Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Posted

Zdar, ještě mě napadlo jedno téma, třeba tu někhoho najdu... Není tu někdo z Východních Čech kolem Hořic-Miletína? Už delší dobu provozuju nový koníček a sice lovení studánek a údajů o nich. Existuje projekt estudanky.eu, kde je spousta informací, takže studánkář se může vyřádit.

Ale: spousta údajů o studánkách je nepřesných nebo úplně chybných, sám jsem jich pár opravil. A už delší dobu hledám jednu studánku, která měla záznam i s fotkou, ale už se to nedá dohledat, záznam byl chybný. Byl jsem tam třikrát, ale nenašel. Nevěděl by někdo nebo nemá tam někdo známého?

Jedná se vrch Vinice u Bílých Poličan, samotný vrch má zajímavou historii a kdesi v jeho jihozápadní části má být studánka. Nejlíp by se hledala v zimě a mrazu, ale to nějak letos není, takže hledám, kdo by poradil...

Je toto téma pro někoho zajímavé? Svěřte se strejdovi, jestli taky někdy hledáte studánky...

Honza

Posted (edited)

Jj, hledám.

Tady to není tak těžké, Němci to měli všechno podchycené a místní mapař Ing. Matějíček vše svědomitě popisuje na mapy.cz. Ale s Juřinovou jsem se nadřel, byl jsem tam asi 10x (mám to asi 4 km), málem jsem do ní spadl a nenašel. Byla zakrytá asi půlmetrovou vrstvou neproniknutelného větvoví.

Zima a mráz teda je, (noci kolem -7, den asi -2).

Tady jsou nějaké vodoteče, myslíš tyto? Podle zkušenosti bych studánku čekal někde v zářezu, a to pod nějakým bubnem - vyvýšeninou terénu.

post-2001-0-91192500-1423246360_thumb.jp

Edited by P607Olda