Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Posted (edited)

Zdravím. 

Tak dnešním dnem jsem se stal taky majitelem Peugeotu a tak vám ho tu trochu představím. 

Potřeboval jsem nějaké spolehlivé auto a původní plán byl 406 hdi v sadanu, ale nešlo kloudně nic najít a když už se na něco jelo podívat, tak to byla hrůza. Hledal jsem s kámošem, místní člen Poldiss. Nakonec našel nějakou 306 hdi a tak se trošku slevilo z nároků a dnes se na ní jelo.

Po Poldissovém důkladném prozkoumání :D bylo prakticky vše jasné a jelo se domů. Musím říct, že už jsem pár aut měl a na 66kw jsem nečekal nic moc, ale příjemně mě jízda překvapila a jsem spokojen. Auto má pár much, ale snad se to brzo vyřeší a bude se moci trošku něco ladit dle mých představ, ale žádný velký věci asi nebudou :D

Je to tedy 306 HDI s výbavou XS..nástavce prahu, sedačky (ty jsou super), spojler a výfuk. Jinak asi normal výbava..dešťovej senzor, el. okna a zrcátka, výhřev zrcátek atd. Najeto něco kolem 195 000km a mělo by to snad bejt i pravé :D

Momentálně to musím přihlásit což je trošku na prd s tím novým zákonem, takže to déle trvá. Pak mám v plánu komplet rozvody a olej + filtr pro klid duše. Taky je potřeba vyměnit panty u řidičovejch dveří a seřídit geometriu a mělo by to vcelku být. Budu se snažit to udělat co nejdřív a nějak dát auto dohromady hlavně co nejdříve, aby se s ním dalo normálně jezdit a v létě zvládlo v pohodě dovolenou. Ještě bych rád nechal udělat nějaký chip motoru, tak uvidíme jak se to bude stíhat.

Poldiss mě hodně pomohl, takže díky ti :D a jednu fotku přikládám. Víc jsem fotit nestihl zatím. Je to ten 3 v řadě :D

post-49690-0-67740700-1422737659_thumb.j

Edited by LuC4s
Posted

Vítej :papa snad jsme vybrali dobře a bude sloužit bez problémů. Pár much to má, ale žádnej velkej problém by to snad mít nemělo klep, klep  :) jinak mě asi sežereš :D tady fotka trochu zblízka s tou mojí nakopnutou špínou :D :D

post-38934-0-65961000-1422738164_thumb.j

Posted

Vítej u nás na klubu, včetně stříbrné 306 HDi ... Kdybych jel já, auto bych prolezl ještě víc, vždyť jsem s takových autem najel více než 100 tkm, skoro nic mě nepřekvapí. 

Výbava XS, to je dobré. Ale máš pětidvéř, tudíž to bude jenom o sedačkách. Jaké tam jsou? Saint Tropez? Nebo jsou tam jiné anatomy, třeba US Champion (modročerné nebo červenočerné)? 

Nástavce prahů jako výbava? Nikoliv, plastové kryty prahů jsou pro tento model naprostý standard. Spojler? Je tím myšlena tzv. stříška nad 5. dveřmi? Ano, to je nadstandard. Výfuk? Asi budeš mít oválnou chromovanou koncovku, který přesně pasuje do výřezu v nárazníku - to je standard pro 306 HDi. 

Máš klimu? Měl bys mít, tohle byl téměř standard pro 306 HDi.

Rozhodně nechci brát iluze, 306 HDi je parádní kára. Těším se na fotky interiéru, protože 306tky v tomto modelu jezdí z 95% ve dvou provedení, buď ošklivý šedivý interiér nebo jednoduchý černý. 

Posted (edited)

Nechci ti brat iluze milane 306 ku mame doma 7 let ja mel dve a vzdy se najde neco co te dokaze prekvapit:) je to jenom auto :).

Nastavce na prahy je soucast vybavy xs,striska je nadstandart mel sem ji na 1.8. Klima je u poslednich modelu je soucasti vybavy. Vzhledem k tomu ze je to xs bude mit semisovy sedacky, nebo cerny. Jiny sedacky urcuje nazev vybavy. Jsou i kozeny sedacky (nemyslim vybavu RG). Janca205 je ma/mela ve svy 1.8ce.

Edited by agresssor
Posted

Samozřejmě, že může překvapit, třeba ted mě zlobí spínačka. 

Zajímalo by mě, co je myšleno nástavci na prahy. Zda to jsou ty okrasné plastové prahy nebo ne. Protože ty má každý 306 modelově 99-. Klima byla asi standard, ale myslím, že jsem viděl HDičko bez klimy. :myslim

Samozřejmě, že jsou i jiné sedačky, ale běžné jsou šedé nebo černé. GTičko je má myslím s alcantarou a pak tu jsou edice RG (u posledního modelu celokožené), Eden Park, nebo US Champion (zde si nejsem jist, zda nebyl jen u modelu MKII) a i již zmiňovaný Saint Tropez. Bohužel já nevím, co má XS. Ale doufám, že se to brzy dozvím. :)

Posted

Loketku, wow, ta je hodně málokdy k vidění. 

Levý zadní podběh? Já ho tam mám, tudíž bych měl být ušetřen problém s reznutím sloupku a okolí bezpečnostního pásu. Ale je pravda, že jsem se pod koberec nekoukal. 

Posted

Tak tak sedačky mám černý a maj suprový boční vedení. Loketka je fajn a kdyby mě to poldiss neřekl, tak ani nevim, že je tak těžko k sehnání :D Klimu sice mám, ale tak nějak neúplnou. Musí se dodělat ty 2 trubky v motoru jak jdou od klimy. Nevím proč tam nejsou, ale jinak to všechno má, jen tohle tam není. 

Jel jsem s tím domu nějakejch 280km a žádnej problém nebyl no, tak uvidím. Nerad bych v tom utopil hromadu peněz, alespoň ne ze začátku :D Jinak na ten podběh se musím podívat a interiér vyfotím dneska.

Agresssor ty víš o jaké auto jde ? :)

Ještě jsem našel inzerát, tak dokud ho nesmažou, můžete se podívat.

http://auto.bazos.cz/inzerat/43445940/Peugeot-306-20-HDi-2001-XS.php

A díky za přivítání a uvidíme se na nějakým srazu třeba :)

Posted

Tak už vím, jaké jsou XS a gratuluji k nim, ty jsou lepší než obyčejné černé, jako mám třeba já. Ten výfuk není asi není origo, zdá se mi, že moc kouká z nárazníku. Nevím, jak u XS, ale já měl oválnou chromovanou koncovku jako origo a vydržel mi 290 tkm. Zda máš originál zjistíš jednoduše. Bud je na něm napsáno PSA nebo ne. :D

Posted

Ty jo zadní okna v elektrice. To bych hrozně chtěl :D Jinak koncovku origo nemám, ale zatím mě tam tahle extra nevadí, tak to nebudu řešit. 

Posted

Radime, to je zajímavé auto, navíc motor 85 kW, těch v 306 moc není, ale myslím, že je naprosto normální v  406 ;)

Kožené sedačky - ale nejsou vyhřívané, hmm, el. zadní okna, vcelku velká rarita. Ale proč to má disko lampy a nepříliš vzhledná kola Pluto. :D

Ten podběh tam bude na 90%, protože MKIII ho má snad vždy, určitou pochybnost mám u MKII ... MKI ho prostě neměl, možná ty vrcholné výbavy ano - RG, S16 ...

Posted

Nedával se náhodou do úplně posledních kusů 85 kW motor? Podobně jako 1.6i byla k vidění ve variantě 72 kW. 

Posted

:super  teď už jen počkat na pěkný počasí a pořádně to umejt a sundat vzadu ty odrazky. A ukaž tady potom to plato, takovýhle jsem v 306 ještě neviděl, aby mělo repro a nemělo to nahoře díry :D

Posted

Plato bez děr nahoře, to je normální u modelu MKIII, repráky jsou zespod, mají průměr 16,5 cm. Zezhora není vůbec poznat, že tam repráky jsou, ale jsou tam mřížky, taková plástev je schovaná pod kobercem. 

Nevýhodou je, pokud chceš repro měnit za jiné, tohle je prostě uchycené zespod a nemá velký výkon. U silnější repra bych strach, že to ty šroubky nevydrží. :D Pak jedině šrouby skrz, ale ty už neschováš pod koberec.