Jump to content
  • Current Donation Goals

Sedan - Nefunguje tlačítko "0" na otváranie kufra

Recommended Posts

Posted

Ahojte, z ničoho nič sa mi nedá kufor otvoriť stlačením tlačítka 0. Zámok normálne funguje, pretože ho otváram diaľkovým, ale keď stlačím 0, tak ani ťuk. Kde by mohla byť chyba?

Ďakujem za pomoc

Posted

Prelomene vodice na ohybe pri pantoch. vela sa to riesi v sekcii 607. pozri tam.

Ale oprava je : vymeit vodice co su pri pantoch. Bud sam to spravis, alebo das do servisu za nejake prachy.

Ale prva moznost je lepsia. odtapacirujes bok a kryt v kufri aby si sa dostal k vodicom, a potom jeden po druhom preletujes.

je ich asi 5(?).

Posted

Menu mám v češtine, ale viem, čo máš na mysli ... s tým som sa práveže nehral, ale napadlo mi to hneď ako prvé, že to skontrolujem.

Tak nič, najprv káble, a ak nie tie, tak potom samotné tlačítko ...

Posted

Takže potvrdzujem aj ja, prelomený modrý káblik, nalomený zelený. Oslabená časť odcvaknutá, drôtiky popájkované a zaizolované a do priechodky som vložil silikónovú hadičku, tak aby prečnievala asi 5 cm aj do veka kurfru, ktorá sa skvelo ohýba aj v mrazoch. Všetko opäť funguje :-)

• 2 months later...
Posted

Hojte  :papa  U mňa bol problém v zeleno-žltom konektore, ktorý sa nachádza v kufri. Zrejme neprenášal kontakt ( modrý drôt ) Urobil som cvak cvak  :myslim  nahradil som ho čokoládkou a bolo po probléme. Svetlo svieti a aj otváranie kufra cez 0 fachá  :super post-44948-0-94657500-1430162897_thumb.j

post-44948-0-22183000-1430162908_thumb.j

Posted

Mal som podobný problém, tlačítko "0" mi nešlo otváral som kufor iba cez diaľkové na kľúči...nakoniec sme to rozobrali a z hrôzou sme zistili jednak "babrácku" robotu, kde kontakty boli spájané dokopy len typicky stočením drôtikov a zaizolované nejakým kusom "čohosi"(asi z výroby)...a môj konkretny problem bol pretrhnutý modrý drôt niekde tesne pod manžetov na karoserii drôtik sme spojili a ela hop kufor sa otvára..akurát mi nejde do hlavy ako sa ten drôt mohol pretrhnuť...pod manžetou, kde by mal byť relatívne v kľude a nejako zvlášť sa neohýba. 

• 3 months later...
Posted

Díky za téma a rady. Moc mi toto vlákno pomohlo při opravě stejného problému. Přidávám pár fotek rozebraného tlačítka – cívka tam opravdu není :). Problém byl i u mně v přeseknutém kabelu od tlačítka. Já postupoval trochu složitěji: Nejdříve jsem opravil kabel, to nepomohlo. Tak jsem rozebral tlačítko, odstranil korozi, nepomohlo a až na závěr jsem změnil nastavení v menu, které se mi tam dostalo po dlouhém odpojení baterie :). Takže bych asi po zkušenostech nejdříve zkusil ověřit nastavení menu (stejný problém měl tchán a pomohlo jenom nastavení). Pak bych zjistil, jestli je některý kabel přerušený. U mě by to šlo poznat jednoduše, bez odpojování kabelu a měření, stačilo by za něj potáhnout. Takže jestli si chcete ušetřit čas s konektorem a měřením, zkuste nejdříve zatahat za kabely, které jdou z gumeného krku a když vám zůstane některý v ruce, je to jasné. 

post-18332-0-55632400-1439307729_thumb.jpost-18332-0-91678700-1439307735_thumb.jpost-18332-0-96777700-1439307740_thumb.jpost-18332-0-43727400-1439307748_thumb.j

• 2 years later...
Posted

Ahoj. V sobotu som práve riešil rovnaký problém. Kufor sa mi dá otvoriť jedine kľučom od dialkoveho ovladania. Odmontoval som tapacír prečistil som kontakty. Premeral som napájaciu koncovku napájania tlačidla a ukazovalo mi to nejaké hodnoty napatia. Predpokladam ze mam zle tlacidlo. Chcel by som sa ta opytat ako si daval dole to tlacidlo a a ako si ho namontoval spat. Vsimol som ti totiz ze ten mechanizmus je tam prilepeny. V mojom pripade sa jedna o 407 coupe.

Dík.

Posted (edited)

Premerával som napätie na koncovke ktorá sa napája do tlačidla. 

Edited by Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Posted

Tak som sa na to tento víkend pozrel. Po odizolovaní som našiel toto. Problém s tým už mal predchádzajúci majiteľ a káble sú tam vymenené. Skúsim tam dať nové vodiče. Ak by ste náhodou niekto vedeli koľko stojí nový káblový zväzok dajte mi vedieť.

20180407_140719.jpg