Balachar Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Ahojte, z ničoho nič sa mi nedá kufor otvoriť stlačením tlačítka 0. Zámok normálne funguje, pretože ho otváram diaľkovým, ale keď stlačím 0, tak ani ťuk. Kde by mohla byť chyba? Ďakujem za pomoc Quote
mmartinkovic Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Prelomene vodice na ohybe pri pantoch. vela sa to riesi v sekcii 607. pozri tam. Ale oprava je : vymeit vodice co su pri pantoch. Bud sam to spravis, alebo das do servisu za nejake prachy. Ale prva moznost je lepsia. odtapacirujes bok a kryt v kufri aby si sa dostal k vodicom, a potom jeden po druhom preletujes. je ich asi 5(?). Quote
Balachar Posted January 28, 2015 Author Posted January 28, 2015 Super, ďakujem za typ. Nejaké tie zručnosti mám, takže si to spravím sám :-) Quote
AnotherOne Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Nehral si sa náhodou s nastaveniami v pal. počítači? Či si náhodou nezapol "Permanent boot locking" v menu... Quote
Lukaydo 407 Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 To tlačítko 0 taky mohlo odejit,někomu to taky odešlo Quote
Balachar Posted January 28, 2015 Author Posted January 28, 2015 Menu mám v češtine, ale viem, čo máš na mysli ... s tým som sa práveže nehral, ale napadlo mi to hneď ako prvé, že to skontrolujem. Tak nič, najprv káble, a ak nie tie, tak potom samotné tlačítko ... Quote
Ajdamek Posted January 29, 2015 Posted January 29, 2015 Vetsinou jsou to kabely, me nejdriv prestala fungovat nula, potom i dalkac, vysledek 2 prelomeny kabely v pruchodce. Quote
bart.lbc Posted February 2, 2015 Posted February 2, 2015 U mě podobný problém dálka s nulou a světýlko v kufru pokaždé ruplý dráty za průchodkou ve víku kufru Quote
Balachar Posted February 2, 2015 Author Posted February 2, 2015 Takže potvrdzujem aj ja, prelomený modrý káblik, nalomený zelený. Oslabená časť odcvaknutá, drôtiky popájkované a zaizolované a do priechodky som vložil silikónovú hadičku, tak aby prečnievala asi 5 cm aj do veka kurfru, ktorá sa skvelo ohýba aj v mrazoch. Všetko opäť funguje :-) Quote
sajgino Posted April 27, 2015 Posted April 27, 2015 Hojte U mňa bol problém v zeleno-žltom konektore, ktorý sa nachádza v kufri. Zrejme neprenášal kontakt ( modrý drôt ) Urobil som cvak cvak nahradil som ho čokoládkou a bolo po probléme. Svetlo svieti a aj otváranie kufra cez 0 fachá Quote
JohnHEWITT Posted May 3, 2015 Posted May 3, 2015 Mal som podobný problém, tlačítko "0" mi nešlo otváral som kufor iba cez diaľkové na kľúči...nakoniec sme to rozobrali a z hrôzou sme zistili jednak "babrácku" robotu, kde kontakty boli spájané dokopy len typicky stočením drôtikov a zaizolované nejakým kusom "čohosi"(asi z výroby)...a môj konkretny problem bol pretrhnutý modrý drôt niekde tesne pod manžetov na karoserii drôtik sme spojili a ela hop kufor sa otvára..akurát mi nejde do hlavy ako sa ten drôt mohol pretrhnuť...pod manžetou, kde by mal byť relatívne v kľude a nejako zvlášť sa neohýba. Quote
ranajkus Posted August 11, 2015 Posted August 11, 2015 Díky za téma a rady. Moc mi toto vlákno pomohlo při opravě stejného problému. Přidávám pár fotek rozebraného tlačítka – cívka tam opravdu není . Problém byl i u mně v přeseknutém kabelu od tlačítka. Já postupoval trochu složitěji: Nejdříve jsem opravil kabel, to nepomohlo. Tak jsem rozebral tlačítko, odstranil korozi, nepomohlo a až na závěr jsem změnil nastavení v menu, které se mi tam dostalo po dlouhém odpojení baterie . Takže bych asi po zkušenostech nejdříve zkusil ověřit nastavení menu (stejný problém měl tchán a pomohlo jenom nastavení). Pak bych zjistil, jestli je některý kabel přerušený. U mě by to šlo poznat jednoduše, bez odpojování kabelu a měření, stačilo by za něj potáhnout. Takže jestli si chcete ušetřit čas s konektorem a měřením, zkuste nejdříve zatahat za kabely, které jdou z gumeného krku a když vám zůstane některý v ruce, je to jasné. Quote
Igor010 Posted April 1, 2018 Posted April 1, 2018 Ahoj. V sobotu som práve riešil rovnaký problém. Kufor sa mi dá otvoriť jedine kľučom od dialkoveho ovladania. Odmontoval som tapacír prečistil som kontakty. Premeral som napájaciu koncovku napájania tlačidla a ukazovalo mi to nejaké hodnoty napatia. Predpokladam ze mam zle tlacidlo. Chcel by som sa ta opytat ako si daval dole to tlacidlo a a ako si ho namontoval spat. Vsimol som ti totiz ze ten mechanizmus je tam prilepeny. V mojom pripade sa jedna o 407 coupe. Dík. Quote
HonzaZ Posted April 1, 2018 Posted April 1, 2018 Nejdříve bych zkontroloval kabeláž z auta do víka kufru. Nejčastější příčina problémů s otevíráním kufru. Quote
Igor010 Posted April 3, 2018 Posted April 3, 2018 (edited) Premerával som napätie na koncovke ktorá sa napája do tlačidla. Edited April 3, 2018 by Péťa Necituj předchozí příspěvek Quote
mmartinkovic Posted April 3, 2018 Posted April 3, 2018 Odpoj konektor, multimeter nastav Ohmy, a zmeraj vodice DO a Z tlacitla pri stlaceni. Ak je to OK bude tam 001 ohm, ak je KO budu --- Quote
Igor010 Posted April 8, 2018 Posted April 8, 2018 Tak som sa na to tento víkend pozrel. Po odizolovaní som našiel toto. Problém s tým už mal predchádzajúci majiteľ a káble sú tam vymenené. Skúsim tam dať nové vodiče. Ak by ste náhodou niekto vedeli koľko stojí nový káblový zväzok dajte mi vedieť. Quote
Igor010 Posted April 8, 2018 Posted April 8, 2018 Takú sumu som naozaj nečakal opravím si to. Péťa 1 Quote
Recommended Posts