Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Posted (edited)

Zdravím, jak nejrychleji a nejefektivněji vypustit benzín z nádrže u 106tky, r.v 2001? Přes hadičku od motoru a klíček je to zdlouhavé a pomalé, takže jde nějak natrvalo sepnout čerpadlo, než se to odčerpá? Kde je u 106tky relé čerpadla? díky za odpověď

Edited by virten
Posted

To snad není možný, nebudeš ty nějakej divnej??  

Kolik to je?  15 litrů x 27?  4 stovky, co to je k ceně celýho auta :o:myslim

Co olej, nestačilo by ho tam taky jen po spodní rysku??

Posted (edited)

Myslim si, že jsem se ptal na něco jinýho, než na to jestli jsem nebo nejsem divnej nebo na to jestli se mi to vyplatí nebo ne, jste se po kauze s bluesmanem nějak rozjeli,ale mě osobně nezajímá váš názor na věc, já chci jen vědět jak to odčerpat a ne to, jestli je to dobrý nebo ne :D ale díky

stačí mi aspoň vědět, kde je relé čerpadla, nebo něco takovýho čím bych sepnul čerpadlo

Edited by virten
Guest servisman
Posted

Stačilo to jinak napsat  bez těch pár slov na začátku. Nový majitel se stane klubákem a co si má pak myslet ?

Nejrychleji asi odpojit u motoru hadičku a pak zapnout klíček čerpadlem do kanystru to se naplní samo.

Posted

Zkoušel jsem to původně tak že jsem odpojil hadičku k motoru a dal jí do kanystru a potom otočíl klíčkem, seplo čerpadlo a nateklo tam ale jen trošku a to bych se utočil klíčkem než by se to vypustilo, takže jde nějakým způsobem sepnout čerpadlo na trvalo dokud se to nevypustí všechno a potom to zase vypnout? Kde je relé čerpadla u 106tky?

Guest servisman
Posted

Podle mne jsi odpojil jinou hadičku , čerpadlo běží do doby než se okruh natlakuje. 

Posted

Pochybuji, odpojil jsem hadičku která vede benzín do motoru a tu jsme dali do kanystru a po otočení klíčkem se seplo čerpadlo a vyplivlo to do kanystru jen malinko benzínu, potom po vypnutí klíčku a zase zapnutí to nedělalo už zase nic, až třeba po minutě.

Guest servisman
Posted

Jak nejrychleji ?? Jak to dělají ti co se nepřízpusobí, udělají díru do nádrže a vyteče všechno .

Posted

Na čerpadle bude nějaká ochrana a jak nemá zpětný tlak tak se vypne, je to kvuli vytekaní paliva např po nehodě. A další věc je že by to čerpadlo mohlo odejít pokud pojede naprázdno bez protitlaku. Nejjednodušší je neskrblit a nechat to tam. Auto bude mít dvojnasobnou cenu diky tomu benzinu v nadrži :D

Guest servisman
Posted

Blbnout kvůli 20 l paliva to dělají jen bazarníci , koupíš auto v bazaru a jedeš rovnou k benzince.

Posted

napsal to už Midloch--zapojit 12V na čerpadlo--platí to pro všechny pežoty,co mají čerpadlo v nádrži a dá se k němu dostat bez. demont. nádrže, přímo na čerpadlo můžeš napojit i hadičku o vnitřním průměru 10mm délky cca  metr a půl a vyčerpáš celou nádrž

Posted (edited)

http://www.peugeot-club.com/topic/77745-gabriel-3o7-break-16-16v-80kw/page-13#entry1454244 když jsem potřeboval odčerpat nádrž (byl jsem na benzín na UA během 14ti dnů 2x )tak jsem si udělal takové "udělátko"

připojíš na baterku a 12V přivedeš přímo na čerpadlo ;)

edit: tak jsem to našel v notebooku-naštěstí jsem si to opsal(tady na fóru jsem to už nedohledal-to vyhledávaní je nic moc)

toto je univerzální postup pro všechna auta PSA s el. čerpadlem v nádrži:

1.uvolnit přístup k el. čerpadlu

2. sundat tu hrubší plast hadici z čerpadla (je jen nastrčená přes pojistku--stačí zmáčknout)

3. nasadit na tu volnou přírubu cca jeden metr hadice--druhý konec do kanystru

4. stáhnout el.konektor z čerpadla

5.přivézt od baterky zvlášť kabelem ,,plus'' a připojit na konektor plus na čerpadle (označení (P)umpe),dalším kabelem spojit kostru vozidla s konektorem ,,minus'' na čerpadle--pozor,poteče hned palivo!!

během cca 12 minut čerpadlo vytlačí cca 70 litrů z nádrže (měřeno na 406 HDi)

samozřejmě se dá hadice připojit i ke spoji hadic s palivem v motorovém prostoru (na příčce za motorem)

není to můj návod ale funguje :super na základě toho jsem si pak udělal tu sadu-vozím ji pořád,je u čerpadla

Edited by Gabriel 307