Jump to content
  • Aktuální cíle darů

společné zdanění manželů

Recommended Posts

Posted

ahoj dnes jsme v práci měli takovou diskuzi a kolega mi říkal že je možné udělat společné zdanění jako to bylo dříve akorát že to dneska nazývají trošku jinak jeho známý to prý využívá máte stím nějakou zkušenost

Posted

manželka je na mateřské nebo nevydělá víc jak 68 000 čistýho za rok?

jestli jo můžes si ji dát do daní jako odpočitatelná položka za manželku je to cca 24 000Kč...

mě tolik i vraceli,když manželka byla doma na rodičovské :papa

jinak o společném zdanění nic nevím...?

Posted (edited)

Nevím, ale je ještě jedna velká změna a nevím, jak hodně se o ni ví:

Od letošního roku musí všechny fyzické osoby, které mají datovou schránku podávat daňová přiznání elektronicky. V případě, že podají daňové přiznání papírově je finanční úřad povinnen uložit pokutu.

Tady jsou formuláře: https://adisepo.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_epo/epo2/uvod/vstup.faces;jsessionid=EF7EFC73180EEFC72FF48820FC278E0C.ep2ap1

Našel jsem k tomu i informaci Finanční správy ČR: http://www.financnisprava.cz/cs/financni-sprava/pro-media/tiskove-zpravy/tiskove-zpravy-2014/povinna-elektronicka-komunikace-s-financni-spravou-se-rozsiruje-o-dalsi-subjekty-5566

Edited by Péťa
Posted

K čemu to je dobré? Mě tam chodí jen výzvy na zaplacení pokut. Za firemní auta.

Posted (edited)

jo, par takovych znam taky.

Jedna vyhoda je jasna treba pro ty kdo se uplne nezdrzuji v trvalem bydlisti. Rika se tomu fikce doruceni.

Edited by Vvitty
Posted

Nevím, ale je ještě jedna velká změna a nevím, jak hodně se o ni ví:

Od letošního roku musí všechny fyzické osoby, které mají datovou schránku podávat daňová přiznání elektronicky. V případě, že podají daňové přiznání papírově je finanční úřad povinnen uložit pokutu.

Tady jsou formuláře: https://adisepo.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_epo/epo2/uvod/vstup.faces;jsessionid=EF7EFC73180EEFC72FF48820FC278E0C.ep2ap1

Našel jsem k tomu i informaci Finanční správy ČR: http://www.financnisprava.cz/cs/financni-sprava/pro-media/tiskove-zpravy/tiskove-zpravy-2014/povinna-elektronicka-komunikace-s-financni-spravou-se-rozsiruje-o-dalsi-subjekty-5566

mě daně dělají v práci

Posted

Náhodou mě datová schránka mile překvapila, když mi tam přišlo upozornění, že mi končí platnost občanky :)) Jinak bych se to asi dozvěděl až za několik let ;)

Guest Scratch
Posted

no manzelka je taky na materske, tak me to docela zajima. Chodi ji normalne materska (tusim rozpocet na 4 roky) a ja ted vydelavam takovou znouze ctnost, uvazoval jsem i na pridavkavkach, ale kazi nam to to, ze ja bydlim u rodicu kde jsou na adresu smerovane 3 duchody, a manzelka s matkou, jejiz prijem je cca prumerny vydelek. Tak asi mame smolika. Ale kdyz je tedy manzelka na materske a dostava od statu nejakou tu almuznu, tak asi narok na odpocet nemam, ze?

Posted

Pokud je na mateřský a celkový příjem manželky(že ji zdravím) je nižší než 68.000,- tak na těch 24.000 by měla mít nárok taky . . .

jinak další novinkou je,že si můžete dát do daní i když vám chodì dítě do školky tzv školkovské ale nezapočítava se do toho strava ;):papa

Posted

Co si mám představit pod slovem mateřská? Jestli je to ta almužna co dostane roba po těch 6.měsících od nástupu na mateřskou tak ano.Jinak je to peněžitá pomoc v mateřství,to se bere těch prvních 6.měsíců od nástupu na mateřskou a to se počítá do příjmu. 

Posted

Mateřská 6.měsíců od narozeni ,platí zamestnavatel započítává se do prijmu

Rodičovská do 3 nebo 4 let platí stát nezapočítává se do prijmu

Jirko nárok určité mas pokud manželka nema větší příjem než 68000/rok

Posted

Dá. Koupíš svářečku, velký pákový nůžky co stříhaj 8 mm kulatinu a zkrátíš řetěz.  :D