Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Neuvěřitelné - mám o 1000% lepší náladu

Recommended Posts

Posted

Pozitivních zpráv není nikdy dost a tak se podělím o důvod mé dobré nálady.

Minulou neděli jsme byli s prckem na výletě a po jeho návratu jsme zjistili, že foťák, co dostal pod stromeček, jaksi není (naposledy ho prokazatelně měl v Roztokách v muzeu, pak už si nepamatoval). V týdnu jsem tedy volal do muzea, ale tam foťák nenašli. Včera jsem se rozhodl chytit posledního stébla trávy a začal jsem zjišťovat která garáž jezdí linku 340, kterou jsme jeli z Roztok domů. Zjistil jsem telefon na dispečery do Řep a Ti mě nasměroval na Ztráty a nálezy někde u Národního divadla (věřte nebo ne, ale vůbec jsem netušil, že něco podobného opravdu existuje). Před chvilkou jsem zavěsil telefon a zítra si pro foťák jdeme !!! Ten foťák nebyl žádná špička (momentálně se stejný draží na aukru za 750,- Kč), ale ten pocit, že jsou na světě i podobní blbci jako já (taky bych si ho nenechal) prostě hřeje na duši.

Posted

:super :super

A ta tvoje dobrá nálada pramení z toho že se našel foťák..??...nebo z toho jak jsi to dobře obvolal..zařídil...atd... :D :D

Posted

Z toho, že mám pro prcka důkaz, že se vyplatí neházet hned flintu do žita, ale věřit, že ještě někdo poctivý existuje

Posted

Jako chapu že maš radost, protože tohle se v dnešní době fakt už často nestává, ale základ, ten základ je, nic neztrácet a člověk si ušetří sposty času hledáním a scháněním oněch ztracených věcí, někdy bohužel ztracených navždy ;)

Prostě si to hlídat a hlídat to tak nejen abych to neztratil, ale taky aby mi to třeba nikdo neukradl.

Posted (edited)

Ano, Oddie, taky mně to překvapilo. Myslel jsem si, že pro něj pojedu do Řep a ono ne, zavolejte si na tel. 224 235 085, to jsou Ztráty a nálezy a zeptejte se tam, my jim tam věci předáváme několikrát týdně.

To Hurvajz - myslím si, že i Ty jsi jako děcko nějaké věci potratil (možná že dokonce nejen jako děcko), to se prostě někdy tak schumelí. Taky se domnívám, že po téhle "škole" bude Pavlík na své věci mnohem opatrnější (no a pokud ne, tak jednou to přijde stejně jako v mém případě).

Edited by Medvěd
Posted

O ztrátách a nálezích z busů a tramvají vím, jako děcko jsem ztratila kulicha v buse, dost sem to obrečela, protože mi ho mamka asi dva dny před ztrátou koupila, taky se našel takhle ve ztrátách a nálezích. Ale je fakt, že to je už pár let. Mám bohužel potvrzené, že velmi často, si třeba tramvajáci (nechci tvrdit, že všichni,ale ten kterýho sem znala) si nalezený předměty nechávají. Z nočních linek to jsou třeba i ztracené telefony, peněženky apod.. Prostě co často třeba opilí lidé vytrousí z kapes. 

Ale zase známej takhle v taxíku zapomněl telefon, psal mi na fb co přišel domu, tak jsem mu zkoušela na ten telefon volat, po druhém telefonátu mi volal řidič taxíku (ten telefon byl zamčenej, takže si stihl opsat telefonní číslo, když to zvonilo, asi to nechtěl zvedat nebo to nestihl netušim), že ten telefon u něj někdo vytrousil, tak jsem mu dala adresu známého, a on mu ho ještě ten večer dovezl. A že v taxících lidi vytrousí nebo zapomenou věcí! Je pravdou, že takových poctivých lidí je bohužel opravdu málo, ale vždy potěší že jsou... Takže tvou radost naprosto chápu :)

Posted

mě vypadl telefon na nám. v Jablonném, dojedu domů a volala dcera na druhý tel., že pán čeká 15 min, obratem jedu a tel na světě, dcera stratila tel. na nádraží a volal klučina cca 11 let, nechtě prozradit kam chodí do školy, tak dostal pytlík sladkostí.

Zahřeje , že máme ještě mezi námi poctivce. :super :super :super

Posted

Ano, Oddie, taky mně to překvapilo. Myslel jsem si, že pro něj pojedu do Řep a ono ne, zavolejte si na tel. 224 235 085, to jsou Ztráty a nálezy a zeptejte se tam, my jim tam věci předáváme několikrát týdně.

To Hurvajz - myslím si, že i Ty jsi jako děcko nějaké věci potratil (možná že dokonce nejen jako děcko), to se prostě někdy tak schumelí. Taky se domnívám, že po téhle "škole" bude Pavlík na své věci mnohem opatrnější (no a pokud ne, tak jednou to přijde stejně jako v mém případě).

Budeš se divit, ale i jako dítě jsem si dával na své věci pozor, a nasledně v dospělosti už je to automatické. Nevzpomenu si kdy bych něco ztratil, možná že jo, ale fakt nevim

Taky to bude tím že jsme jako děti neměli spoustu malých elektronických hraček, a tříkolka, nebo sáňky se ztrácejí blbě :D

Posted

Mě to jednou nechutně vypeklo... Jednou, když jsme se v 80. roce takhle stěhovali.. jsem taky ztratil... no.. zapoměl.. V tramvaji tašku s učením... A nějaká svi... ji našla a čestně odevzdala... Jak já byl naštvanej... :-DD

Ale abych... takhle jsem jel do Polska... Zapoměl jsem v mezinárodním rychlíku tašku s fototochnikou.. bratru 50 litrů... No.. několik rychlých telefonátů a cestou zpět jsem si ji vyzvedával ve Varšavě... Něco podobného jsme kdysi dávno zažili s foťákem.. A ne jednou... Tedy lze konstatovat, že i mezinárodně a u národů, u kterých by to jeden nečekal se věci najdou a vrátí majiteli...

Nakonec mohu říct, že bych se na zapomenutou věc nejen nevykašlal, ale asi i přinejmenším upozornil obsluhu... Ono taky. kdo ví, co by v tom mohlo být, žejo....

Posted

tos mě připoměl, synův tel. odjel taky do Waršavy, volal polák, no domluva hrozná, a nakonec jsem pro něj jel do Lethradu na nádraží

Posted

Tak radost má snad taky hlavně mladej,ne?

Posted (edited)

No tak můžu říct za "druhou stranu" že pro mě jako řidiče busu nebo pro leckterýho tramvajáka je jednodušší nic "nenajít". Protože s nálezy jsou jen starosti. Našel jsem telefon předpotopní model říkám asi nějaký starouš ho vyklepal z kapsy, tak jsem ho hodil na palubku a nechal ho tam po nějaké době začal zvonit tak jsem to zvednul a pán že ten telefon je dcery a kde jsem ho našel tak jsem mu to řekl a on že si pro něj přijede a přijel s policajtama který mě hodinu dusily kde sem k telefonu přišel a jak se ocitnul u mě ve voze když holka bydlí na druhým konci prahy a v době kdy jsem ho našel měla být ve škole. Nakonec ten starší policajt prohlásil nic jedeme si pro slečnu a ona to snad vysvětlí. Dojeli si pro ní a holka to pak vyklopila na tom konci Prahy kde sem ho našel měla jakéhosi ženatého amanta a nikdo se to neměl dozvědět protože rodiče jsou hodně věřící a ze starý školy. Takže od tý doby nic "nenacházím". A když už mi někdo něco přinese že to našel v buse tak to vrazým prvnímu policajtovy kterýho potkám.

Jinak ztráty a nálezy se z jednotlivých provozoven sváží každý den na centrální sběrné místo a každý druhý den se odváží na tu adresu co inzeroval Medvěd.

Edited by Vena garážmistr
Posted

Budeš se divit, ale i jako dítě jsem si dával na své věci pozor, a nasledně v dospělosti už je to automatické. Nevzpomenu si kdy bych něco ztratil, možná že jo, ale fakt nevim

Taky to bude tím že jsme jako děti neměli spoustu malých elektronických hraček, a tříkolka, nebo sáňky se ztrácejí blbě :D

Radku, myslím, že jsi minimálně jednu věc v životě ztratil.. Jestli nevíš co, tak se podrbej na hlavě :D

Posted

ja dnes pri odchodu do kantyny na obed premyslel kde sem stratil osobni kartu - vzdyt sem s ni prece rano vstupoval do fabriky

staci udelat neco jinak nez jste zvykly a je problem na svete

davam si kartu do zadni kapsy u kalhot - dnes rano sel ale pssal SMS a pri vstupu sem vlozil kartu s telefonem do kapsy od bundy - telefon sem si z bundy vzal ale karta mi tam zustala

Posted

Radku, myslím, že jsi minimálně jednu věc v životě ztratil.. Jestli nevíš co, tak se podrbej na hlavě :D

No, ještě mi jich ale pár zbývá :D  Jinak někdy ztratim trpělivost to je fakt, a pak mě čeká ještě ztráta rozumu :D

Guest Scratch
Posted

moji peripetii s telefonem a pretrzenejma vazama v koleni nebudu opakovat. Ta radost z nalezu je velika. Kor vetsinou kdyz jde o osobni data a ten kram klidne at veme cert :D

Posted (edited)

Spíš že tahle věc jako ztráty a nálezy ještě existuje a funguje...

Ano funguje, dopravní podnik má s nima smlouvu a pokud něco zapomenete v tramvaji a nejenom v tramvaji, najde se dobrý člověk,který to odevzdá a k němu i ten řidič poctivý,to odevzdá,tak potom není problém,když se pravdivý majitel o to přihlásí a stracenou věc dostane zpátky. Buď Medvěde rád,že se tak stalo,protože ztracená hodnotná věc pro Tebe,má úplně jinou,nalezenou hodnotu pro jiného. Z vlastní zkušenosti vím,jaké to je něco ztratit(doklady)a poté,když mi přijdou aspoň poštou. Zatím co jsem vždy našel,tak i vždy odevzdal. Jo kur.a nejsem svatej. Ale zrovna pršelo a ten deštník u tý sedačky byl tak nádherný a barevný a koukal na mě ať ho vemu a nemoknu. :aut

Edited by adraj
Posted

Včerejším přemýšlením nad příčinou jsme dospěli k názoru, že prckovi zřejmě musel vypadnout z kapsy, když jsme si sedali na sedačku za řidičem. Vystupovali jsme jednu zastávku před konečnou, tak ho p. řidič zřejmě našel při prohlídce vozu na smyčce. Každopádně prcek byl včera vyvalenej kam ho to odpoledne vleču a když mu paní podávala foťák, 15,- Kč zaplatil bez mrknutí oka.

Teď ještě vymyslet co s tím, co zítra zřejmě vyaukřím ....