KAMIL18 Posted January 24, 2015 Posted January 24, 2015 Zdravím a prosím o radu ,dneska se mi za jízdy rozsvítila červená kontrolka (baterie)tudíž předpokládám že to má co dočinění z alternátorem.Ale po cca 60km zhasnula tak jsem tomu již nevěnoval pozornost ,avšak mé překvapení nastalo když jsem vyndal klíček ze zapalování a ejhle mrcha svítí ne za jízdy ale po vytažení klíčku co stím?jediné co jsem mohl že jsem odpojil baterku ale to neřeší problém prosím o radu. Quote
stajgrpavel Posted January 24, 2015 Posted January 24, 2015 (edited) Altik v háji ... Tedy přesněji diodovy můstek :-) na 90% Edited January 24, 2015 by stajgrpavel Quote
KAMIL18 Posted January 24, 2015 Author Posted January 24, 2015 Hm 90% je dost asi to tak bude no myslis ze se vyplati sehnat na vrakarne starsi nebo koupit novej ? Quote
stajgrpavel Posted January 24, 2015 Posted January 24, 2015 Odpoj altik a hned víš na čem jsi. Já ti nevím já bych asi zkusil udělat repas než kupovat další... Třeba to nebude finančně náročné :-) Quote
KAMIL18 Posted January 24, 2015 Author Posted January 24, 2015 A co poznám když ho odpojim prosim polopate no ted jsem koukal na bazary a prodavaj se kolem 1500Kč dik Quote
punkac Posted January 24, 2015 Posted January 24, 2015 se dá koupit jen ten můstek k alternátoru, ale když už ho budeš mít venku, tak nech udělat repas (ložiska, uhlíky a přebrus komutátoru) tady v UL to dělají kolem litru.... Budeš tam mít šluslou diodu v můstku a přes tu vadnou diodu se uzavírá obvod a rozsvěcuje ti to tu žárovičku Quote
KAMIL18 Posted January 25, 2015 Author Posted January 25, 2015 zeptám se ještě ted to tedy podle všeho dobijí?jde mě o to že nemám možnost zůzstat bez autas tak jestli se stím dá jeste chvíly jezdit než si budu moc dat volno.dik Quote
punkac Posted January 25, 2015 Posted January 25, 2015 (edited) Jestli máš nějaký multimetr, tak nastartuje, rozsvit světla a změř napětí na baterii... Měl bys tam mít kolem 14 voltů, pak to dobíjí.... V nejhorším si dobij baterku externí nabíječkou před jízdou a moc nepouzivej světla a ventilátor v kabině, Sahary v zimě snad nezapnou.... V zimě to ale takto jezdit moc nejde, jinak je to že to trvá většinou do druhého dne ten repas max tři dny, to bez káry snad přežiješ, ne? Odesláno pomocí TapaTalk z S3 Edited January 25, 2015 by punkac Quote
Guest servisman Posted January 25, 2015 Posted January 25, 2015 Nejrychlejší je sehnat jiný altík a vyměnit , Já to tak kdysy řešil a bylo to nejlepší řešení. Dokonce byl o něco silnější . Quote
KAMIL18 Posted January 26, 2015 Author Posted January 26, 2015 Dík za rady tak po měření je načnutej altík dává jen 12,7 takže dobíjí ale málo.Za repasy si řekl tady u nás 1200kč snad to ještě pár dní vydrží pak ho vyndám a nechám udělat.Dík všem. Quote
punkac Posted January 26, 2015 Posted January 26, 2015 No tak hlavně aby nemrzlo, 12,7 je hodně na pokraji schopnosti nastartovat auto. vezmi si, že za á se ničí baterka a za bé při startování klesá napětí na baterce i klidně o tři volty a pod 11,5 V už je to kritické Quote
P607Olda Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 (edited) Pár dní vydrží... to je špatně. Jednak tě to může kdykoli vyšplouchnout, a budeš se tahat na laně. A jednak auto může zahořet - pokud je ruplá dioda, tak tudy může tést proud. Rozhodně odpojuj akumulátor když parkuješ a rozhodně to nechej opravit ihned. Edited January 27, 2015 by P607Olda Quote
KAMIL18 Posted January 27, 2015 Author Posted January 27, 2015 Tak odstaveno po 2.5h sem konečně altík vymontoval a odvezl k eletrikáři a hned mě volal že je celej můstek spálenej tudíž jen ten by stál prý kolem 1200kč +další věci a práce.Tak jsem se dohodli že se pokusí sehnat na vrakárně jinej a za ty samé koruny mě ho zrepasnuje.Prý se divý že takhle shořel tak doufám že po opravě nezjistí jinou závadu v elektrice protože se mi občas stávalo že blikla kontrolka oranžová jako závada motoru ale prý už mohl bejt načnutej tak jsem zvědavej. Quote
OK406 Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 Není nikde uvedeno o jaké se jedná vozidlo. Co se týká diodového můstku, tak ten jsme na 205 1.8D měnily. Koupily jsme jej v Elitu a na parkovišti vyměmily. Cena byla myslím do 600,-Kč. Jak píší další členové, když už je alternátor venku, tak udělat repasy a je klid na mnoho let a i jistota, že tě to nikde nenechá. A ted v zimě nebudou problémy se startováním. Quote
KAMIL18 Posted January 27, 2015 Author Posted January 27, 2015 Je to 406 1.8 benzin+lpg ale ten mustek pry stoji kolem 1200Kc Quote
OK406 Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 A rok výroby, typ motoru, kW atd.? Údaje od vozidla je dobré dát do podpisu. Moc to ulehčí příště odpověď na dotaz. Co se týká ceny diodového můstku na tvoji 406, tak to nevím. Lze to zjistit na stránkách Elitu, Auto Kelly apod. A také lze využít slevu na kartu řádného člena P-C. Quote
Guest servisman Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 ideál je CO je tam za alternátor já kdysy sehnal altík o něco silnější a spokojenost, Quote
KAMIL18 Posted January 28, 2015 Author Posted January 28, 2015 Tak altik namontovanej komplet repaso .Ale mam dalsi problem kontrolka jako chyba motoru sviti ,svitila před repasem obacas ale ted sviti skoro porad pry mam zaject na diagnostiku ze to tam mohlo zustat jako zavada ale mam za to ze me obcas svitila jeste pred tim nez padnul altik tak mam uplne strach co se zase dozvim. Quote
Dano406 Posted January 29, 2015 Posted January 29, 2015 (edited) S dovolením se přidám s prosíkem Ráno při startu se mi rozsvítila kontrolka dobíjení a na displeji hláška BATTERY CHARGE FAULT. A proto se chci zeptat, vydrží mi baterie na jízdu cca. 30 km? Edited January 29, 2015 by Dano406 Quote
Recommended Posts