schopne...

Na faceliftovej verzii sa uz montuju novsie AISINy (rychlejsie, nizsia spotreba...atd)

Posted

Děkuji za reakci moc si toho vážím.Je mi 37 auto chci,protože se mi opravdu moc líbi,švagr 508 sw má 1,6 hdi v manualu je stím hodně spokojený ale ja bych převážně jezdil ve městě proto automat a navíc chtěl bych to zkusit to ASI pohodlí :-) moc nenajezdím,ale když chci tento model proto chci poradit nebo radějí manual?

Posted (edited)

1.6hdi 80kw  plně dostačuje jak v 407mě tak 508mě sám ji mám ale manual má ráda svižnou jízdu ikdyž má jen 5ti kvalt .  Akceleruje pocitově  lepe než testovana 508ma 2.0hdi 103w ta se nám zdála lenivá a hlučnější motor  najeto měla 30 tisic km.A že jsou 1.6hdi poruchové každe auto je i 2.0hdi a neřikej že ne stačí si pročist forum i facebook,možná je to tím že 1.6hdi je víc prodávána a je jich víc :)  co dříve odejde tak je setrvák asi ale je to individuální dle stylu jizdy.

Ale ten automat ti ten vykon asi dost ubere dle recenzí.Otestuj a uvidíš

Edited by Lukaydo 407
Posted

V kazdem aute je ten pocit zrychleni jiny. Kazdy to vnima jinak. Jasne mluvi jen cisla ;) Ohledne robota v 1,6 tak je to dle meho nazoru reseni pro lidi, co tohle nejak neresi a jsou lini radit. Na muj vkus to moc vytaci 1 a trochu o zvyku je i to "cukani" pri razeni. Ale da se s tim zit. Plusem je, ze to nezvysuje spotrebu, jako klasicky automat. Mam info, ze v auto rezimu to zere i min, nez kdyz si ridic radi sam padly pod volantem :)

Pred koupi to chce kazdopadne obe verze projet a udelat si nazor sam :myslim

Posted

A že jsou 1.6hdi poruchové každe auto je i 2.0hdi a neřikej že ne stačí si pročist forum i facebook,možná je to tím že 1.6hdi je víc prodávána a je jich víc :)  co dříve odejde tak je setrvák asi ale je to individuální dle stylu jizdy.

Ale ten automat ti ten vykon asi dost ubere dle recenzí.Otestuj a uvidíš

Nielen zotrvacnik je nachylnejsi, ale aj EGR ventil, turbo....atd...

Posted

na take tazke auto jedine dvojliter HDi...

V neprospech 1.6 hovori aj to, ze su poruchove a vzhladom na vahu auta dostavaju dost zabrat....

Co sa tyka automatu, tak pri 1.6 boli (alebo aj su) jednospojkove - roboticke automaticke prevodovky...na uplne pohodovu jazdu vikendovych soferov, alebo ludi nad 60 rokov mozno postacujuce, ale inak hanba a vysmech...sa cudujem ze to este predavaju..

Pri dvojlitroch su pouzite automaticke prevodovky s hydrodynamickym menicom zn. AISIN sice len 6 stupnove, ale celkom su schopne...

Na faceliftovej verzii sa uz montuju novsie AISINy (rychlejsie, nizsia spotreba...atd)

V neprospěch 1,6 píšou lidi, kteří ji nemají. A urážky píšou nezralí, kterým dnes ještě není 60. Bude, neboj. A je zbytečné urážet ostatní.

2,0 s automatem má větší spotřebu, než manuál, 1,6 s robotem má menší spotřebu, než manuál. Přeřazení u robota trvá přesně stejně (nebo rychleji), jako manuální přeřazení.

Posted

Ježdění s robotem si musí každej vyzkoušet. Normálně na dlouhý štreky je to pohoda, není to pro divokýho jezdce. Proto je u toho ta 1.6. Ale do města na podélný parkování do kopce, u toho jsem se fakt orosil - to jsem prostě nevydejchal. Motor do města asi 1.6lepší, ale pokud automat, tak klasický, robot není do města. Poskakování v kolonách je za trest. U robota/automatu ve městě nelze očekávat příliš příznivou spotřebu, takže počítej, že si za pohodlí připlatíš (ale robota ve městě dle mého názoru za pohodlí považovat nelze).

Posted (edited)

V neprospěch 1,6 píšou lidi, kteří ji nemají. A urážky píšou nezralí, kterým dnes ještě není 60. Bude, neboj. A je zbytečné urážet ostatní.

2,0 s automatem má větší spotřebu, než manuál, 1,6 s robotem má menší spotřebu, než manuál. Přeřazení u robota trvá přesně stejně (nebo rychleji), jako manuální přeřazení.

P607Olda, urcite su taki ludia co take nieco pisu a dany motor nikdy nemali a len o nom poculi od kamaratovho kamarata, ale bol som vlastnikom mot. vozidla s danym motorom a mal som problem dane vozidlo predat, pretoze zopar zaujemcov prave toto odradilo,  nevedel som o tom, a stretol som sa s dobrym kamaratom technikom a vymenoval mi ake problemy su s nim... ale ak chce nech si kupi aj tragac (po cesky trakar), vyjadril som len svoj nazor a nemyslel som to v zlom, ci chcel hanit motor 1.6HDi....su aj horsie motory....  Ak si s danym motorom spokojny, tak ok..kazdy mame iny nazor na to... 

Co sa tyka automatu - robotickeho, jazdil som urcity cas s takym autom nebola to sice 508ka ale Citroen DS4 a bol som z toho velmi sklamany...a napisat, ze je prerazeni take rychle ako u manualu (nebo rychleji) je blbost do nebe volajici...preco by potom vyrabali dvojspojky? Ta prevodovka si doslova zije svoj vlastny zivot...A tiez rozbiehanie, ci uz do kopca je dobre odveci...ale ako som pisal vyssie, kazdy ma ine poziadavky a ocakavania

Narocnejsi uzivatel siahne bud po hydrodynamickom automate alebo pojde ku konkurencii k dvojspojke.... alebo zostane pri manuale, ktory v Peugeotoch co sa tyka presnosti radenia je na velmi mizernej urovni...(ak porovnam uz len s tym spanielskym zlepencom)... Nechcem tu urazat ludi nad 60 ci ludi ktory jazdia sviatocne, ale ten robot je fakt vhodny len na obcasne pouzivanie...

Pekny den ;)

Edited by PeugeotHDi
Posted

PeugeotHDi: Olda to právě má, stačí kouknout do popisu. A vyhovuje mu. Prostě se s tím musíš sžít. Za mě to bylo tak, že na jisté chování jsem si odmítl zvykat (zaparkovávání/vyparkovávání do/z podélné řady, zvláště do kopce).

Posted

Děkují všem za informace nejsem nějaky znalec,ale asi je ten automat do města a kratke trasy zbytečný jak chápu tak raději 1,6 HDI jak ma švagr to mi asi doporučíte že?Vím je to jen mé rozhodnuti 

Posted

Děkují všem za informace nejsem nějaky znalec,ale asi je ten automat do města a kratke trasy zbytečný jak chápu tak raději 1,6 HDI jak ma švagr to mi asi doporučíte že?Vím je to jen mé rozhodnuti 

vidis a ja osobne povazujem do mesta 2.0 HDi za stabilnejsi, vzhladom na stavbu FAP filtra. A preco nie do mesta realny automat? 2.0 HDi sa da s realnym Aisin automatom...

Posted

stačí zajit do peugeot salonu a vyzkoušet si motory,záleží jake maji předváděčky jinak tady nezjistíš nic každy bude radit to co má :) nebo si pujč tu švagrovou 508mu 1.6hdi když ji má :)