Jump to content
  • Aktuální cíle darů

406 svítí kontrolka dobíjení

Recommended Posts

Posted

Zdravím a prosím o radu ,dneska se mi za jízdy rozsvítila červená kontrolka (baterie)tudíž předpokládám že to má co dočinění z alternátorem.Ale po cca 60km zhasnula tak jsem tomu již  nevěnoval pozornost ,avšak mé překvapení nastalo když jsem vyndal klíček ze zapalování a ejhle mrcha svítí ne za jízdy ale po vytažení klíčku co stím?jediné co jsem mohl že jsem odpojil baterku ale to neřeší problém prosím o radu.

Posted

se dá koupit jen ten můstek k alternátoru, ale když už ho budeš mít venku, tak nech udělat repas (ložiska, uhlíky a přebrus komutátoru) tady v UL to dělají kolem litru....

Budeš tam mít šluslou diodu v můstku a přes tu vadnou diodu se uzavírá obvod a rozsvěcuje ti to tu žárovičku

Posted

zeptám se ještě ted to tedy podle všeho dobijí?jde mě  o to že nemám možnost zůzstat bez autas tak jestli se stím dá jeste chvíly jezdit než si budu moc dat volno.dik

Posted (edited)

Jestli máš nějaký multimetr, tak nastartuje, rozsvit světla a změř napětí na baterii... Měl bys tam mít kolem 14 voltů, pak to dobíjí....

V nejhorším si dobij baterku externí nabíječkou před jízdou a moc nepouzivej světla a ventilátor v kabině, Sahary v zimě snad nezapnou.... V zimě to ale takto jezdit moc nejde, jinak je to že to trvá většinou do druhého dne ten repas max tři dny, to bez káry snad přežiješ, ne?

Odesláno pomocí TapaTalk z S3

Edited by punkac
Guest servisman
Posted

Nejrychlejší je sehnat jiný altík a vyměnit , Já to tak kdysy řešil a bylo to nejlepší řešení. Dokonce byl o něco silnější .

Posted

Dík za rady tak po měření je načnutej altík dává jen 12,7 takže dobíjí ale málo.Za repasy si řekl tady u nás 1200kč snad to ještě pár dní vydrží pak ho vyndám a nechám udělat.Dík všem.

Posted

No tak hlavně aby nemrzlo, 12,7 je hodně na pokraji schopnosti nastartovat auto. vezmi si, že za á se ničí baterka a za bé při startování klesá napětí na baterce i klidně o tři volty a pod 11,5 V už je to kritické

Posted (edited)

Pár dní vydrží... to je špatně. Jednak tě to může kdykoli vyšplouchnout, a budeš se tahat na laně. A jednak auto může zahořet - pokud je ruplá dioda, tak tudy může tést proud. Rozhodně odpojuj akumulátor když parkuješ a rozhodně to nechej opravit ihned.

Edited by P607Olda
Posted

Tak odstaveno po 2.5h sem konečně altík vymontoval :aut a odvezl k eletrikáři a hned mě volal že je celej můstek spálenej tudíž jen ten by stál prý kolem 1200kč +další věci a práce.Tak jsem se dohodli že se pokusí sehnat na vrakárně jinej a za ty samé koruny mě ho zrepasnuje.Prý se divý že takhle shořel tak doufám že po opravě nezjistí jinou závadu v elektrice protože se mi občas stávalo že blikla kontrolka oranžová jako závada motoru ale prý už mohl bejt načnutej tak jsem zvědavej.

Posted

Není nikde uvedeno o jaké se jedná vozidlo. Co se týká diodového můstku, tak ten jsme na 205 1.8D měnily. Koupily jsme jej v Elitu a na parkovišti vyměmily. Cena byla myslím do 600,-Kč. Jak píší další členové, když už je alternátor venku, tak udělat repasy a je klid na mnoho let a i jistota, že tě to nikde nenechá.  A ted v zimě nebudou problémy se startováním.

Posted

A rok výroby, typ motoru, kW atd.? Údaje od vozidla je dobré dát do podpisu. Moc to ulehčí příště odpověď na dotaz. Co se týká ceny diodového můstku na tvoji 406, tak to nevím. Lze to zjistit na stránkách Elitu, Auto Kelly apod. A také lze využít slevu na kartu řádného člena P-C.

Guest servisman
Posted

ideál je CO je tam za alternátor  já kdysy sehnal altík o něco silnější a spokojenost,

Posted

Tak altik namontovanej komplet repaso .Ale mam dalsi problem kontrolka jako chyba motoru sviti ,svitila před repasem obacas ale ted sviti skoro porad pry mam zaject na diagnostiku ze to tam mohlo zustat jako zavada ale mam za to ze me obcas svitila jeste pred tim nez padnul altik tak mam uplne strach co se zase dozvim.

Posted (edited)

S dovolením se přidám s prosíkem  :(

Ráno při startu se mi rozsvítila kontrolka dobíjení a na displeji hláška BATTERY CHARGE  FAULT.

A proto se chci zeptat, vydrží mi baterie na jízdu cca. 30 km?

Edited by Dano406