Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Není někdo v současné době na Šumavě - Zadov do 5.2.2015 - VYŘEŠENO

Recommended Posts

Posted (edited)

Mám takový zvláštní dotaz a prosbu, zdali není někdo z členů P-C v současné době nelyžuje na Šumavě - Zadov.

Dotazuji se z důvodu, že mojí tetě nejde na její 307 HB, 1.6i, r.v. 2001, 80 kW, ventilátor topení a mlží se jí okna.

Před cca 2 měsíci měla v opravně tuto závadu + jí nesvítil displej + ovládání klimatatizace + další tlačítka na panelu. Závada byla odstraněna v servisu. Vše bylo funkční.

Při cestě na Zadov vše fungovalo, ale dneska ráno, už není funkční ventilátor (nefouká na žádnou rxychlost) a okna jsou zamrzlá a zamlžená. Takže nelze odjed. Navíc má sebou vnoučata! A do čtvrtka musí odjezd domů s vnoučaty.

Pokud by byl někdo z členů P-C v tudu dobu na Zadově nebo poblíž a byl by ochoten, se na to nepodíval. Mohu poskytnout na sebe telefonní kontakt: 731805990. Teta není technický typ. Bohužel, já jsem doma, takže ji nemohu pomoci :( .

Předem moc děkuji.

Edited by OK406
Posted (edited)

Přemku, jsem mimo domov a nemám sebou auto :( . Navíc je to dost daleko (ale o to nejde přece). Proto píši, zdali tam není někdo poblíž a pod.

Edited by OK406
Posted

Ano píši, ale jsem na cestě a nejsem ve vlastním autě. Píši z notebooku. Není můj. Doma budu, nevím kdy. V době dotazu jsem byl ještě doma, ale připraven na cestu mimo domov. Nečekal jsem, že mi bude teta volat ohledně závady.

Uvidím, zdali se někdo ozve, ale asi ne :( . Snad jsem polně Přemku zodpověděl tvůj dotaz.

Posted

Ať koukám jak koukám, máš to nejblíže a snad není problém tetě pomoci, ne?

Šup Vodňany, šup Strakonice, šup Vimperk a

voilà

Zadov

PS: preferoval bych cestu přes Netolice.... Mohl bys mi okouknout chalupu :papa

Guest servisman
Posted

Podle vinka co jsem koukal a to co píše Olda tak bych tipoval na rezistor 6450JP je asi vadný, ten ovládá otáčky ventilátoru.

Posted

Punkac, pokud by si četl, tak jsme psal, že jsem mimo domov bez auta a jsem na cizím notebooku. Tak asi těžko pomohu. A jak píše servisman, tak na místě vadný rezistor 6450JP nevyměním. Vypadá to, že bude muset nějak dojet bez ventilátoru. To je zákon schválnosti v tomto období. Jinak až budeš Punkac na chalupě, tak šup, šup se ozvi a ukaž ;) .

Guest servisman
Posted

Já jen napsal že tipuji na vadný rezistor , ono taky může býti vyhřátý konektor u rezistoru. Rezistor jsem opravoval u Octávie tam je to brnkačka ,lepší přístup ,tam byla vadná tepelná pojistka, ta se vyměnila ,ale před tím se jen proklemovalo aby se dalo dojeti domů .

Oldo třeba má spálenou pojistku .

Guest servisman
Posted

Já jsem koukal zhruba co a jak , jak na schéma co nějaký mám.Třeba je tam spálená tepelná pojistka a nejde to ,s tím jsem se už setkal,jak jsem psal.Může býti i třeba vypálený konektor u ventilátoru. Nebo i pojistka co je na jištění. Nevím ani jsem se nedozvěděl co bylo příčinou, když to teta měla prvně v opravě co jí měnily.Jinak její VIN mám jak jsem psal a tak vím že tam ten rezistor má.

Jinak si počká na poledne kdy bude svítit sluníčko a může vyrazit je to nepříjemné, ale dá se tak.Dcera měla něco podobné a stačilo zahýbat konektorem a větrák se rozběhl.Tenkrát přijela a musela škrabat i zevnitř aby dojela .

Posted

Servisman: právě že nevím, co bylo příčinou a co jí na tom bylo děláno. Neřekli jí to. Jen zaplatila. To je vše, co vím. Bohužel, nejsem na místě, tak nemohu nic zjistit :( . I tak Ti děkuji

Posted

Děkuji, ale elektrika je pro mě ,,španělská" vesnice :( . Pokud by teta dojela domu, tak too půjde do opravy a snad se i dozvím, co bylo příčinou. To bude až zítra či ve čtvrtek. Třeba to bude ,,blbost" a nebo nebude. 

Guest servisman
Posted

jj třeba jsem zvědav co a jak bylo příčinou, nehledě by mne zajímalo za co platila za opravu. nemělaby být záruka na to? opakovaný problém?.

Posted

Nevím, jestli to pomůže, ale dal by se koupit na benzínce ventilátor, někdy bývá i s vyhříváním, a ten by dala na palubní desku a ofoukala jím okno.

Třeba by jí ho někdo koupil, kdo jí poskytuje ubytování.

Něco takového, ale tenhle nemá vyhřívání. S vyhříváním stojí asi od 350kč.

http://www.auto-doplnky.com/ventilator-do-auta-12v-plastovy-s-prisavkou-alca-germany-524000-p33223?utm_campaign=placeny_vyhledavac_heureka-cz&utm_medium=placeny_vyhledavac&utm_source=heureka-cz

Posted

servisman: nevím, co jí opravovali, jak jsem psal na začátku příspěvku.

Co se týká přenosného ventilátortu, tak nevím, zdali by si jej koupila.

Guest servisman
Posted (edited)

Ten ventilátor je na nic max v létě pro posádku. Mám doma někde s ohřevem a zkoušel jsem jej jednou v zimním období a ani nerozehřeje  námrazu , tak jsem jej schoval do šuplíku.

Tak nějaké další poznatky ? Co bylo příčinou?

Edited by servisman
Posted

Vozidlo Peugeot 307 je v současné době u ,,odborného lékaře". Až bude vyléčené a já to budu vědět, tak sem napíši diagnozu + léčbu.