Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Výměna svíček v6


Mira2B7

Recommended Posts

Ahojte! Oživím toto téma, minulý týden jsem vytáhl citrouše z garáže, jel z dědiny do města a z5, cca 20km. No a v půli cesty píííííp "Závada FAP a emisního systému"..... Auto netáhlo a vydávalo divnej zvuk. Tak jsem zastavil, vypnul motor, po chvíli nastartoval. Sice zase pííííp a ta hláška, nicméně auto jelo normálně po celý zbytek cesty. Doma jsem to píchnul na Diagbox a v paměti byly chyby P0300, P0301, P0302 a P0303 - Trvalá závada vynechání spalovavání ve válcích 1,2 a 3. Takže dilema, svíčky? Cívky? Palivové čerpadlo a nebo to má co do činění s mojí loňskou prosincovou eskapádou?

Včera odpoledne mi došla kapalina do ostřiků. Zrovna jsem měl přední sklo špinavý a stál na parkovišti u supermarketu. Koupil jsem kapalinu, že ji tam naleju. Tedy na tom parkovišti, já vůl...... Bez trychtýře..... Leju a jako na potvoru zafučelo jaxviňa... A chrst celej čůrek do motorovýho prostoru... No nic, říkám si, metyl, vypaří se. Prd.... Otočím klíčkem, nastartuju, najednou to zaškytá a škytá dál. Pak písk, rozsvítila se žlutá enginecheck kontrolka a na displeji hláška (mám to počeštěný) "Závada FAP a  emisního systému". Auto netáhlo, zlepšilo se to cca po 2km, když se ohřálo.. Se staženými půlkami jsem dorazil dom. No nic, říkám si, ráno to napíchnu lexií a uvidīm. Ráno jsem nastartoval, zdálo se mi, že všechny válce jedou. Hláška žádná. Dojel jsem vpoho do práce, vytáhl dia a notes, a vida lexie tvrdí, že nepálí druhý válec, tedy zadám test aktivních prvků a měření parametrū. Vše je v pořádku.Závadu jsem z paměti vymazal, kontrolka zhasla. Pro jistotu jsem odpojil aku a auto nechal do konce šichty v teploučku vysušit. Domů jsem dorazil bez ztráty desítky, znovu zkouknul lexií. Žádná chyba. Takže asi kapalina do ostřikovačů zabugovala. Poučení....nelít za větru bez trychtýře kapalinu do motorového prostoru. 

Každopádně díky za jakýkoliv nápad.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moje zkušenost po explozi chladiče a vykoupání celého motorového prostoru je ta ta že cirka po roce a půl odešly všechny cívky na přední řadě které byly utopené vysušené ale přesto. Naráz po týdnu stání v Praze u letiště při návratu z exotiky v sobotu na obchvatu Prahy..........super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...