Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Výměna RT3 za RT4


kveton

Recommended Posts

Konektory zkontrolovány, Bohužel je asi mrtvá po odborném zásahu nějakého všeuměla. Občas tragicky pomalu nabíhá a X minut vidím jen logo FIAT, mechanika vůbec nereaguje, radio jen do blba ladí, ale nic nenaladí. Přes PP PP2000 se s tím nejde spojit. Takže asi lehla při pokusu o češtinu, nebo mapy...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Originální je tam 30GB 2,5" Toshiba 4200 rpm. Ještě se tam snad dávalo i nějaké Hitachi. No nahrazovali jsme ho 60GB od IBM. Co tak vím, chodí do dnes.

Jediné co snad může být speciální, ale přitom běžné, že musí mít maximální výšku 9,5mm, vyšší se tam nevleze a dneska už se snad vyšší nedělaj.

Jo a SSD bys asi nedal, to se v provedení PATA snad nedělá ne? Možná přes nějakou redukci třeba CompactFlash kartu leda.

Pan delal v IT...http://pevne-disky.heureka.sk/transcend-64gb-2_5-ide-pata-ssd-mlc-ts64gssd25s-s/

Zaklad celeho je aj ten fakt ze Ssd, hdd alebo adapter musi mat prepinac na primary/sekondary inak je to krasna hracka...

Konektor od rt4 do hdd je tvarovany tak, ze zapada na tuto sekciu a nastavuje hdd na primary.

http://rt4.wdfiles.com/local--files/tutorial-disassemble-main-unit/disassemble-3.jpg

Kto mal kedysi pata hdd chape o co ide , mladsie rocniky mozu dostudovat.

Avsak tip s CompactFlash je spravny. Viem ze tam existovali vhodne adaptery, ako aj CF vhodne do tych teplot za rozumne peniaze.

Do nizkych , hlavne ale velmi vysokych teplot obycajny hdd nepatri...

Upraveno uživatelem merlin99
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Klasické notebookové 44pinové IDE.

 

Jinak merline99, je hezké že tady dáváš odkaz, psal jsem, že jsem "dělal v IT", v době kdy jsem tento obor opouštěl se o SSD akorát tak básnilo a nehledě k tomu odkazu, ve specifikacích tam píšou SATA, teď je otázkou kde je chyba. Jestli je opravdu PATA nebo SATA. Jinak tedy Transcend PATA SSD opravdu vyrábí. Takže jako náhrada by to bylo rozhodně lepší jak klasickej disk. Otázkou je jak je to s TRIMem. Pokud to mají ošetřeno HW nebyl by problém.

Upraveno uživatelem Doctor Who
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Navážu s něčím podobným: do video cinche mám píchnutou couvací kameru (přepínám ručně, tak často ji zas nepoužívám) ... dají se audio vstupy použít pro externí navigaci (mobil, tablet)? Dá se to nějak nastavit aby se při hlasovém pokynu z ext. zdroje - navigace ztlumilo rádio nebo aspoň nastavit samostatně úroveň hlasitosti ext. zdroje audio? (rt3 VAN 5.5D CZ)

Upraveno uživatelem Sawoy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak pokud Ti nebude vadit, že neuslyšíš rádio po celou dobu tak to jde, je to normální vstup, ale musíš ho zvolit a pak to uslyšíš. Jedině pouštět něco třeba MP3 z toho zařízení co budeš mít jako navigaci, ale že by jelo rádio a v momentě nějakého signálu na AUDI vstupu se ztlumilo to určitě ne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moto: Hmm ... přesně toho jsem se celej život bál .... :-(  ... ale i tak díky za info ...

 

Stačilo by aby to jelo souběžně a AUDIO vstup měl nastavenou vyšší hlasitost než rádio .... třeba jako se nastavuje Traffic info nebo hlasová syntéza vestavěný navi ...no to je sci-fi stejně jako vymýšlet jak AUDIO vstup "napíchnout" místo hlasu interní navigace. Škoda že mapy Navtequ jsou graficky tak příšerný a my jsme pro ně Asie s naprosto šíleným pokrytím :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím jak teď, ale v době kdy jsem ho měl a používal tu navigaci, tak to nebylo tak špatné a hlavně v zahraničí kde nemám datový roaming to bylo v pohodě. Jen mě vadilo to že muselo být CD v mechanice. A nemohl jsem poslouchat muziku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 měsíce později...

Opravoval niekto CD mechaniku v RT3? Moja prestala citat, vycistenie sa nepodarilo, vymenil som aj cocku, no taktiez neuspesne. Co tam v tej mechanike ine odchadza (motor, plosak s elektronikou)? CD zajde v pohode dnu, podla zvuku ho asi ale ani neroztoci. Vybrat sa da zasa tlacitkom normalne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Občas se stane že odejde motorek, to by se dalo vysledovat. Jak si měnil čočku? Pokud si neměnil celou optickou hlavu, mohl si ji lehce poškodit nebo má čočka jiné parametry a laser není schopen se zaostřit. Jinak já měnil mechaniku celou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...