Balachar Posted February 2, 2015 Posted February 2, 2015 Ahojte pratielia, cez víkend som sa rozhodol, že si vyčistím čočku vo svojej RT3-ke, pretože niekedy aj 100 rokov načítavala navigačné CD, ktoré bolo čerstvo napálené (nepoškrabané). Už som to robil viac krát, takže pohodička ... pekne som ju vybral, odňal predný kryt a namočenou vatovou tyčinkou začal čistiť. Špina zošla ... mal som radosť ... chvíľu Keď som zatváral roztok, do ktorého som tú tyčinku namočil, tak som zistil, že namiesto technického benzínu som vzal TOULÉN (mali úplne rovnaký obal). S malou dušičkou som RT3 založil naspať, vložil navigačné CD a nič, vložil Audio CD a nič ... takže čočka, je poleptaná a zdrsnená, proste v prdeli. Menil niekto z Vás čočku? Koľko to asi stálo? Ďakujem za akúkoľvek radu :-) Quote
bart.lbc Posted February 3, 2015 Posted February 3, 2015 To se mi nestalo, nicméně jsem jednou nahradil v dvd přehrávači optiku z dvd-rom z pc která přesně pasovala a vše fungovalo. Quote
kukikuk Posted February 3, 2015 Posted February 3, 2015 Mam podobny problém s cockou. Blbe me cte. Pokud by někdo vedel, kde koupit novou poprosil bych o radu.. Quote
Balachar Posted February 4, 2015 Author Posted February 4, 2015 U teba ju určite stačí prečistiť, pretože je pravdepodobne zaprášená ... len nepoužívaj toulén!!! Radšej nejaký lieh, alebo biely alkohol, ako vodka napr. Quote
kukikuk Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 Proc myslis, ze ji staci jen očistit? Samozrejme by me to potesilo. Dnes to zkusim, tak uvidíme. Quote
Guest Chozeluizskuner Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 Tady máš návod na rozebrání http://ch0ze.rajce.idnes.cz/RT3_rozborka/ Quote
kukikuk Posted February 8, 2015 Posted February 8, 2015 Dekuji, navod perfektni. Dnes uz se k tomu snad dostanu, tak to pujdu rozdělat a očistit. Quote
kukikuk Posted February 8, 2015 Posted February 8, 2015 Tak mam bohužel nejakou jinou mechaniku, která nejde, nebo urcite o dost obtiznejc rozdělat. Na cocku se zhruba dostanu tak to otru a uvidíme. Quote
kukikuk Posted February 8, 2015 Posted February 8, 2015 No a jak poznam jaky typ to je? Je to z auta 407 Coupe rok 2006 co jiného by to bylo nez rt3? ;o). Spis tam montovali vic cd mechanik do tohodle radia. Quote
Havlicek.Lukas Posted February 8, 2015 Posted February 8, 2015 napis na radiu - typ predniho panelu co ja vim jake jeste odlisovaci prvky to muze mit ? Quote
Guest Chozeluizskuner Posted February 8, 2015 Posted February 8, 2015 Hlavní znak je jaké máš menu... RT3 má dvě řádky v menu RT4 má kulaté menu. Nebo pošli VIN Quote
Havlicek.Lukas Posted February 8, 2015 Posted February 8, 2015 Chozeluizskuner neni to obracene ?? Quote
Guest Chozeluizskuner Posted February 8, 2015 Posted February 8, 2015 (edited) Mám RT3... vim co mám Navíc RT3 máš mapy na CD, RT4 na HDD Edited February 8, 2015 by Chozeluizskuner Quote
kukikuk Posted February 8, 2015 Posted February 8, 2015 Radio rozdelane, cocka ocistena a vse slape jak ma. Nahral sem tam i cestinu a dal nove mapy. Dekuji za veskere rady. Quote
Havlicek.Lukas Posted February 8, 2015 Posted February 8, 2015 je to mozne kamos mel RT4 a po napsani prispevku sem si tak nejak matne rozpomenul ze to asi mela do kruhu Quote
kukikuk Posted February 8, 2015 Posted February 8, 2015 Ještě jeden dotaz. Znamej ma P 3008 a ma tusim RT4 nav. a chtěl by také cestinu. Je ochoten zaplatit. Neznate nekoho, kdo to dela za rozumnej peniz? Quote
Balachar Posted March 18, 2015 Author Posted March 18, 2015 Ahojte, tak sa opäť ozývam ohľadom tej čočky, ak by niekto mal podobný problém. Vybral som mechaniku z rádia, dal som to rozobrať chlapíkovi, ktorý opravuje elektroniku a ten mi našiel náhradnú čočku v Holandsku za 40€ aj s dovozom. Tak som trochu pohľadal ešte aj ja a našiel som typ čočky, je to Sanyo SF-C20 a objednal som ju za cca 8€ zo stránky: http://www.aliexpress.com/item/FREE-SHIPPING-Brand-new-original-SF-C20-SF-CP2-Optical-pickup-W-O-Mechanism-SFC20-SFCP2/743900212.html došla mi zadarmo za cca 16 dní a výmena stála 20€, čiže za 28€ mám novú a navigácia a prehrávanie CD funguje na 100% a všetko reaguje bleskovo ako nové, čiže maximálna spokojnosť :-) Quote
Milhaus65 Posted March 18, 2015 Posted March 18, 2015 Měnit jen čočku nemá moc smysl, většinou je v háji celá mechanika. Quote
Recommended Posts