Jump to content
  • Aktuální cíle darů

206 1.4 16v, kolísání otáček zahřátého motoru

Recommended Posts

Posted

Zdravim,

Při zahřátém motoru mi na volnoběh kolísají otáčky, rafička se pohybuje od nějakých 400 po 900 ot/min.. Je to velmi nepříjemné, když stojím na křižovatce, rozhoupe to celé auto.

Diagnostika nic neukázala, klapka vyčištěna. Teče mi servo řízení, mohlo by být třeba přidřené? Cca po 4tis. kilometrů mi začal odcházet rozvodový řemen.

Má někdo podobné zkušenosti? Poraďte.

Díky ;)

Čoupis 

206 1.4.16v, rv 2005, 100 000 km

Guest servisman
Posted

Podle mne co píšeš tak ti neodcházel rozvodový řemen ale řemen drážkový  na příslušenství,co pohání alternátor a servo.  Mne blbnul krokový motůrek ale u 406.To ti začalo z ničeho nic či po nějaké výměně?

Posted

Pravdu máš, je to řemen od altíku a serva.

Začalo to z ničeho nic. Poté jsem to dal na opravu, diagnostika nic, klapka vyčištěná, oba řemeny byly měněny, repas alternáturu, servo se neměnilo, ale už bylo děravé. Auto mi bylo vráceno jako opravené. Bohužel, než jsem dojel domu, cca 15km, tak na vjezdu do dvora mi otáčky opět začaly lítat. Volal jsem jim a že s tim prej nic jiného nebylo.

Guest servisman
Posted

Jedině dia já koukal na dia na měřené hodnoty a viděl jsem když mne blbly otáčky tak lítal i krokový motůrek je to jakoby počet kroků či jak to napsat..Po výměně krokovýho motůrku mám klid.

Posted

Podle mne co píšeš tak ti neodcházel rozvodový řemen ale řemen drážkový  na příslušenství,co pohání alternátor a servo.  Mne blbnul krokový motůrek ale u 406.To ti začalo z ničeho nic či po nějaké výměně?

Prosim tě, když tenhle řemen rupne, stane se něco zásadního, nebo "jen" vyřadí z chodu to příslušenství?

Guest servisman
Posted

Nejde příslušenství, ale může se něco dostat pod řemen rozvodu a přeskočit. Stálo by za úvahu a zkontrolovat rozvody zda jsou ok.