Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Posted (edited)

V dnešných večerných správach TV Markíza bola reportáž o FAP/DPF(off), kde spomínali iniciatívu ministerstva, zakročiť voči majiteľom FAPoffnutých vozidiel. Majú tlačiť na prevádzkovateľov emisných kontrôl, nové prístroje na podrobnejší monitoring dymivosti a sprísnenie limitov.

Má to byť odpoveď na dnešnú módu vymlácovania DPFiek a FAP filtrov z dôvodu vysokých nákladov na kúpu nových.

Aký máte na to názor? Máme dôvod báť sa ďalších EK? V minulosti som zachytil info, že aktívne už idú po takýchto emisiách v susedných krajinách. Myslel som, že na SVK to tak skoro nedorazí.

http://www.tvnoviny.sk/domace/1785100_vojna-s-karcinogenmi-pokracuje-diesel-bez-filtra-by-sa-nemal-dostat-na-cesty

FAPoff zdar.

Edited by slajfo
Posted (edited)

Ctes tady tohle forum???

Proc zakladas dalsi vlakno o FAP.

Dalsi uplne nesmyslne vlakno ktere bude vezt nakonec uplne jinam.....

EDIT: Bat se muzou lidi kteri trefili na chamtivce mechaniky a vymlatili jim i katik z duvodu dalsiho zisku.A kord lidi s DPF ne FAP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Edited by straki007
Posted

Áno čítam diskusie o FAP už asi rok, nevidel som dodnes info o iniciatíve slovenského ministerstva dopravy zakročiť. Jasné, že je to super keď sa s tým dá prejsť cez EK, moja otázka znela dokedy a čo sa zmení.

Posted

Připojovat na dia na STK...??? Tak to zrovna....to bych je hnal.....mám za to že to nespadá do STK a nemusíš jim to dovolit... :myslim :myslim ...???

Leda že by změnili legislativu....

Posted

O co by byl život jednodušší kdyby se nikde neojebávalo, nemuseli by tam být další kontroly, kamery a buhví co ještě kvuli tomu budou muset vymyslet. Prostě mam FAP tak ho mám no, na Emisích nebude problém, no a že jsem si koupil auto s FAPem musim počitat se zvyšenými naklady na udržbu, však na druhou stranu šetřím přírodu atd, jak jednoduchý, achjo :D

Posted

já nejsem proti FAPu..  když bude za cenu výfuku tak prosím....ale když máš třeba auto za pade,šede a máš dát deset za výměnu...dva za aditivum + práci...tak tě to rychle přejde.....

Pokud by to došlo tak daleko že FAPy nevymlátíš tak všechna stará auta s nima se stanou neprodejná.......

Posted

No ono jde o to ze do ojetyho naftaka s ko fapem nikdo nepujde....kdyz zjisti investici...a to nemluvim u ojetyho auta o brzdach..vyfuku...atd..atd...

Takove to desetilete auto je proste potom neprodejne...pokud nespadne servis fapu nekam do 5tisic komplet.

Ja kdyz bral tristasedmu tak jsem vedel ze je fap ko...a jeste k tomu byla vadna aditivacni nadrzka.

Kdybych to chtel komplet zprovoznit tak bych vyplaznul dvacku...!!!.

Pokud by legislativa kompletne toto zakazala a na emisich by se fapy kontrolovaly...tak by moje auto nikdo nekoupil..i presto ze jinak bylo v perfektnim stavu...

Ja vubec nejsem proti fapum alu musi to byt unosne....a ne ze s nim najedu pade a rozesere mi to cely auto..nejede to..zas ho musim menit a je to vopruz jak svina..

A misto naftaka mit v budoucnu benzin taky nic neresi..protoze tam uz je cpou taky.

Posted

Pamatujete si situaci zhruba před 20 lety? Když tady auta stála celkem raketu a vedle v Německu ojetiny skoro "vyhazovali"? Jak i mírně poškozené auto stálo v Německu pakatel a na dovozu a opravě se dal vydělat balík? Divili jste se tehdy, proč se toho tak levně zbavují, když to přeci jde tak snadno opravit? Tak tady máte odpověď... Oproti tomu Německu atd. jsme v tomhle zhruba těch 20-30 let pozadu, takže zde lidé začínají s obrovským údivem zjišťovat, že se stará auta taky občas vyhazují do sběru, protože se oprava prostě nevyplatí. Na rozdíl od toho Německa před 20 lety se zde ale budou skutečně vyhazovat a likvidovat, protože posílat je dál na východ už není kam.

Posted (edited)

Mas pravdu..ale na rozdil od nemcu kteri na to maji to hodit do srotu a koupit nove...mi jsme vis kde.. s nasima platama atd..

U nas to dopadne tak ze se relativne novejsi auto s fapem hodi do srotu..nebo ani nedoveze a opravi se na jezdeni jeste starsi auto...bez fapu dvacet let stary..

Edited by celda1970
  • 2 weeks later...
Posted

A co Ti brání koupit auto, které FAP nemá? Prostě když to kupuji tak musím použít hlavu. Je to stejné jako když kalkuluješ zda na to a to auto budeš mít náhradní díly za ceny, které jsi ochotný dát. Každý ať kupuje auto takové, které uživí. Já mám rok výroby 2008 a najeto 245 tisíc a FAP původní a ještě bude snad sloužit, pak se vymění a nebo auto půjde pryč. Ale když prostě jezdím po městě a nebo po okreskách kde nemůže FAP se vypálit, tak si koupím benzín bez FAPu. A ne si pak stěžovat, že to je drahé. Na Massarati budeš mít také drahé náhradní díly. 

Posted

Celda, přesně se ztotožňuji s názorem Motomota... Když na to nemám, tak si to nepořídím. Nevím proč, ale mám pocit, že by chtěli všichni řídit rozežraný baworáky, ale palivo, díly a údržbu  by měl platit někdo jinej.

Holt auto s fapem není vyrobeno pro tvou platovou třídu, neboj pro mou také ne :D, benzín je sice žravější, ale zase ty díly jsou jaksi levnější ;)

Posted

Neboj oni ti do toho benzína fapy už taky montujou a změní kvůli tomu koncepci motorů.....takže se smíchy neudrží nikdo..... :roll :roll

Posted

Jsem to zrovna nekde psal, hyu ix 770 litru a fap na to stoji 150 litru. Aspon vim ze ho nebudu mit dyl jak 4 roky. At si ten nakup uzije novej majitel :-D

Posted

Ano ceny ND jsou silene pokud bude stat FAP normalni cenu nebude problem ale davat cca 20 -30tis za jeho "vymenu" :mrk pak je jednoduche vzit alternativu FAPoff.