Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Posted (edited)

Ahoj, potřebuji se s vámi poradit a zeptat se zda někdo z vás má 17" zapsané v TP na C8/P807/Lancii/Fiat. Mám C8 dovezenou z Dánska a tam na těch 17" jezdila. Elektrony jsou OZ - Canyon (takže pro SUV/off-road). Jsou na nich obuté 215/55 a ve velkém TP mám jako možnou variantu 215/60 R16. Když dám tyto 2 rozměry do porovnávače pneu, tak je mezi nimi rozdíl 0,6%, takže 4 mm na otočení. Snažili by jste se o legalizaci, nevím jestli nemám zkusit přímo OZ, jestli by na ně nebyl atest na tento typ auto nebo by jste se na to vybodli. Samozřejmě vím, že by pojišťovna mohla případně krátit plnění.

Edited by wyziv
Posted

musis s nima na technickou, alespon driv to tak bylo

Myslíš, že by mi na STK  na ně dali štempl a zlegalizovali, když jsou velikostně totožné? Zkusím se tam poptat :-)

Posted (edited)

ty kola co budeš kupovat tak musej mít atest, nejlépe TUV, s tim pak pudeš na úřad a tam ti za 50kč zapíšou změnu do TP. Pokud to nemas, zeptej se na urade kde se prihlasujou auta, je ten technik, on ti poradi pokud si je mel v puvodnim tp ze zahranici mel, tak ti je tam dopisou hned...

Edited by Lukas.407
Posted

Ja jsem k tomu list nemel a resil jsem to nejak kontrolou na STK...

Právě, že k tomu taky nic nemám, byly na autě už při koupi va ve velkém TP mám zapsány 2 varianty, ale nejsou to 17" které jsou na autě. Zkusím se zeptat na STK.

Posted (edited)

Bez typového listu,zápisu ve starém techničáku,nebo identického vozu na kterém jsou schválene nic nedopíšeš.

Na tyto kola typový list není, např. ve Francii tyto kola na 807 byly bez schválení (potvrdil mi to oficiální importér kol do ČR). Dokonce v Čechách jedna 807 s těmito koly zapsanými v TP jezdí - původní majitel (v Praze) ji ale prodal přes bazar, takže neví kde jí je konec :-/ - uvidíme jestli ještě někde nenajde VINko - pak by to snad dohledali na registru.

Edited by wyziv
Posted (edited)

zkus napsat sem http://www.e-pneu.cz/typove_listy.php ... Jestli ho nemaj a pokud ne tak si nech poslat nejakej jinej na 807 a 17"kola...mrkni na ty alu jakou maj sirku a ET a treba ho budou mit od jine znacky alu... Stoji myslim 1000kc,pak by jsi zajel na STK (s kolama na aute),tam ti to orazitkuje ze je to OK a pak uz je jen nechat zapsat do TP a mas to hotove...

Edited by Kopcemm
Posted

zkus napsat sem http://www.e-pneu.cz/typove_listy.php ... Jestli ho nemaj a pokud ne tak si nech poslat nejakej jinej na 807 a 17"kola...mrkni na ty alu jakou maj sirku a ET a treba ho budou mit od jine znacky alu... Stoji myslim 1000kc,pak by jsi zajel na STK (s kolama na aute),tam ti to orazitkuje ze je to OK a pak uz je jen nechat zapsat do TP a mas to hotove...

nejak takhle jsem to kdysi delal...

Posted

Včera jsem koukal s kamarádem do ZTP na technicky a C 8 s 17 kolama neni v čr.Jedna Phaedra

Já jsem psal, že by tu měla být jedna 807 s těmito koly, ne C8. Jsou to identická auta, tak snad by neměl být problém. Ta Phaedra má psaná jaký rozměr 17", nevíš prosím? Už zkouším přes servis dotaz na centrálu Citroenu, tak uvidím :-/

Posted

Já jsem psal, že by tu měla být jedna 807 s těmito koly, ne C8. Jsou to identická auta, tak snad by neměl být problém. Ta Phaedra má psaná jaký rozměr 17", nevíš prosím? Už zkouším přes servis dotaz na centrálu Citroenu, tak uvidím :-/

Tak citroen řekl - ne ne :bojim , ale už mám kopii TP té 807, kde jsou zapsány totožná kola, tak jestli to dnes stihnu, letím se zeptat na dopravku.

Posted

Tak jsem dorazil z dopravky. Zdejší pracovníky nezajímá, že stejná kola jsou zapsány na totožném voze (P807), typový ani technický list. Zajímá je pouze schválení od Citroenu. Budu prostě jezdit bez zápisu v TP. Hlavně, že jinde se to dá zapsat bez problémů. Chce se mi z toho akorát :blicismajlik :blicismajlik

Posted

Vém auto na těch kolech, typový list a zajeď na TK. Technik ti to povrdí, pokud budou odpovídat rozměry a na dopravce by ti to měli snad dopsat ne? Samozřejmě za správní poplatek. :myslim

Posted

Vém auto na těch kolech, typový list a zajeď na TK. Technik ti to povrdí, pokud budou odpovídat rozměry a na dopravce by ti to měli snad dopsat ne? Samozřejmě za správní poplatek. :myslim

Zde mi řekli, že mi je zapíšou pouze na základě souhlasu od Citroenu, že jsou již zapsané v TP na defacto totožném voze je vůbec nezajímalo.