Jump to content
  • Aktuální cíle darů

co koupit, poraďte. 307,407,607

Recommended Posts

Posted

Caute. 
Chtel bych koupit new automobil a premyslim o modelu 307 1.6 HDi new face. Nebo o 407 1.6 HDI 
pritelkyne by rada 607 ale motorove je jinde jako 2.2 HDI 
Spis bych od automobilu cekal spolehlivost a hlavne malou spotrebu. 

Mohl bych poprosit o raadu co by bylo nejrozumejsi jake mate zkusenosti atd. 
Dekuji

Posted

O nákupu 407 1.6 Hdi je toho tady popsáno více než dost stačí trochu pohledat. Řekl bych ale že ve Tvém případě je potřeba si nejdříve ujasnit jaké autíčko vlastně chceš a na jaké máš prostředky. Ono rozdíl mezi 307 a 607 je ku... velký. A myslím si že nebudu daleko od pravdy když řeknu že za cenu solidní 607 by se dala pořídit 307 a hodně mladší a i přes to solidně vybavená. Stejně tak to bude i 607 vs. 407 tam už nebude věkový rozdíl tak veliký ale o 3-4 roky mladší 407 by se dala pořídit.

Posted

Odkážu tě na bluesmanovo vlákno......

Nebo ne, přečti si to po sobě a uvidíš jakou blbost jsi napsal :D

Vybíráš mezi jednotlivými třídami vozů.... Jsou to rozporuplná auta

Posted

slo me o zkusenosti o motor jak natm dane modley jsou. jde mi o spise vzhledove novejsi automobil a modernejsi myslim si ze 307 a 407 nejsou o az takovi kus rozdilne. Co rikat ena motor 1.6 hdi spise zvazuji 407 neb 307 doporucili by jste raci co. 
Dekuji

Guest Scratch
Posted

uz jsem ti psal na fcb..... zase tu bude vlakno typu koupil jsem 407 s 1.6hdi, nalestenou bidu za 85 tisic a jedno vlakno za druhym, striky v hajzlu, cerpadlo v hajzlu, turbo v hajzlu......co delat poradte :D, jsem pro 307 2.0hdi

Posted

za 85 tisic nebude 407 ani 607 v dobrém stavu tak asi jedině ta 307  v té ceně

Jinak mam 407 1.6 hdi a max spokojenost spotřeba kolem 5l město+okrsky ted jezdim trasu 20km do práce a  spotřeba 5,3l je dost zima auto tahá pěkně,

Ale za 85tisic nečekej že  bude v dobrém stavu s moji spotřebou  i ta 307 a dáš do toho plno prachu

Možná ještě něco našetřete,607ma by tě sežrala jak spotřebou tak nahradni díly :)

Posted

Za 85tis bude cokoliv z toho tvého výběru v asi tak "dobrém" stavu jako ta šílená 406, co tu furt řešíš, jak na ní zase něco nefunguje.

Posted

607ma je dle mě blbost, v případě kdy se od auta očekává malá spotřeba(tady předpokládám že bude chtít i levnou údržbu). 407ma se dá koupit koupit do těch 90tis. km a nemusí to být nutně hujda, ale je potřeba hodně vybírat. Kamarád koncem roku taky kupoval 407čku akorát se nechal přemluvit na 2.0HDI, který je dle mě pro auto lepší(a je i míň poruchovější) a koupil 2005ku s 260tis. a motor jede velice pěkně, ale na druhou stranu jsem viděl pár kombíků kterým už začaly reznout prahy nebo záhyby dveří. 407čka je to vyšší třída a tudíž ten provoz je dražší oproti 307čce. Osobně bych se koukal po 307čce s 1.6HDI 66kw, která nejspíš nebude mít fap a ještě pár zbytečností. Spotřebák bude levnější(hlavně gumy) a spolehlivosti bych se u pozdějších ročníků nebál.   

Posted

Moc dobre vim ze se daji sehnat do 90ti tisic ocela pekne v peknem stavu dival jsem se 1.6 HDI jsou teda levnejsi. Vsichni me premlouvaji na 1.6 hdi nevim chtel jsem jen zjistit zda je to dobry motor a zda ne.
Kazdopadne dekuji za jakekoliv rady. 

oprati clenovi ODDIE co resimneresim nemusi byt uplne tva starost vis prd zda resim svoji nebo necich jinych a pokud ja vim na zivo jsi ji nevidel takz enevim podle ceho soudis ze je silena dekuji a na tyto nazory nejsem opravdu zvedav. 

myslim si i ja ze 307 1.6 HDI by byla nejrozumejsi akorat se divam po nove tvari a vecinou jsem narazil na 80kw

Posted

Záleží co chceš jestli 307 kombi nebo sedan 407 když přitelkyně chtěla 607 sedan,moc nechapu totiž když někdo kupuje auto chce 607mu a pak se podívá na 307mu kombi :) takhle kupoval kámoš auto a za měsic nebyl vubec rad že ho koupil ne motorově ale vzhledově,žádný požitek z jízdy ,litoval že nekoupil co chtěl,tak vybírat i podle vzhledu. ;)

Určitě ber 1.6hdi 80kw

Posted

Teda nechapu proc tady vsichni doporucujete 1.6 hdi kdy jeste nedavno to byl pomerne pruserovej motor. kdyz uz 1.6 tak benzin ale naftu jedine 2.0 hdi. Jinak asi takto... 607 mooooc draha kasicka viz posledni auto tip bo co to je.... 407 pekny ale ale mohl by ti vadit pomerne velkej cumak coz meze byt problem pri parkovani a vyjizdeni apod.... 307 neni tak pohodlna jak auta vyse zmineny ale je to ve tvem financnim prumeru to nejlepsi. 

Ale ve finale kdyz budes chtit sve vyvolene auto stejne si ho koupis takze je to na tobe....

Posted

agressor-----1.6hdi proto že ti co ho maji v nějakem autě tak jsou hodně spokojeni je to o zkušenosti ten kdo ho nikdy neměl tak nadává a dával jse do hodně aut a dává se doted i 308,508ma  atd  :) to same 2.0hdi na fb pořad někdo řeší proč odešlo to a pak zas třeba turbo atd taky nic moc každe auto je individualni podle toho jak se o auto člověk stará . ;)

Posted

Nejak nerozumim jak stim motorem muze bejt nekdo spokojenej, tim nerikam ze to neni mozny.  Ne nadarmo se rika objem nenahradis. Doufam ze koupi 1.6 hdi a po par mesicich bude resit chip tuning... To bych ho pak vysmal.....

Guest bluesman
Posted (edited)

Za 85 tisíc by som určite nekupoval 407mu - ja som dal za ňu takmer dvojnásobok (keď nerátam zľavu z ceny, tak aj viac než dvojnásobok :D ) a ešte to nie je top model. ;)

607mu za tie peniaze kúpiš, ale bude dosť vylágrovaná a neviem, či s takým malým rozpočtom budeš mať vôbec na úvodný servis.

Takže za mňa ber 307mu, motor 1.6 HDi, ktorý ťa zaujal, je pre to auto podľa môjho názoru dostačujúci a dokážeš s ním jazdiť pekne na spotrebu. ;)

Edited by bluesman