Jump to content
  • Aktuální cíle darů

GPS sledování vozu

Recommended Posts

Guest Scratch
Posted

Ahoj, zajímá mě váš názor na GPS sledování auta. Jsou různé varianty od těch nejjednoduších, které třeba umí zaslat sms o tom, kde auto právě je, až po lepší systémy, které třeba z toho umí udělat i knihu jízd apod.....

Pouziva to nekdo?

Muze nekdo neco doporucit?

Neni pak nahodou levnejsi havarijko nebo POVko?

Vy osobne, sli byste do toho?

Posted

To záleží na tom co si od toho slibuješ a co očekáváš. 

Měl jsem tento systém namontovaný na služebáku (aby měl zaměstnavatel přehled). Vedle on-line sledování vozidla, byla vedená i kniha jízd včetně takových informací jako je třeba rychlost. Dalo se z toho tedy vyčíst zda jsi v daném úseku např. překročil povolenou rychlost. Vozidlo bylo možné nastartovat až po přiložení CHIPU. Takže i určité zabezpečení proti krádeži.

Zaměstnavatel od tohoto systému nakonec ustoupil, protože cena za jedno vozidlo se pohybovala kolem 40.000,- Kč ročně.   

Guest Scratch
Posted (edited)

zde se jedna pouze o jednodussi zarizeni, v cenach od 2 asi do 4 tisic. Coz je daleko prijemnejsi cena. Ja osobne nad tim dost zvazuju.

plus mesicni pausalek asi do 100 Kc

Edited by Scratch
Posted

No a tady je ta otázka: Co to umí a co od toho očekáváš? (za tuto cenu). Např. umí to vyhledat odcizené vozidlo?

Guest Scratch
Posted (edited)

no nejlevnejsi system umi posilat sms s udaji kde je auto.

ten nejdrazsi funguje tak jak popisujete....aktual na mape, historie tras, kniha jizd apod....

to uz je nan tuti s nejakym softikem

ja to zamerne nezverejnuju ale spis se ptam.

Edited by Scratch
Posted

Mám tady dva nebo tři GPS/GSM trackery, co jsem kdysi koupil a nevyužil. Jestli nějaký chceš... Klidně ti jeden i jen půjčím, akorát GSM kartu musíš mít svoji.

Posted

Tohle mě taky zajíma v případě odcizení auta aby mi poslalo sms na mobil kde je,a třeba přimo do navigace je taky něco kdyby ji někdo ukradl?  Něco levnějšího a kolik to stoji na měsic nebo cely rok.

Guest Scratch
Posted

dockej casu, neco se pripravuje, ted spis jen sonduju :) Spis me zajima kdo o tom uvazuje, popr. kdo jiz podobnou vec ma a je s tim spokojen. Primarne mi nejde o velke drahe systemy co vyuzivaji vetsi firmy.

Oddie: tu moznost bych asi vyuzil, zkusil bych si to dat do motorky :), co vse to krom karty jeste obnasi? Jsem v tom tak rikajic amater :D

Posted

Ty nejlevnější jsou pro zloděje:

Vylepíš nálepku (aha, tady něco smrdí), když ji nevylepíš, odtáhnou auto někam mezi pole ... ty ho hledáš, a když ho do 3 dnů nenajdeš (tj. GPS tam není a díly z něj nenajsou), tak ho odtáhnou k sobě do stodoly a rozeberou/přestříkají apod.  

Ty dražší jsou pro zaměstnavatele:

Šetří jim náklady na autopark (zbytečné cesty do hypermarketů a na chatu), popř. bonzují rychlost, hlídají spotřebu, apod.

... ten GPS systém asi nerozezná, v které řadě přesně parkuju před hypermarketem?

Guest Scratch
Posted

zlodeji: ano tak to funguje :)

drazsi: ano s bonzakem mam taky vlastni zkusenost kdy na porade vyhlasili nejvetsiho strelce :D.....a pred chomutovem od prahy je takova krasna rovna silnice, tak jsem zkusil maximalku nooooo :D :D

Posted (edited)

To co mám já je nejlevnější krám, ale umí to docela dost. Lze si navolit z několika módů:

- nedělá nic, jen čeká, prozvoníte, a vrátí SMS souřadnice aktuální polohy. V tomhle stavu vydrží na interní baterku asi 4 dny.

- přednastavíte mu ohradu, v které se smí pohybovat. Hlídá si polohu a při překročení hranic pošle SMS (možná umí i zavolat, nepamatuju si)

- přednastavíte mu rychlost, kterou se smí pohybovat, při překročení posílá (možná i volá, dtto).

- přenáší polohu online (resp. každých asi 30 s nebo kolik). To znamená nutnost datové GSM karty, a samozřejmě taky největší spotřebu, takže na interní baterku výdrž jen pár hodin.

Možná umí ještě něco, nepamatuju si to přesně.

Edited by oddie
Guest Scratch
Posted

jo to by slo :) musim ale pockat co s motorkou po vyreseni te nehody....

Posted (edited)

Ty dražší jsou pro zaměstnavatele:

Šetří jim náklady na autopark (zbytečné cesty do hypermarketů a na chatu), popř. bonzují rychlost, hlídají spotřebu, apod.

... ten GPS systém asi nerozezná, v které řadě přesně parkuju před hypermarketem?

Jsem rád, že současný zaměstnavatel něco podobného neřeší a v dohledné době SNAD ani řešit nehodlá. Ne snad, že bych služebním autem jezdil na chatu nebo na výlety, ale získal by tím přehled kolik kde prostojím a zda jezdím vždy a všude "na spotřebu". Co si budeme nalhávat - z pozice řidiče/zaměstnance je vždy bez GPS větší volnost, ale být majitelem autodopravy, tak po zkušenostech z druhého břehu řeky je investice do GPS systému jednou z prvních položek (hned po naftě a dálniční známce).

Edited by Medvěd
Posted

kamos mel od bublinek sluzebaka i na soukrome ucely a bylo jim jedno jak jezdi - jen prepinal mezi sluzebni/soukromou jizdou a z vyplaty mu strhavali na naftu co projezdil

nevim jestli vzdy ten vypinac prepnul ale v 11 vecer cesta na diskoteku byla na "jeho" naklady :D :D

Guest Scratch
Posted

u papery byl stejny prepinac a byla to gps, hlidala rychlost, dobu stani, a vsechny mozny mrchy......

v 18 se prepla automaticky a az do 7 do rana se jezdilo za svy...

Posted

Kdyby to používaly všechny firmy, tak by nám v republice prudce poklesl prodej vozidel a proto by se to mělo zakázat :D. Abych nebyl úplně OT, jak se u toho řeší dlouhodobé napájení, tak aby to nebylo poznat?