Jump to content
  • Current Donation Goals

Po vymene zhavicov tazké ranné starty

Recommended Posts

Posted

Tak od zaciatku.Zhavice boli v koncoch tak sa museli menit vsetky 4.Pred vymenou auto startovalo normálne do cca -4 stupnou,potom uz coraz tazsie(na vine boli zhavice).Po vymene zhavicov auto tazsie (dlhsie tocí startér) startuje.Aj ked je vonku + stupnov.Zohriate startuje ne supu.Auto som zobral nazad do servisu.V servise mi bolo povedané ze su to trisky uz su vymontovane a v pondelok idu na test.Moja otázka je preco po vymene zhavicov startuje auto tazsie?Samozrejme mozu to byt aj trisky ale pred vymenou som nemal ziaden problem so studenym startom(do -4 stupnou).Mate niekto podobné skúsenosti?

Posted

Zmeraj napätie na baterke pred štartom,počas žhavenia a pri štarte.Je možné,že žhaviče baterku vycucnú a už nemá dostatočne veľkú kapacitu na pretáčanie motorom.Aká stará je tá baterka?

Guest servisman
Posted

Je to zapojený jak má ? Tedy aby všechny žhavky žhavily.

Posted

milanblatnica:baterka má 3 roky a tocí rovnako za studena aj za tepla ale som to nemeral a ani nemám teraz moznost nakolko je v servise.servisman:neviem ako je to zapojené ale auto bolo na diagnostike,a ziadnu chybu nehlásilo ale dajme tomu ze je to zle zapojené pri +5-tich by to malo startovat normálne aj bez zhavicov ci nie?Je cudné ze pred vymenou chytalo normálne a vsetky 4 boli v háji aspon tak mi bolo povedané.

Posted

Robil mi to známy takze dal mi tam kvalitné.Este jedna myslienka dal mi tam 3 zhavice denso a 1 bosh neviem ci to súvisí s mojim problémom.Bol nejaky problém pri objednávaní nemali ani z jedného druhu 4 kusy alebo nieco také.Ale vraj to nesúvisí bude to zhavit normálne.ASpon tak mi bolo povedané.

Posted

Aj susedovi tak menili na Rav 4- 4 zhavice, 40 €/ks, a kamarati.

Co sa tyka znacky, dnes by nemal byt problem objednat 4 ks rovnakych zhavicov. Staci ze jeden nahreje viac ako druhy, ale ten valec nechyta ako prvy a uz to je.

Daj im to vymenit znova.kamarat-nekamarat. ty to platis.

Posted

No..žhavičky by se měly měnit v sadě ....tedy čtyři stejné kusy od jedné značky...ale hlavně u HDi potřebuješ žhavit až fakt v mínusových hodnotách jinak je u common railu žhavení zanedbatelné ...tak si myslím že ty špatné starty za studena se žhavičkama nesouvisí....

Je holt třeba to před studeným startem napíchnout na diagnostiku a zjistit vše možné.....

Posted

Auto bolo na diagmostike to bolo prvé co sa robilo na zistenie chyby ale ziadnu chybu nehlásilo.mmartinkovic auto sa robilo pred vianocami tak asi preto bolo nieco s objednávaním ale ako píse celda1970 pri plus stupnoch by nemal byt problém

Posted

To bolo prvé co sa skontrolovalo,potom dia vsetko v poriadku aspon tak mi povedali v servise.Ze vraj to budu vstreky v pondelok idu na test tak neviem.Zvlástne je ze pred vymenou ziaden problém teda pri plus stupnoch a zrazu su vstreky v háji.

Posted

To že dia nenašla chybu ještě neznamená že je vše OK...........je třeba udělat kontrolu akčních členů...čerpadla..tlaků..vstřiků...atd..

• 4 weeks later...
Posted

Táák znova tu.Vsetky zhavice vymenené na bosch vstrekovace boli na teste 2 sú v háji tiez som ich vymenil takze tieto veci sú o.k.Bol som v peugeot Nové Zámky dia cistá nic nehlásí.Rano startuje este stále tazko.A vraj vstrekovace netreba spárovat s autom je to pravda?Aspon tak mi povedali peugeote.Vstrekovace treba spárovat len na 1,6hdi na 2 hdi netreba.